Microsoft reagoval na závery UK komisie ohľadom odkúpenia Activisionu

Rovno hovorí, že prebrali Sony rétoriku bez toho, aby zvážilo, či tam je potenciálne poškodenie spotrebiteľov.

pridal saver 12.10.2022 o 13:43 pod hry
Microsoft reagoval na závery UK komisie ohľadom odkúpenia Activisionu

HRY > NOVINKY >

UK regulátori sa nedávno vyjadrili k odkúpeniu Activisionu Microsoftom s tým, že prakticky citovali výhrady Sony. Microsoft im teraz na to odpovedal. Hovorí, že ich obavy sú neodôvodnené, neprešetrili sťažnosti Sony do hĺbky a nepozerajú sa na to, aký reálny dopad to má na zákazníkov. Práve ochranu zákazníkov a nie firiem nedávno Brazília vyzdvihla vo svojom rozhodnutí, kde nevideli žiadny problém v odkúpení.

Microsoft teraz UK odkazuje:

"Tieto nepodložené teórie o škodách zákazníkov nie sú dostatočným dôvodom na odkaz na druhú fázu," uviedol Microsoft. "Predpoklad, že by tretí najväčší poskytovateľ mohol v dôsledku straty prístupu k jednému titulu obmedziť prístup na trh úradujúcemu lídrovi s jasnou a trvalou trhovou silou, nie je dôveryhodný."

"Sony síce nevíta zvýšenú konkurenciu, ale je schopná sa prispôsobiť a konkurovať. Hráči budú mať z tejto zvýšenej konkurencie a výberu v konečnom dôsledku prospech."

Dodávajú, že Sony má vonku 150 miliónov konzol, Xbox 63.7 milióna.

"Spoločnosť Sony sa dnes správa spôsobom, ktorý odráža jej trhovú silu v oblasti herných konzol, vrátane zvyšovania cien svojich konzol bez obáv zo straty trhového podielu," uviedli.

Zároveň Microsoft ukazuje, že Sony kúpilo firmy ako Bungie, Haven, časť From Software alebo aj Epicu. V roku 2021 mali cez 280 first alebo third party exkluzivít na PlayStation. 5 krát viac ako Xbox.

"Stručne povedané, spoločnosť Sony nie je zraniteľná voči hypotetickej stratégii vylúčenia a rozhodnutie o postúpení sa nesprávne opiera o sebaposudzujúce vyhlásenia spoločnosti Sony, ktoré výrazne zveličujú význam hry Call of Duty pre ňu a nezohľadňujú jasnú schopnosť spoločnosti Sony konkurenčne reagovať."

Microsoft hovorí, že nemá dôvod brať Call of Duty z PlayStation konzol a jej zrušenie z tejto konzoly by poškodilo Call of duty a aj Xbox značky. 

 "Ak sa niektorí spotrebitelia rozhodnú prejsť z hernej platformy, ktorá im neposkytuje možnosť výberu spôsobu platby za nové hry (PlayStation), na platformu, ktorá takúto možnosť poskytuje (Xbox), potom je to druh správania spotrebiteľov, ktoré by mal CMA považovať za podporu prospechu pre hráčov a dokonca ho podporovať. Nie je to niečo, čomu by sa mal CMA snažiť zabrániť."

Sony sa zároveň v UK sťažovalo na presne t,o čo samé robí teraz, a hovorí, že "aj ak COD zostane na PlayStation, Xbox môže dostať dodatočný obsah a vylepšenia." Hovorí, že by to bolo kľúčové ovplyvnenie hráčov. Microsoft na to odpovedal, že ak by hráči z PlayStation prechádzali na Xbox, bolo by to hlavne pre Game Pass, ktorý dodávajú ako dodatočnú možnosť hrania oproti konkurencii. 

"Sony jednoducho nechce dať hráčom možnosť hrať nové vydania na ich službe PS Plus a bojí sa, že Gamepass poškodí ich schopnosť zneužívať hráčov hrami s plnou cenou 70 dolárov."

UK regulátor CMA posunul svoje šetrenie do druhej fázy, s ktorou skončí niekedy v marci. Pre CMA bude dôležité odôvodnenie svojho prípadného negatívneho rozhodnutia. Totiž regulátor nedávno prehral súd s Metou ohľadom Giphy odkúpenia, kde tiež mal nepodložené odôvodnenia. Od Microsoftu ho tiež môže očakávať.


Zdroj: twitter.com



Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18410)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk