MSI spustilo predaj 4 nabrúsených notebookov, svojho favorita nájde skutočne každý

Skúsený výrobca hardvéru MSI obohatil trh s notebookmi o štyri skvele vybavené stroje - a navyše s veľmi atraktívnym dizajnom.

pridal PR 8.3.2024 o 16:10 pod hardware
MSI spustilo predaj 4 nabrúsených notebookov, svojho favorita nájde skutočne každý

HARDWARE > NOVINKY >

Ak premýšľate nad kúpou notebooku a ste hráč, pracant alebo napríklad oboje súčasne, určite vás niektorý z týchto skvelých notebookov zaujme. Lákajú na displeje s vysokou obnovovacou frekvenciou a viac ako obdivuhodným rozlíšením, veľkú kapacitu batérie a v neposlednom rade aj na najnovšie procesory Intel.

MSI Titan 18 HX A14

Ak hľadáte ultimátny herný notebook bez akýchkoľvek kompromisov, ste na správnej adrese. MSI Titan na prvý pohľad zaujme rýdzo herným dizajnom, predovšetkým do očí bijúcim detailom je výduch chladenia Vapor Chamber na chrbtovej strane notebooku. Okrem otvorov na odvod horúceho vzduchu sú v tomto mieste zakomponované aj niektoré konektory.

Čo vás určite pohltí, je displej notebooku. O zobrazovanie sa tu stará špičkový 18-palcový UHD+ Mini LED panel s rozlíšením 3840x2400 a s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Displej je tiež certifikovaný VESA DisplayHDR 1000 a ako farebný priestor používa DCI-P3 so 100% pokrytím, ktorý sa používa v kinematografii a profesionálnom videopriemysle.

MSI spustilo predaj 4 nabrúsených notebookov, svojho favorita nájde skutočne každý

Dostatočný výkon zaisťuje najnovší Raptor Lake Refresh od Intelu, konkrétne teda Core i9 14900HX, v kombinácii s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 4090, ktorá je vybavená MSI OverBoost Technology a MUX Switchom a 128GB operačnej pamäte RAM. Notebook si tak pokojne môže trúfnuť na najnovšie AAA tituly. Tento herný stroj disponuje aj 4 slotmi RAM, 3 slotmi M.2, z toho jeden je Gen 5.

Hráči určite tiež ocenia kvalitnú mechanickú klávesnicu SteelSeries. RGB je niečo, čo veľa milovníkov videohier spája, a tak vás tu určite poteší okrem farebne podsvietenej klávesnice aj zapustený RGB touchpad.

Čerešničkou na torte je 99,9Wh batéria, ktorá poskytne veľmi slušnú výdrž, nech už sa na notebooku rozhodnete robiť čokoľvek.

MSI Raider GE78 HX

Ak chcete herný notebook a nemusí to byť špička na trhu, s MSI Raider chybu neurobíte a stále si doprajete veľmi kvalitný zážitok z hry. Pri prvom pohľade vaše oko určite neminie dominantné RGB osvetlenie Mystic Light na prednej hrane notebooku, vďaka ktorému bude mať váš herný brloh tú správnu atmosféru.

Displej je tu 17-palcový QHD+ s rozlíšením 2560x1600 a obnovovacou frekvenciou 240 Hz. Ide o kvalitný IPS panel, ktorý taktiež využíva 100% DCI-P3.

O výkon sa postará rovnaký procesor ako pri predchádzajúcom stroji, teda Intel Core i9 14900HX spolu s 32GB RAM. Grafická karta je tu  NVIDIA GeForce RTX 4080.

MSI spustilo predaj 4 nabrúsených notebookov, svojho favorita nájde skutočne každý

Prítomné sú dva M.2 sloty, z toho jeden je Gen 5. Stabilné spojenie s online svetom zaistí 2,5 Gbps ethernet, WiFi 7 a na pripojenie napríklad slúchadiel poslúži Bluetooth 5,4. Napájanie je tu riešené pomocou Thunderbolt 4 USB-C konektora. Pre dlhú výdrž na jedno nabitie poslúži 99,9Wh akumulátor.

Čo však opäť náročný hráč ocení, je kvalitná klávesnica SteelSeeries s RGB podsvietením pod každým klávesom zvlášť.

MSI Vector 17 HX

Ak neholdujete agresívnemu hernému dizajnu, dajte šancu tenkému, ale stále veľmi výkonnému hernému notebooku MSI Vector s miernejšou vizážou.

MSI spustilo predaj 4 nabrúsených notebookov, svojho favorita nájde skutočne každý

O zobrazovanie obsahu sa stará totožný displej ako pri modeli MSI Raider, rovnako tak ani procesor a operačná pamäť sa nelíšia. Čo je pri tomto modeli však iné, je grafická karta. V útrobách notebooku nájdeme grafiku NVIDIA GeForce RTX 4070, opäť vybavenú MSI OverBoost Technology a MUX switchom, ktorý umožňuje prepínať medzi dedikovanou a integrovanou grafickou kartou.

Rovnako ako pri oboch predchádzajúcich strojoch tu nájdeme pevnú klávesnicu SteelSeries s RGB podsvietením pre každý kláves zvlášť, čo umožňuje upravovať podsvietenie podľa gusta každého hráča. Ako akumulátor tu poslúži o niečo menšia, avšak stále veľmi obstojná batéria s kapacitou 90 Wh.

MSI Stealth 16 AI Studio

Posledný kúsok z dielní MSI, o ktorom si dnes niečo povieme, je tenký štýlový notebook s názvom MSI Stealth. Určený je na prácu ale aj na hranie. Dizajnom cieli na tenkosť, ľahkosť a eleganciu, ale zároveň podáva skvelý herný výkon.

Hlavným mozgom celého notebooku je Intel Core i7 155H a keď spomíname mozog, narážame tým na technológiu Neural Processing Unit, ktorou tento procesor disponuje. Je to jednotka pre akceleráciu umelej inteligencie. Procesor má 16 jadier a jeho najvyšší takt dosahuje 4,8 GHz. Popri tom zaisťuje 32 GB operačnej pamäte plynulosť programov.

MSI spustilo predaj 4 nabrúsených notebookov, svojho favorita nájde skutočne každý

Pohodlný a profesionálny zážitok z používania vám sprostredkuje 16-palcový displej s rozlíšením 2560x1600, teda QHD+.  Opäť ide o IPS panel so 100% DCI-P3 a obnovovacou frekvenciou 240 Hz, ktorá zaručí plynulosť pri používaní internetu, práci, ale predovšetkým hraní. Grafická karta je tu NVIDIA Geforce RTX 4070 a taktiež integrovaná Intel ARC. Písanie vám pôjde jedna báseň, vďaka RGB klávesnici SteelSeries, ktorá ale nesklame ani pri hraní. Každého určite poteší kvalitné ozvučenie pomocou šiestich reproduktorov. O dostatok energie sa aj pri náročnom dni v kancelárii alebo napríklad pri kratšom hraní postará batéria so skvelou kapacitou 99,9 Wh.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20124)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk