Týždenník - Hellblade II a nové Call of Duty

Tento týždeň hernú sféru obohatil Hellblade 2, pridal sa teasing Call of Duty a aj Warhammer prezentácia. Prišli aj nové ARM PC notebooky.

pridal saver 26.5.2024 o 20:32 pod hry
Týždenník - Hellblade II a nové Call of Duty

HRY > NOVINKY >

Hellblade II bol témou týždňa, keďže pohľa mnohých priniesla doteraz najlepší vizuál v hrách. Hrateľnosť síce nie, keďže tú ma špecifickú zameranú na psychiku a príbehové rozprávanie, ale záležať si autori dali na animáciách a aj zvukoch. Priemer v recenziách skončil na 8.1. Samozrejme, vizuál hneď detailne rozanalyzovalo Digital foundry a to ako na Xbox Series X a PC, tak následne na Xbox Series S a handheldoch, kde sa ukázala slušná škálovateľnosť Unreal enginu 5. Aj keď Steam Deck je už tak na hranici, respektíve mierne pod hranicou minima pre túto hru. Ak vám vadia čierne pásy, ktorými autori mierili na ultrawide filmový zážitok, na PC si ich viete zrušiť.

Medzitým autori Hellblade už majú odsúhlasený ďaľší projekt, pracujú tak na Project Mara a niečom ďalšom. Popritom sa nám črtá ohlásenie novej hry od id Softu, ktorá bude ukázaná na Xbox Showcase a má to byť Doom: The Dark Ages. Ten má byť mať tentoraz svet inšpirovaný stredovekom. Popritom na Xbox Shocase možno budeme vidieť aj JRPG hru z Xbox360 éry a určite tam bude aj Avowed od Obsidianu, ktorý teraz prešiel na Unreal engine 5.3. Plus budú tam desiatky ďalších hier.

Okolo Microsoftu sa cez týždeň hovorilo aj to, že dáva ponuku Valve so sumou 16 miliárd dolárov. Nevieme, či je to pravda, ani to, či Valve chce predávať. Vieme však, že Microsoft pripravuje nový, viac otvorený Xbox, na ktorom bude môcť fungovať aj Steam. Pri konzole sa však hovorí , že môže byť aj referenčným dizajnom pre ostatných výrobcov. Firmy ako Asus, HP, Lenovo môžu spraviť svoju verziu Xbox, tak ako teraz robia Copilot+ PC so Snapdragon čipom. Otázna by bola cena, keďže dotácie tam vypadnú.

Medzitým už v Microsofte začínajú teasovať nové Call of Duty, ktoré už má oficiálny názov Call of Duty: Black Ops 6. Plné predstavenie bude na Xbox Showcase a hra podľa náznakov vyjde aj na Xbox One a PS4. Popritom do predchádzajúceho Call of Duty práve prišla štvrtá sezóna.

Medzitým Sony ukazuje svoju kreatívnu víziu do budúcnosti, ku ktorej sa vyjadrili aj niektorí vedúci firiem a hovoria, že budúcnosťou hier je AI a pohlcujúce príbehy. Ozval sa aj Kojima, ktorý hovorí, že Death Stranding 2 už má natočené prestrihové scény, ale dokončovanie hry potrvá ešte rok. Zároveň Sony sa chystá na svoju letnú prezentáciu a vraj tam uvidíme novú Astro Bot hru. Insomniac potvrdil, že Wolverine zatiaľ neplánujú prezentovať.

Z ostatných hier Fortnite prináša T-60 Power Armor z Falloutu, k tomu Epic rozdáva Farming Simulator 22 a aj Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War. Medzitým Ubisoft konečne spustil XDefiant, svoju free-to-play multiplayerovku a rovno vraj dosiahol 3 milióny hráčov. Uvidíme, či si ich udrží. CD Projekt práve vydal modovacie nástroje pre Witcher 3 a moderi môžu teraz zmeniť hru od základov. Popritom Precinct, hra v štýle GTA, ukázala svoju hrateľnosť.

Bandai Namco ukázalo príbehový trailer k Elden Ring: Shadow of the Erdtree a Crytek ohlásil, že prechádza s Hunt Showdown na novú verziu Cryenignu. Odstriháva tým staré konzoly. Zároveň slovenský tycoon Workers & Resources: Soviet Republic dostal dátum vydania a objavil sa štýlový Xbox Series X so STALKER témou. Nakoniec Delta Force: Hawk Ops predvádza parádny vizuál na Unreal engine 5.

K tomu bola cez týždeň aj Warhammer prezentácia, ktorá ukázala nový titul Warhammer 40k: Mechanicus II. Z ďalších hier Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr dostal offline režim, Warhammer 40,000: Darktide odteasoval expanziu, Warhammer 40,000: Boltgun predstavil nové DLC, Blood Bowl 3 dostane frakciu nemŕtvych a Warhammer 40k: Space Marine 2 ukázal multiplayerové režimy. Hru čakáme v septembri.

Z filmovej oblasti práve prišiel na Netflix mechovský sci-fi film Atlas, ktorý dokázal pôsobivo prepracovať ovládanie mecha, boje s ním a aj komunikáciu s AI. Zároveň priniesol decentné univerzum. Aj keď škoda, že rovno neprebrali Titanfall univerzum, na ktoré sa film veľmi podobá. Rovnako recenziu sme tu mali na práve odpremiérovanú Furiosu z Mad Max Ságy a trailer dostal Policajt v Beverly Hills: Axel F ako aj Beetlejuice Beetlejuice a zaujímavý teaser ukázal Witcher seriál s Liamom Hemsworthom, kde sme videli Liama ako Geralta, a rovnako teaser dostala ďalšia časť Knives out série.

Od Nintenda sme tu mali informáciu, že kúpilo portovaciu firmu Shiver Entertainment od Embraceru. Pritom firma bude ďalej portovať aj na ďalšie platformy, tak ako to robila doteraz. Nevieme zatiaľ, či to naznačuje expandovanie Nintendo hier aj mimo Switchu. Podobný krok spravilo Sony, keď začínalo portovať hry na PC. Zároveň sa objavujú otázky, či dostane procesor Switchu 2 novú architektúru, keďže konzola vyjde o dva roky neskôr oproti plánom. Nakupovalo aj Atari, ktoré prebralo Intellivision značku. Z firiem Larian expandoval a založil štúdio v Poľsku a  Amazon Games si práve otvoril nové štúdio v Rumunsku. K tomu Embracer otvára svoju novú etapu, pripravuje 70 nových hier

Z mobilov Xiaomi predstavilo POCO F6 Pro a POCO F6 mobily s vysokým výkonom a dobrou cenou. K tomu Microsoft ukázal svoje Surface Laptop a Surface Pro zariadenia s ARM  Snapdragon X čipmi a otvoril tak Copilot+ kategóriu PC. Rovno do nej ohlásil Asus Vivobook S 15 alebo Samsung Galaxy Book Edge. Zároveň Microsoft ukázal, ako môže  AI Copilot fungovať aj v Minecrafte alebo v Xboxe

Z recenzií sme ohodnotili spomínaný Senua's Saga: Hellblade II titul, pridali sme aj recenziu na PC verziu Ghost of Tsushima Director's Cut, doplnili sme to Pools a aj Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord. Na Switchi sme sa pozreli na Paper Mario: The Thousand-Year Door a na VR MADiSON VR. Nakoniec sme skúsili Trans-Siberian Railway Simulator.

Z hardvéru sme vyskúšali Sound Blaster GS3 - PC soundbar a porozprávali sme sa s producentmi World of Warships o pridaní postavy Švejka.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ps4 dualshock poradte ako opra... (4)
Ahojte, moj novy dualshock cca 3 mesiace standardn...
|Poraďte dobré sci-fi (13)
Zdar nevie niekto poradiť dobrú Sci-fi knižnú séri...
|Problém s asus fa507nv a huawe... (7)
Dobrý deň, Na stránku chodím už dlhšie, no bez ...
|Predam msi 3070ti gaming x tri... (0)
https://pc.bazos.sk/inzerat/165541838/msi-rtx3070t...
|Procesor na notebooku - vysoké... (14)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Svet, ukrajina, vojny ... (22058)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk