Gamescom 2023: Galacticare ponúkne manažment vesmírnej nemocncie plný humoru a mimozemských vnútorností

Pozreli sme sa na nápaditú manažmentovku, ktorá nebude šetriť humorom a inšpiráciu čerpá z netradičného zdroja.

pridal matus_ace 23.10.2023 o 20:00 pod hry
Gamescom 2023: Galacticare ponúkne manažment vesmírnej nemocncie plný humoru a mimozemských vnútorností

HRY > NOVINKY >

Theme Hospital je kultovka. Project Hospital známu tému poňal vážnejšie. Two Point Hospital zase vtipne. No a Galacticare zoberie manažment nemocnice do ďalekého vesmíru. Hra síce vyjde budúci rok, ale my sme mali možnosť sa na ňu na Gamescome bližšie pozrieť a zároveň aj porozprávať s jej autormi zo štúdia Brightrock Games. Tí sa inšpirovali animovanými seriálmi a každá úroveň v hre bude vlastne ako epizóda, v ktorej sa dejú podivné veci.

Aké podivné veci? Napríklad štvrtý level kampane, na ktorý sme sa mohli pozrieť, obsahoval chorých mimozemšťanov. Boli to farmári a nielen oni boli chorí, ale aj všetka zelenina, ktorú pestujú našou úlohou bude zachrániť tak nielen farmárov, ale aj ich úrodu. Hra celkovo ponúkne 7 mimozemských druhov, ktoré stretnete, keď budete skúmať galaxiu. Mimozemšťania sa nelíšia len stvárnením, ale aj mechanicky. Každý druh má svoje vlastnosti a túžby. Jeden druh je napríklad neuveriteľne trpezlivý, takže v porovnaní s inými druhmi sa nerozčúlia a s tým môžete pracovať.

Čo sa týka túžob, tak každý druh zase chce a potrebuje určite veci. Ak ich máte v nemocnici, darí sa im lepšie. Napríklad ľudia majú radi jedlo, takže ak ich chcete mať šťastných, vaša vesmírna nemocnica musí mať veľa automatov na jedlo. Ako budete postupovať hrou, spoznáte nové druhy, ich vlastnosti a túžby a pomaly sa budete učiť, ako správne riadiť nemocnicu. Zároveň v príbehu stretnete aj konzultantov, teda doktorov, čo sú vlastne hrdinské postavy so špeciálnymi schopnosťami, ktoré časom získate do tímu, budete ich levelovať a zostanú členom vášho tímu.

Získate ich rôznymi schopnosťami. Napríklad to bude rocková hviezda, ktorá ochorie a v nemocnici zistí, že hudba nie je jej poslanie, ale stane sa doktorkou. Takto získate nielen ju do tímu, ale hlavne jej schopnosti, s ktorými môžete pracovať. Celkovo takto hra ponúkne 7 konzultantov v rámci príbehu. Rovnako aj mechanizmy v rámci hry budú postupne pribúdať a napríklad sa časom naučíte nielen odstraňovať mimozemské parazity, ale využijete ich na výrobu hnojiva na už spomenutú farmu. Levely majú nielen jednu úlohu, ale viacero misií a eventov. Budete liečiť postavy, lokality, ale aj celé planéty.

Nebudete sa držať len v nemocnici, vyjdete aj von a budete napríklad liečiť vesmírne veľryby. Niektoré úlohy budú vo forme minihier. Stále je tu však prítomný humor, keďže hra chce síce ponúknuť hlbokú hrateľnosť, ale aj zábavnú atmosféru. To ale neznamená, že tu chýba možnosť zlyhania. Pacienti vám môžu zomrieť, môžu od nespokojnosti odísť a sú tu ďalšie možnosti zlyhania. Vtedy dostávate pokuty a ak sa z nich vaša nemocnica nedokáže spamätať, môže jednoducho skončiť a to znamená aj koniec pre vás. Čo sa týka hĺbky, do rúk dostanete mnoho postáv, predmetov, špeciálnych liekov a mnoho ďalšieho, aby ste sa skúsili vysporiadať s každou situáciou. Nie všetko však musí mať nejaký vplyv na hrateľnosť, takže je tu aj veľa custlmizácie len na to, aby ste ulahodili svojmu oku.

Hra je kompletne dabovaná, pretože sa autori snažia do žánru manažmentoviek priniesť rozprávanie príbehu a aj jeho kvalitné spracovanie. Spoznáte tu tak kopu postáv, ktoré vás príbehom budú sprevádzať a budú nadabované. Rovnako aj grafika je veľmi dobrá a ku hre parádne sadne. Budete tu vidieť mozgy a iné časti tela, ale nie je to nechutné, skôr také animákové a vtipné. Celkovo z hry sála veľmi dobrá atmosféra, z autorov zase nadšenie a to je veľmi dobrá kombinácia. Už len musíme dúfať, že sa im hra podarí a my sa budúci rok dočkáme niečoho nielen nápaditého, ale aj kvalitného.





Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2023: Galacticare ponúkne manažment vesmírnej nemocncie plný humoru a mimozemských vnútorností
PC
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: CULT Games / Brightrock Games
Štýl: Stratégia / Managementová
Dátum vydania:  2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20001)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk