Gamescom 2023: Overpass 2 ukázal prekonávanie náročných prekážok

Hra sa pred pár dňami dočkala posunutia dátumu vydania vpred. Čo nám teda už čoskoro prinesie?

pridal matus_ace 10.9.2023 o 11:59 pod hry
Gamescom 2023: Overpass 2 ukázal prekonávanie náročných prekážok

HRY > NOVINKY >

Nestáva sa často, aby sa dátumy hier posúvali vpred, ale predsa len sme sa toho teraz dočkali. Október bude tak preplnený, že to už niekoľko hier vzdalo, a jednou z nich bola aj offroadová racingovka Overpass 2, ktorá vyjde o niekoľko týždňov vpred. Demo na nedávnom Gamescome nám tak naznačilo, čo už čoskoro dostaneme do rúk.

V prvom rade si treba uvedomiť, že Overpass 2 síce zachováva názov, ale je to nová hra, ktorá z predchodcu vôbec nevychádza. Je to aj vďaka tomu, že za hrou stojí nový tím – belgické štúdio Neopica. Hra tiež teraz stojí na Unreal Engine, takže je aj na novej technológii. Ale teda stále to sú offroadové preteky, ktoré chcú balansovať medzi simuláciou a arkádou. V deme sme si mohli vyskúšať ukážku z každého z herných módov. Čo sa týka režimov, jadrom bude kariéra, ktorá bude podobná WRC sérii od Naconu, kde sa budete musieť starať o svoj kalendár a aj tím. Okrem kariéry tu nájdeme ešte multiplayer, rýchle preteky a akadémiu, čo bude vlastne tréning s free roam možnosťami. Multiplayer ponúkne 4 hráčov lokálne a 8 online.

Z 5 herných režimov sa len jeden jazdí proti AI súperom a to Closed Course. V ostatných idete už len proti časom a sú to režimy šprint, offroad okruh, jazda do kopca a prekážková dráha. Closed Course mieša druhy povrchu, kedy je dráha zložená sčasti z asfaltu a sčasti z nespevneného povrchu. Podobne ako rallycross, ale nejazdí sa tu podľa rallycross pravidiel. Hillclimb je zase jediný režim, kde si vyskúšate Bouncer autá, ktoré sú nelicencované. Okrem nich tu je 17 ATV a 17 UTV, tieto sú už všetky licencované. Čo sa týka značiek, nájdete tu Kawasaki, Arctic Cat alebo Polaris. Zajazdíme si v 5 prostrediach a na viac ako 30 tratiach.

Niektoré režimy sú založené na rýchlosti, iné sú skôr technické. Nie je to priamo simulácia, aj keď nájdeme tu simulačné prvky. Musíte si tak manuálne prepínať náhon kolies a veľmi rýchlo zistíte, kedy je najlepší predný, zadný alebo na všetky štyri kolesá. Rovnako budete ovládať uzávierku diferenciálu. Jazda ale stále pôsobí arkádovo, aby bola dostupná všetkým. Otázne je, aké nastavenia sme v deme mali a či sa dajú viac priblížiť simulácii. Hra bola totiž aj dosť benevolentná. Minimálne viem, že poškodenie auta sme mali nastavené len na vizuálne. Veľmi som ale nebúral, tak sa nedalo zistiť, ako je to presné.

Musím sa priznať, že tie okruhy a pretekanie na rýchlosť ma až tak nebavili. Zato jazda do kopca a prekážková dráha boli veľmi zábavné. Musíte pracovať s autom, hľadať si čo najlepšiu dráhu, prekonávať naozaj náročné prekážky, neraz si možno aj trochu cúvnuť a skúsiť iný prístup. Toto ma fakt bavilo, je to realistickejšie, viac simulačné a pritom si to ide vlastnou cestou, nesnaží sa kopírovať MudRunnera.

Graficky to nebolo úplne najhoršie. Ale ani najlepšie. Bol by som však rád, ak by takáto hra vyzerala aspoň o niečo lepšie. Navyše bolo badať aj nejaké doskakovanie objektov, ktoré trochu rušilo. Zvuk som nepočul, ťažko ho tak hodnotiť (niekedy na Gamescome naozaj hráme hry bez zvuku). Umelá inteligencia bola zatiaľ príšerná a nedokázala dať ani jediné kolo, ale toto bola vtedy rozpracovaná vec a v plnej verzii bude fungovať normálne. Demo bolo zo staršej verzie, ukázalo zaujímavé prvky, zábavné prekonávanie prekážok, ale aj nejaké neduhy. Už čoskoro zistíme, čo z toho autori opravili a ako to dopadlo v plnej verzii.





Gamescom 2023: Overpass 2 ukázal prekonávanie náročných prekážok  Gamescom 2023: Overpass 2 ukázal prekonávanie náročných prekážok
Gamescom 2023: Overpass 2 ukázal prekonávanie náročných prekážok  Gamescom 2023: Overpass 2 ukázal prekonávanie náročných prekážok
Páči sa mi!






PC
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Nacon / Neopica
Štýl: Racing
Dátum vydania: 28. september 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20283)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk