Gamescom 2023: Bud Spencer a Terence Hill stále rozdávajú poriadne facky v Slaps and Beans 2

Hra vychádza už o dva týždne a my sme mali možnosť si vyskúšať niekoľko levelov aj minihier v demoverzii.

pridal matus_ace 3.9.2023 o 15:58 pod hry
Gamescom 2023: Bud Spencer a Terence Hill stále rozdávajú poriadne facky v Slaps and Beans 2

HRY > NOVINKY >

Asi nikdy ma neprestane baviť to, ako Bud Spencer a Terence Hill rozdávajú facky. Ich filmy sú legendárne a ťažko vybrať ten najobľúbenejší, aj keď to s najväčšou pravdepodobnosťou je Dune Buggy. Bohužiaľ, ďalších sa už nedočkáme, no ich dobrodružstvá ešte neskončili. Môžeme si ich užiť v hernej podobe a už o pár dní tu budeme mať klasickú retro beat’em up Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2.

Hra nadväzuje na jednotku a začína presne tam, kde prvá hra skončila. Ocitáte sa tak na pláži niekde v Afrike, kde sa dvojica hrdinov rozhádala, no musia svoje nezhody zahodiť, keďže im po krku stále ide skupina gangstrov, ktorých treba poriadne prefackať. Hra sa tak presne nesie v duchu prvej časti a tá je vlastne poslednou vecou, ktorú Bud a Terence podpísali a robili spoločne, aj keď teda v hre priamo nehrali. Terence sa veľmi pričinil o to, aby jednotka vznikla, Bud demo ešte videl pred svojou smrťou a údajne sa mu veľmi páčilo. Obaja videli, že hru robia fanúšikovia a preto na ňu kývli. A na hre to badať aj teraz s dvojkou.

Tá berie všetko z jednotky, ale chce byť väčšia a lepšia. Opäť si ju tak užijete najlepšie v kooperácii. Každá z dvoch postáv má trochu iný štýl boja aj pohybu, každá z postáv má trochu iné schopnosti a narazíte na chvíle, kedy je ich spolupráca kľúčová k tomu, aby ste sa posunuli ďalej. Jeden niekam vyskočí a aktivuje plošinu s tým druhým. Jeden je tak viac agilný, druhý je silnejší. Boje sa nesú v klasickom duchu (aj keď sú rozšírené o nové útoky), ale sú zábavné a naozaj pripomínajú filmy. Bodaj by nie, keď sa dej hry odohráva v lokalitách známych práve z filmov a rovnako narazíte aj známe postavy či scény.

Na Gamescome som si mohol vyskúšať kúsky z dvoch levelov, jeden bol jasne inšpirovaný filmom Banánový Joe a badať, že autori dvojku naozaj rozširujú a idú aj do odkazov na filmy, kde bol len jeden z dvojice. Uvidíme teda, či sa do hry dostal aj Don Matteo...Okrem tradičných levelov hra ponúkne aj celkovo 8 minihier pre 4 hráčov, pričom si ich neskôr viete samostatne zahrať v párty režime. Vyskúšali sme si boje na vznášadlách niekde v močiari, kde sme po sebe hádzali sudy. Znie to jednoducho, je to jednoduché, ale dokáže to zabaviť a hlavne to hru spestrí.

Gamescom 2023: Bud Spencer a Terence Hill stále rozdávajú poriadne facky v Slaps and Beans 2

Hra vychádza z pixelartového grafického štýlu 80. rokov, je ale oveľa detailnejšia a hlavne aj realistickejšia, aby vedela verne zobraziť aj známe filmové scény. Je to taký dobrý mix, kde odkazuje na retro hry a oživuje tieto „retro“ filmy. Naozaj príjemne sa na to pozerá. Bohužiaľ, v hluku Gamescomu neraz ťažko oceniť herný zvuk, takže budem musieť veriť autorom, že hra ponúka verný dabing vystrihnutý priamo z filmov a to hneď v štyroch jazykoch. Čeština tam nebude, ale budete počuť originálnu taliančinu, angličtinu, nemčinu a španielčinu. Čo bude teda výhoda, ak ste filmy sledovali v týchto jazykoch.

Hra vychádza už o dva týždne a na Gamescome sa ukázala v dobrom svetle, takže sa zdá, že sa máme na čo tešiť. Zábavná retro hrateľnosť doplnená dvoma sympatickými protagonistami a kopou spomienok na kultové filmy, to si určite nájde svojich fanúšikov a ja budem pravdepodobne medzi nimi.





Gamescom 2023: Bud Spencer a Terence Hill stále rozdávajú poriadne facky v Slaps and Beans 2  Gamescom 2023: Bud Spencer a Terence Hill stále rozdávajú poriadne facky v Slaps and Beans 2  Gamescom 2023: Bud Spencer a Terence Hill stále rozdávajú poriadne facky v Slaps and Beans 2
Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19996)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk