Týždenník - Zombies vs AI

Tento týždeň sme tu mali veľké veci so zombie tematikou a to hlavne Dead Island 2, ale aj Residnet Evil 4 a nakoniec aj The Last of Us

pridal saver 19.3.2023 o 21:10 pod hry
Týždenník - Zombies vs AI

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme tu mali veľké veci so zombie tematikou a to hlavne Dead Island 2, ale aj Residnet Evil 4 a nakoniec aj The Last of Us. Aj keď pravých zombíkov má len Dead Island 2, na ktorý sme sa pozreli bližšie v úvodných hodinách hry. Hra ukázala detailné zabíjanie zombíkov a doslova ich rezanie, pálenie a elektrizovanie, ale zároveň aj uzavreté prostredie, čo je zvláštny smer. Uvidíme, či to neobmedzí rozmanitosť a možnosti hry a hrateľnosť neskĺzne do stereotypu.

 

Na Resident Evil 4 sme sa pozreli v recenzii, kde nás hra znovu vrhla do prostredia najlepšej hry v tejto sérii, z ktorého je škoda, že autori nevyťažili viac a skôr orezávali ako veci pridávali. Stále však ponúkne slušnú rozsiahlosť a kvalitnú atmosféru. Ak máte radi survival horory, tak hru určite nevynechajte. 

Zároveň skončil The Last of Us seriál, kde už autori naznačili, akým smerom chcú ísť do budúcnosti. A teda druhá časť hry bude rozložená do niekoľkých sérií seriálu. Zároveň prvá hra prichádza na PC a dostala aj požiadavky. Či však Naughty Dog pracuje na The Last of Us Part 3, je zatiaľ otázne. Na otázku neodpovedali priamo, potvrdili však, že multiplayer príde tento rok.

Veľké veci tento týždeň dostala aj AI, kde bol spustený chat GPT-4, nasledovník prelomového GPT3, ktorý štvorka posúva ešte ďalej. Teraz už AI vie rozpoznávať aj obrázky a vie analyzovať dlhšie texty. Zároveň bol vydaný aj Midjourney 5, čo je pre zmenu najlepší AI generátor obrázkov doteraz a teraz bude ešte lepší. Akoby toho nebolo dosť, Microsoft predstavil svoj Copilot pre Office, teda spustil AI na automatické písanie dokumentov, mailov, generovanie Excelov a aj vytvorenie celých Powerpointových prezentácií.

Pri tejto príležitosti si spomeňme na náš AI podcast:

Z iných noviniek sme tu mali veľa vecí od Valve, kde bol naznačený Left 4 Dead 3, ale hlavne Counter Strike 2, ktorý už má zaregistrovanú značku a už sa vraj aj testuje. Zároveň Steam spustil výpredaj a zlacnil aj svoj Steam Deck. Keď sme pri Steam Decku, tam aj spomenul, že OLED verzie ani výkonnejšia verzia tak skoro neprídu. Je to škoda, lebo Ayaneo 2 už Steam Deck výkonom prekonáva a iné firmy tiež nespia.

Stále sa rieši aj kúpa Activisionu, kde Microsoft tento týždeň ponúkol ďalšiu zmluvu v EU a konkrétne teraz už len v oblasti cloudu. Vyzerá, že EU je s ostatnými vecami už spokojná a zmluva so Sony jej nechýba. Tieto zmluvy sa týkajú aj dvoch 10 ročných zmlúv na cloud s Boosteroidom a Ubitusom. CMA z UK medzitým zverejnila dokumenty šiestich firiem, kde všetky súhlasia s odkúpením.

Microsoft popritom ohlásil Ghostwire aj pre Xbox zároveň aj s expanziou. Zároveň im Starfield dostal 18+ rating v Austrálii, kde vyzerá, že NASA punk bude na drogách, ale bez sexu  Keď sme pri NASA, tá práve predstavila obleky pre mesačnú misiu

Tento týždeň bol decentný aj v slovenských hrách, kde vyšla zaujímavá point and click adventúra Life of Delta a to ako na PC, tak na Switchi. Zároveň na PC vyšla raketková strieľačka Space Warden, ktorá je menším titulom, ale môže zaujať.

Z iných vecí Meta zrušila NFT pre Facebook a Instagram, keďže tento systém sa neukázal ako populárny. Oproti tomu Sony si patentovalo multiplatformové NFT, rovnako aj Square Enix chce ísť týmto smerom s vidinou zárobku. 

Tento týždeň začala beta Exoprimalu, kooperačnej dinosaurej akcie. Rovnako bola spustená prvá beta Diablo IV, zatiaľ v early access pre predobjednávateľov, pre všetkých bude budúci víkend. 

Popritom IO Interactive priblížilo svoju James Bond hru, ktorá bude origin story. Techland odteasoval svoju novú hru, ktorá bude teraz fantasy. Leaky nám naznačili viac z Assassin's Creed Codename Red hry, ktorá ponúkne dve postavy a to ženskú samurajku a čierneho ninju. Ukázal sa aj Atlas Fallen.

 

Okrem recenzie na Resident Evil 4 a preview na Dead Island 2 sme ohodnotili aj Tales of Symphonia remaster, ale aj zaujímavý WW2 rebuilder alebo mladú Bayonettu pre Switch a psychologický horor Reveil. Z hardvéru sme sa pozreli na mobil Xiaomi 13 lite a na dve MSI Clutch GM51 myši

Plus práve sme pridali nový podcast o Animeshow. Ďalší podcast bude o The Last of Us a seriáloch podľa hier.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Kodi (4)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (1)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20965)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk