Ako sa hrá temná survival stratégia GORD?

Vyskúšali sme si drsnú hru od autorov, ktorí pracovali na Zaklínačovi a Frostpunku.

pridal Possol 27.6.2023 o 14:20 pod hry
Ako sa hrá temná survival stratégia GORD?

HRY > NOVINKY >

Temná stratégia Gord čerpá zo staroslovenských mýtov, ale aj rozprávok a legiend. Vývojári v novom štúdiu Covenant.dev. sa skladajú z bývalých autorov hier, ako je Zaklínač 3 a Frostpunk, hoci teraz v novom spoločnom projekte pracujú na debute., ktorý rozhodne ako prvotina nevyzerá.

Na Steame bola možnosť si zahrať demo, ktoré ponúklo prvé dve misie. Tie vás teoreticky naučia základy, o čom hra ako taká je a vysvetlia hráčovi, že tu budete umierať a učiť sa na svojich chybách. Svojou zložitosťou a rozsiahlosťou ale samotné hranie a učenie zaberie hodiny.

Zaujalo predovšetkým podanie príbehu a úvodné animované video, ktoré akoby z oka vypadlo poslednému hernému Zaklínačovi. Atmosféra, dabing a animácie – to všetko sme už raz videli a páčilo sa nám to. Celkovo platí o videách, že sú nádherné a prekvapivo pôsobivé a zároveň originálne. Hra samotná už herne oproti tomu skôr využíva strategické prvky Frostpunku, ale čerpá aj z klasík ako Age of Empires.

Úlohy budú zrejme až nepríjemne surové – jedna z misií bola obetovať bohom živé dieťa. Mohli ste sa rozhodnúť, či to spravíte, alebo budete bojovať. No boj sa nedal vyhrať. Samozrejme, končil smrťou a nasledoval návrat k automatickej uloženej pozícií.

Na starosť máte neveľký počet postáv, z ktorých každá má svoje prednosti, ale aj zápory. Je ideálne si ich rozumne skombinovať a o každého sa poriadne starať – napr. aby netrpel hladom alebo sa nenakazil od mŕtvoly. Všetci môžu umrieť a mŕtvych je vhodné pochovať. Zároveň okrem starostlivosti o osadníkov, musíte dbať na to, aby ste postavili potrebné budovy na skladovanie zásob a podobne. Ide o survival strategickú hru, takže to nie je prechádzka ružovou záhradou.

Gord vychádza 8.augusta a pre fanúšikov fantasy žánru, ale aj starých klasických rozprávok, ktoré ešte boli plné hororových prvkov, je to dar z nebies – alebo z pekla. Závisí od uhla pohľadu. Rozhodne ide o nápaditú hru, ktorá zatiaľ celkom rozumne kombinuje veci, ktoré nás bavili už predtým.





Ako sa hrá temná survival stratégia GORD?  Ako sa hrá temná survival stratégia GORD?  Ako sa hrá temná survival stratégia GORD?
Páči sa mi! (+6)






PC
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Covenant.dev
Štýl: Stratégia / Adventúra
Dátum vydania: 8. august 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk