CMA v UK zablokovalo odkúpenie Activisionu, Microsoft sa odvolá

CMA hovorí, že má obavy z konkurencie v oblasti cloud gamingu.

pridal saver 26.4.2023 o 14:30 pod hry
CMA v UK zablokovalo odkúpenie Activisionu, Microsoft sa odvolá

HRY > NOVINKY >

CMA regulátor nakoniec zablokoval odkúpenie Activisionu Microsoftom v UK. Hovorí, že má obavy, že by to poškodilo konkurenciu v oblasti cloud gamingu. Ostatné oblasti im nevadili. Je to zvláštne, keďže cloud je minimálny trh a Microsoft v ňom porozdával licencie skoro každému. 

CMA si myslí, že keď Call of Duty a ďalšie hry Microsoft pridá do svojho cloudu konkurovať mu bude ťažké. Pritom Microsoft firmám ponúka do PC streamovacích služieb tie hry bezplatne.

Microsoft už rovno napísal, že sa odvolá a s Activisionom ho už pripravujú. Zatiaľ Brad Smith napísal ich stanovisko, kde hovorí, že sú odhodlaní odkúpiť Activision a že rozhodnutie CMA odmieta pragmatické cesty na adresovanie obáv konkurencie a odrádza firmy od investovania v UK. Chcú priniesť hry Activisionu k 150 miliónom hráčom a aj na viac zariadení a sú tak sklamaní rozhodnutím, hlavne po dlhých odkladoch a ústupkoch. Dodáva, že rozhodnutie sa zdá, že reflektuje chybné pochopenie cloudového trhu a toho, ako vlastne cloud funguje. 

S úradmi je to ťažké, keďže nemajú zdanie, ako taký cloud funguje, respektíve ako hry fungujú. To bolo vidieť už od prvého ich vyjadrenia. 

 

Ak sa toto rozhodnutie nezmení, tak to nebude ani najlepšie medzi vzťahmi USA a UK, keďže UK už zamietlo viac odkúpení čisto amerických spoločností. Vo Washingtone sa pýtajú, či vlastne niečo takéto, ako odsúhlasovanie inými krajinami potrebujú.   

Zároveň ak sa nezmení, padnú všetky dohody, ktoré spravil Microsoft a konkurenciu tým v UK CMA naopak  svojim rozhodnutím oslabí oproti Microsoftu. Nebudú mať totiž žiadne zmluvy.

Lulu z Activisionu nie je nadšená a rovno hovorí o veľkom kroku späť pre UK v snahe byť tech hubom.

 

Doplnil to Bobby Kotick, ktorý hovorí, že odkúpenie je komplikovaná záležitosť a hovorí, že urobí všetko preto, aby CMA pochopila, ako funguje herný biznis. Dodáva, že UK ide samé proti sebe:

Spojené kráľovstvo dúfa, že si upevní svoju vedúcu pozíciu v oblasti technológií a kombinovaný Microsoft-Activision by presne to dokázal. V čase, keď sa oblasti strojového učenia a umelej inteligencie darí, vieme, že britský trh by profitoval zo sily Microsoftu v oboch doménach, ako aj z našej schopnosti okamžite použiť tieto technológie. Naopak, ak by rozhodnutie CMA platilo, potlačilo by to investície, hospodársku súťaž a vytváranie pracovných miest v celom hernom priemysle Spojeného kráľovstva. 

Hovorí, že to nie je správa, ktorú čakali, ale toto nie je zďaleka posledné slovo v tomto obchode.

Teraz bude záležať, ako dopadne odvolanie, či to posunú na vyššie úrady a či bude musieť Microsoft predĺžiť dobu odkúpenia o ďalší rok. Eventuálne by vedel UK v tomto Microsoft obísť a vytvoriť tam samostatnú firmu, ktorá by čisto toto územie spravovala podľa ich podmienok. UK hráči by tak mohli byť ochudobnení, alebo mohli mať vyššie ceny ako zvyšok sveta.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20255)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk