Ján Ilavský odchádza z Beat Games

Známy slovenský vývojár sa chce vrátiť ku koreňom a inovatívnym hrám.

pridal matus_ace 29.2.2024 o 20:22 pod hry
Ján Ilavský odchádza z Beat Games

HRY > NOVINKY >

Aby tých prekvapení dnes nebolo málo, tak zo susedného Česka prišlo tiež jedno. Známy vývojár Ján Ilavský totiž opúšťa Beat Games, štúdio, ktoré spoluzaložil a v ktorom vydal VR hit Beat Saber. Hra vyšla pred 6 rokmi a ako sám hovorí, bola to jazda, ale teraz sa chce vrátiť ku koreňom a inovatívnym hrám. Sám to oznámil na svojom Facebooku, kde uviedol:

"Mám pre Vás novinku!

Odchádzam z pozície kreatívneho riaditeľa v Beat Games.

Posledných šesť rokov bola šialená jazda.

Keď som vytvoril prvý prototyp Beat Saberu, myslel som si, že to bude len ďalší malý sólový projekt, podobný niektorým mojim predošlým hrám. Ale tentoraz to bolo nejaké iné, preto som požiadal Vlada, aby sa ku mne pridal. Bol to prvý krok k budovaniu väčšieho tímu. Neskôr sa k nám pridali Jaroslav, Miša, Peter a Josh. Začalo byť jasné, že to asi nebude ďalšia malá hra.

Spočiatku som nebol zvyknutý dôverovať ľuďom. Kontroloval a prerábal som každý jednotlivý detail vo všetkých aspektoch produktu, od architektúry kódu, grafiky až po beatmapy a marketingové materiály. Tento prístup nebol udržateľný a vedel som, že sa niektorých vecí budem musieť vzdať. Trvalo to niekoľko rokov, ale teraz môžem konečne povedať, že úplne dôverujem Beat Games týmu.
Podarilo sa nám vytvoriť nespočetné množstvo music packov a implementovať niekoľko úžasných nových funkcií. Budúcnosť vyzerá ešte zaujímavejšie. Stále mám pocit, že Beat Saber je len na začiatku a teším sa z toho, čo príde.

Osobne by som sa chcel vrátiť ku koreňom a zamerať sa na inovatívne hry. Herný priemysel je náročné miesto a nemôžem byť vďačnejší za všetky skúsenosti, ktoré som získal a úžasných ľudí, ktorých som po ceste stretol."

Ešte pred Beat Saber priniesol chytľavú skákačku Chameleon Run, ktorá získala hneď niekoľko prestížnych ocenení, medzi nimi aj Apple Design Award. Hra neskôr vyšla aj mimo mobilov a napríklad u nás v recenzii zabodovala svojou chytľavou hrateľnosťou. A ešte pred ňou vytvoril napríklad aj Sector aplikáciu pre mobily.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20102)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk