EU odsúhlasila odkúpenie Activisonu Microsoftom

EU sa pridala k úradom, ktoré odsúhlasili odkúpenie Activisionu.

pridal saver 15.5.2023 o 17:08 pod hry
EU odsúhlasila odkúpenie Activisonu Microsoftom

HRY > NOVINKY >

Podľa predchádzajúcich naznačení práve Európska komisia oficiálne odsúhlasila odkúpenie Activision Blizzardu Microsoftom. Komisii stačili ústupky ktoré Microsoft spravil v oblasti konzol a aj v oblasti cloudu.

Pri cloude sa dohodli, že hry Activisionu budú mať licencovanie do PC cloudov zadarmo. Tieto prístupy nakoniec už dlhšie Microsoft rozdával a ubezpečil, že každý dostane licenciu zadarmo. Samozrejme tu to platí pre streamingy, ktoré streamujú už zakúpené PC hry. Ak má niekto streaming s predplatenými hrami, či už na PC alebo konzolách, tam platia iné pravidlá a musí sa tam platiť, ale samotná licencia bude zadarmo.

 

 

Čo sa týka Call of Duty, tam hovorí, že je nepravdepodobné, že by Microsoft nevydával hru aj na PlayStation platforme, ale aj ak by to spravil výrazne to hospodársku súťaž neovplyvní. 

UK CMA už na to aj reagovala a samozrejme sa jej to nepáči a hovorí, že EU rozhodlo zle, aj keď do toho nemajú vôbec, čo hovoriť.  EU totiž rozhodovalo pre zákazníkov,  nevieme pre koho rozhodovalo CMA, ale nevie si dobre svoj zákaz zdôvodniť a tak útočí. Vo svojej reakcii akoby hovorili, akoby žiadny iný vydavateľ okrem Activisionu neexistoval a tvária sa akoby Microsoft kupoval celý herný trh.

Nakoniec tak reagujú preto, lebo sa ocitli osamotení a tým ťažšie sa im bude obhajovať svoja pozícia. Už si na nich posvietila aj UK vláda a toto im nepomohlo. 

UK vláde sa nepáči, že to čo CMA robí bráni investíciám a Activision im to práve potvrdil. Povedal totiž, že plánujú expandovať svoje investície a zamestnancov v EU, nebude totiž investovať v UK, ktorá im bráni v biznise.

 

 

Microsoftu teraz zostáva odvolať sa v UK a riešiť si FTC v US, aj keď v US nemá predaj zablokovaný a stačí, keď prejdú cez UK a môžu Activision Blizzard odkúpiť. 





Páči sa mi! (+14)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (3)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20452)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk