Sony musí FTC súdu ohľadom odkúpenia Activisionu priniesť svoje dokumenty

Súd vyhovel Microsoftu a Sony musí ukázať svoje zmluvy o exkluzivitách.

pridal saver 2.3.2023 o 18:53 pod hry
Sony musí FTC súdu ohľadom odkúpenia Activisionu priniesť svoje dokumenty

HRY > NOVINKY >

Posledné dva mesiace sa snažilo Sony vyzuť z predvolania na FTC súd, kam má doniesť svoje zmluvy a dokumenty. Microsoft si ich vyžiadal a Sony to neustále odkladalo. Nedávno spísali svoju žiadosť o zrušenie, ale tú práve sudca z veľkej časti zamietol. 

Sony nepomohli výhovorky s tým, že by by to bolo komplikované, alebo, že by boli dokumenty v japončine a podobné veci. Nepriniesli žiadny právny argument, prečo by dokumenty nemohli dodať a sudca im vytkol nečestné správanie počas celého procesu. Sudca tam však obmedzil čas, kde Microsoft chcel 10 rokov, nakoniec Sony musí dodať posledné tri roky. Podrobnejšie sú dokumenty rozpísané tu. 

Sony tak musí doniesť svoje tajné zmluvy o exkluzivitách s tretími stranami, ako aj emaily Jima Ryana, komunikácie s právnymi firmami a finančné informácie. Microsoft na tom chce napríklad ukázať, že Sony obmedzuje príchod hier do game passu a prakticky aj to ako zmluvy ovplyvňujú konkurencieschopnosť.

Toto je však Amerika, kde rozhodovanie ešte dlho potrvá. Medzitým sa z EU dostávajú správy, že regulátorom budú stačiť aktuálne kroky, ktoré spravil Microsoft s licenciami pre Nintendo a Nvidiu a sú spokojní. Nebudú potrebovať rozdelenie firiem. Finálne o tom rozhodnú budúci mesiac. Teraz je však v procese hlavne UK.

Čo sa týka UK, tam Microsoft do konca minulého mesiaca poslal finálnu ponuku CMA a teraz je to už len na ich rozhodnutí. Nemáme zatiaľ presné informácie, čo vlastne ponúkli, ale informácie hovoria, že v ponuke sú "zvýšené výhody pre Britských hráčov a vývojárov". Zároveň ponúkol zmluvy, ktoré by zaistili, aby Call of Duty zostalo na iných platformách a bude aj platiť nezávislú firmu, ktorá by monitorovala dodržiavanie zmlúv (tak to majú aj pri LinkedIn). Osobne sa s nimi stretnú v pondelok, kde si to prediskutujú.





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk