Battlefield 2142 look

pridal je2ry 12.10.2006 o 11:47 pod hry
HRY > NOVINKY >

Nová hra alebo len datadisk? Na vyrieknutie konečného rozsudku nad novým prírastkom do rodiny Battlefieldu je ešte síce priskoro, ale dojmy z dema si už môže vytvoriť každý. Battlefield 2142 je multiplayerová FPS akcia založená na princípoch dobývania vlajok, umiestnená do futuristického sveta budúcnosti. Namiesto tankov, helikoptér, stíhačiek sa na bojisku budeme stretávať s gigantickými mechmi, hi-tech obrnencami a vznášadlami. Demo ponúka dva typy hier na jednej mape Sidi Power Plant, kde sa proti sebe postavia dve znepriatelené strany European Union a Pan Asian Coalition. Prvým módom je známy Conquest, druhým očakávaný Titan.

Titan mód bude zrejme najväčším lákadlom BF2142. V skratke, úlohou v tomto type multiplayerového zápolenia je zničiť gigantickú lietajúcu pevnosť nepriateľa – Titan. Útok na Titan prebieha vo viacerých fázach. Najprv treba vyradiť jeho štíty, k čomu slúžia automatické balistické rakety zem-vzduch. Tie sú rozmiestnené na mape v počte 5 kusov a určitou formou substituujú vlajky z klasického BF. Čím viac raketových síl daný tím ovláda, tým väčšou palebnou silou disponuje a teda narastá šanca na zničenie ochranného poľa nepriateľského Titanu. Po úspešnom zničení štítov nasleduje výsadok peších jednotiek na palubu (buď pomocou vznášadla alebo vystrelením z prispôsobeného vozidla APC), zničenie 4 riadiacich jednotiek a nakoniec aj samotného „srdca“ lode. Bojuje sa teda na viacerých frontoch – treba dobíjať a zároveň strážiť raketové silá, po zničení štítu sa treba prebiť k 4 počítačom a jadru, lenže protivník nezaháľa a preto si treba dávať pozor aj na vlastný Titan a jeho obranu.

Futuristické prostredie okrem dvoch kolosov nad hlavami pripomínajú najmä technika, zbrane a vybavenie. Všetci sa určite tešíte na dvojnohého mecha a tešíte sa oprávnene. Pocit z riadenia kolosu je výborný, i keď som si dlhšie zvykal na ukazovateľ natočenia hlavy voči trupu (resp. hlavne vs. pásom pri tankoch), ktorý je reprezentovaný dvoma šípkami nad HUDom namiesto známej ikonky v dolnej časti obrazovky. Kompletne všetky vozidlá z BF2 dostali nový, futuristický nádych, od rýchlych jeepov, cez APC s vystreľujúcimi podmi pre pechotu, cez niekoľko typov tankov (klasický na pásoch s otočnou hlavňou, vznášadlový so statickou hlavňou, ale schopný strafovania), letecké transportné i útočné jednotky. Chvíľu trvá zvyknúť si na nové spracovanie, ovládanie a zbrane, ale priemerný hráč BF2 bude po pár hrách v novom svete ako doma. V boji muža proti mužovi sa toho veľa nezmenilo, každá zbraň má svoje výhody aj nevýhody, treba si ich všetky postupne „ošahať“ a naučiť sa ich vhodne používať.

Zmien sa dočkali aj povolania a systém vojenských hodností. V BF2142 je možné si vybrať iba zo 4 typov povolania (prieskumník, inžinier, assault a support), obľúbený medik úplne vypadol a časť jeho funkcií prebral assault. Celkovo sa povolania, ale napríklad aj systém bodovania (lepšie skóre dosiahnu tí, ktorí spolupracujú v squade a snažia sa plniť nejaké taktické úlohy než jedinci, ktorí celú hru presedia za hlavňou stacionárneho guľometu), upgrady vybavovania a povyšovanie zmenili natoľko, že by nebolo vhodné ho súdiť podľa jednej mapy a treba si počkať až do finálnej verzie. Každopádne ohlasy komunity, aspoň čo sa týka zmien v bodovaní, sú zatiaľ veľmi pozitívne.

Po grafickej stránke sa toho veľa nezmenilo, DICE použili len modifikovaný engine z BF2. Napriek tomu, že sa rozhodne nejedná o žiadny next-gen vizuálny zážitok, hra mi na rovnakých nastaveniach „trhala“ ďaleko viac ako BF2. Snáď sa to do finalu ešte upraví, i keď všetci vieme, aký majú v poslednom čase vývojári chladný postoj k optimalizácii. Narazil som ale aj na pár ozaj nepekných chýb (zostrelil som transportné vznášadlo, ale po vybuchnutí vraku ostali mŕtvoly sedieť na zemi v rovnakých pozíciách, ako sedeli vo vznášadle), ktoré sa jednoducho opraviť musia, pretože inak stiahnu konečné hodnotenie veľmi nepríjemne smerom dole. Zatiaľ by som výslednú známku odhadoval zhruba na 75 až 85 percent.





Battlefield 2142 look Battlefield 2142 look Battlefield 2142 look Battlefield 2142 look Battlefield 2142 look Battlefield 2142 look
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, battlefield






na
PC

Vývoj: EA / DICE
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20001)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk