Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?

Čo takto o 200 koní viac?

pridal Boris 3.3.2024 o 20:47 pod hry
Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?

HRY > NOVINKY >

Mesiac po vydaní PC verzie najnovšieho DLC pre populárny simulátor okruhového seriálu GT3 áut Assetto Corsa Competizione sme sa dočkali aj na konzolách. Tentoraz ide o menšiu odbočku, keďže prichádza úplne nová kategória GT2. Podobne ako v minulosti rozšírenie s GT4 je to možnosť vyskúšať si trochu iné autá a trochu iný štýl jazdy. Pribudlo 6 nových áut. Zároveň hru dopĺňa aj populárny Red Bull Ring v Rakúsku, ktorý mimo F1 zažil minulý rok aj práve seriál GT2. To všetko za necelých 18€. Nie je to málo, stojí to teda za to?

GT2 kategória znie ako niečo, čo by malo stáť nad GT3, že? Turbo a výrazne silnejší motor oproti GT3 by tomu nasvedčovalo, ale aero na úrovni GT4 dostáva tieto autá niekde medzi GT3 a GT4. Autá sú veľmi silné na rovinkách, kde to zrýchlenie je cítiť. Horší prítlak ale zase zhoršuje manévrovateľnosť, takže v komplikovanejších pasážach autá za GT3 zaostávajú. Niektoré rýchlejšie trate sú však ako stavané na priamy súboj oboch kategórií v zmiešanom štartovom poli. Dobrým príkladom je práve aj priložený RBR.

Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?

Zoznám áut:

  • Audi R8 LMS GT2
  • KTM X-Bow GT2
  • Maserati MC20 GT2​
  • Mercedes-AMG GT2
  • Porsche 911 GT2 RS Clubsport Evo
  • Porsche 935 (2019)​

Každé auto je trochu iné, obe Porsche (úchvatná 935 s retro dizajnom aj tradičnejšia 911) sú veľmi živé a vyžadujú ľahkú nohu na plyne, ale na rovinkách doslova trhajú asfalt. S dostatkom trpezlivosti a skúseností sú to však krásne autá.

Audi aj Mercedes sú také klasiky, ktoré majú zastúpenie aj vo zvyšných GT kategóriách v hre. Mercedes neprekvapí, je príjemne ovládateľný a s poriadne nadupaným motorom aj rýchly. Vzadu umiestnený motor Audi ale z tohto stroja robí opäť trochu živšie auto vyžadujúce istejšiu nohu na plyne.

Maserati a KTM sú exotickejší zástupcovia GT2, ktorých v GT3 nenájdete, takže určite stoja za vyskúšanie. Obe autá majú naviac parádnu ovládateľnosť a stali sa po pár hodinách mojimi srdcovkami. Na niektorých okruhoch smelo atakujú časy rýchlejšej kategórie (napr. práve na Red Bull Ring alebo Laguna Seca). KTM naviac s dohora otvárateľným kokpitom a ultraľahkou karosériou upúta na prvý pohľad.

Red Bull Ring

Nový okruh patrí k tým jednoduchším a rýchlejším (posledné pripravované DLC s Nordschleife bude iná káva). Je to však moderný okruh, pekne zasadený do krajiny, s 3 náročnými zákrutami, ktoré môžu rozhodovať o pretekoch na začiatku, a širokými úsekmi ideálnymi na útočenie a predbiehanie vo viac plynulej druhej polovici. Dlhé rovinky ako stvorené pre silu GT2 a prudké brzdenie na záver, kde sa rozhoduje o lepšom výjazde zo zákruty. Okruh je príjemný vo všetkých dostupných kategóriách GT áut a je ideálny na adrenalín pri jazde v skupinách, pretože ponúka dostatok priestoru pre obiehanie a niekoľko technických zákrut, kde sa dá využiť chyba súpera.

V čase vydania bol rozbitý multiplayer, ale už by to malo byť napravené patchom. Aj proti AI s dostatočnou agresivitou a kvalitou súpera je to však parádna zábava a napriek komplikovanosti úvodnej zákruty sa počítačoví protivníci správajú celkom dobre a vedia zaútočiť, prípadne sa stiahnuť a vyčkávať na jazdeckú chybu.

Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?
 
Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?
 
Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?
 

Technické spracovanie (Xbox Series X)

Autám ťažko niečo vytknúť, modely sú prepracované, zvuk je detailne nádherný a iný pre každé vozidlo. Spracovanie okruhu je fajn, aj keď miestami (na konzolách) zamrzí nižsia kvalita LoD objektov a textúr okolo trate, prípadne doskakovanie stromov a podobne. Naviac v zlom počasí, napr. v noci alebo za dažďa viditeľne klesá dynamické rozlíšenie. Čo ale musím pochváliť, nezaznamenal som pokles snímkovania ani pri veľkých skupinách áut na obrazovke. Dynamická denná doba ale stále dokáže vykúzliť množstvo pekných obrazov aj na tejto dnes už vlastne 6 rokov starej hre.

Záver

Stojí to za tú cenu? Ak ste fanúšikovia ACC, máte odohraté stovky hodín a hľadáte novú výzvu, tak určite. Nová kategória áut ponúka možnosť vyskúšať si trochu inak všetky existujúce okruhy (so všetkými DLC je ich dnes už 24), prípadne skúsiť mix GT2/GT3 pretekov a prináša do hry príjemné oživenie.

Ak ešte nemáte niektoré z predošlých DLC a stále ste na vážkach, či až takto simulačne orientované pretekanie je pre vás, siahnite možno radšej po starších rozšíreniach (napr. Intercontintenal GT pack, ktoré pridávajú viac tratí) a sú bežne vo veľkých zľavách, alebo si na zľavu počkajte aj tu a potom to skúste.





Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?  Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?  Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?
Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?  Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?  Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?
Páči sa mi! (+2)







Čo priniesol GT2 Pack do simulátora Assetto Corsa Competizione?
PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 505 Games / Kunos Simulazioni
Štýl: Racing
Early Access od: 12.9. 2018

Dátum vydania: 29. máj 2019
 23.6. 2020 (Xbox One, PS4)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19973)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk