FLATOUT: ULTIMATE CARNAGE

FLATOUT: ULTIMATE CARNAGE

8.5

FlatOut sa vracia v next-gen podobe a boduje rovnako ako pred rokom podobne upravený Burnout Revenge.

Recenzia na Xbox360 verziu

FlatOut, hra ktorá svojou prvou časťou viac ako prekvapila a ktorá sa druhou časťou nebezpečne priblížila k sériám ako Burnout, sa teraz vo vylepšenej forme presúva na next-gen konzolu. Bugbear bol do vydania prvého FlatOutu menšou neznámou firmou, ktorá si svoje schopnosti vyskúšala len na Rally Trophy. Nadobudnuté skúsenosti zúročili už v prvom FlatOute, v ktorom priniesli inovatívnu racingovku, zmiešavajúcu akčný deštrukčný racing so zábavnými minihrami v podobe kaskadérskych skokov.

Zatiaľ čo FlatOut jednotka bola viac založená na simulácii a reálnejšom ovládaní vozidla, v dvojke už bolo cítiť zvýšenú arkádovosť a jednoduchosť. Našťastie, pridané bolo aj množstvo noviniek, ktoré arkádovosť vyvážili, zvýšili zábavu a rozľahlosť hry. Pribudli nové prostredia, kde sa k zablateným tratiam pridali lesné, mestské, vidiecke lokácie. Teraz dvojka pokračuje v novej inkarnácii s novými inováciami.

FlatOut: Ultimate Carnage

Odpoveď na Burnout?

Odpoveď na Burnout?

Next-genové pokračovanie FlatOut: Ultimate Carnage je remakom FlatOut 2 pre Xbox360 konzolu s rôznymi vylepšeniami po každej stránke hry. K sérii pôvodných áut, eventov a kaskadérskym minihrám pribudla hlavne vylepšená grafika, zdokonalené ničenie vozidiel, pridané boli real-timeové svetlá a tiene, deformácie povrchu trate. Rozšírila sa fyzika v prostrediach, zvýšili sa počty polygónov vozidiel, a aj počet vozidiel na trati z 8 na 12, čo už urobí pekný humbug hlavne, keď to v deštrukčnom derby rozbehnete. Príjemným doplnkom rozširujúcim možnosti sú nové single a multiplayerové módy.

Z pôvodnej hry ostal zachovaný mód kariéry, v ktorom budete postupovať cez tri typy závodov (Derby, Race, Street), kupovať si autá, upgradovať ich, stále sa zlepšovať a pokúšať sa vyhrať. Budete rad radom prechádzať trate, snažiť sa vyhrávať, či už vašou šikovnosťou v šoférovaní, alebo blokovaní a ničení protivníkov. Keďže tento mód dostatočne nemusí zabaviť, autori pridali zábavnejšiu kampaň určenú na preskúmanie vašich naozajstných schopností.

Úplne nová Carnage kampaň je založená na tridsiatke úloh, ktoré musíte postupne plniť. Dostanete vždy špecifické auto a úlohu. Napríklad budete musieť prejsť trať v určitom čase, budete musieť skočiť do určite výšky v minihre, alebo prechádzať checkpointami skôr, ako vám v aute vybuchne bomba. Nechýbajú ani rôzne deštrukčné derby, v ktorých musíte nazbierať určité skóre. Každá z úloh je ohodnotená medailou a počtom bodov, ktoré vám otvárajú cestu do ďalších úloh.

Okrem tejto novinky, hra ponúka hra rozsiahlejší multiplayer cez Live s novými módmi, kde tentoraz kvalitnejšie rozbijete protivníkov v závodných a derby módoch, prípadne si zahráte kaskadérske minihry. Síce je počet hráčov obmedzených na 8, ale funguje stabilne a Deathmatch Derby vás online úplne pohltí. Deštrukčné derby v deathmatchovom prevedení sa teraz výraznejšie zmení, kde sa tentoraz budú používať rôzne upgrady. Budete môcť zobrať bombu, lepší pancier pre vaše auto, opraviť si vozidlo, upgrade na zvýšenie bodov atď. Všetko vám pomôže vo vašej úlohe - ničiť všetko okolo vás.

Z pôvodnej hry ostal aj Party mód, ktorý si teraz na konzole nájde naozajstné uplatnenie a tlupa kamošov si to môže pred televízorom rozdať v kaskadérskych minihrách na jednej konzole. Sú predpripravené jednotlivé súbory za sebou nasledujúcich minihier s rôznymi tematikami, alebo si môžete vytvoriť vlastný párty mix. Budete skákať do bazéna, do futbalovej bránky, do terča, ale aj cez ohne.

FlatOut: Ultimate Carnage
Maximálna deštrukcia - pokračuje po kliknutí

Ovládanie auta sa nezmenilo a je to starý známy arkádový štýl, len trochu náročnejší na ovládanie ako jednoduchý Burnout, takže hráčom, ktorí by čakali len neustále držanie plynu to nemusí sedieť. Stratila sa síce reálnosť FlatOut 1, ale úroveň dvojky sa zachovala a musíte sa snažiť správne vyberať zákruty, vedieť do čoho môžete nabúrať, aby ste získali nitro a následne ho v správnych chvíľach využívať. Napríklad, ak nebudete vedieť poriadne šoférovať, nemáte šancu prejsť úlohy v novom móde, kde si užijete náročné časovky, v ktorých musíte prejsť danú trať za určitý čas.

Grafika sa dočkala pekných vylepšení, kde pribudli real-timeové svetlá, s ktorými hra vyzerá živšie, deformácie trate menia prostredie a 8000 dynamických objektov reagujúcich na fyziku všetko pekne oživuje. Výrazne boli vylepšené aj vozidla, ktorých polygóny sa takmer strojnásobili. Určite každého zaujme detailné ničenie vozidla, kde uvidíte reálne deformácie, poškrabanie plechov, preliačiny, odpadávanie jednotlivých častí auta. Autá majú cez 40 častí, ktoré môžu odpadnúť a auto môže skončiť len ako šasi s kolesami, motorom a vodičom. Z noviniek v grafike je aj výrazne vylepšená voda, ktorá je oproti plochým hladinám v pôvodnej hre pekne vlnkavá s odleskami a rozstrekovaním.

Zvuková stránka sa zachovala z pôvodnej hry, teda čakajte kvalitné zvuky na trati, či už motorov alebo zrážok, a celé je to doprevádzané slušným soundtrackom s licencovanými, aj keď menej známymi skladbami.

Vcelku je hra síce len vylepšenou dvojkou, ale vylepšenou len dobrými prídavkami a má tak šancu zaujať ako starých flatoutistov, ktorým ponúkne nový zážitok, tak aj nových hráčov, ktorí objavia čaro deštrukcie a kaskadérskych skokov. Možno do hry mohli pridať ešte viac prostredí a nové trate, vydržala by tak hra dlhšie, ale aj s aktuálnou ponukou je to dobrá investícia pre majiteľov Xbox360. Ak sa vám FlatOut 2 na PC páčil a nemáte Xbox360, nemusíte smútiť, hra je už ohlásená aj pre túto platformu a pre handheldistov rovnako príde špeciálna verzia pre PSP.

FlatOut: Ultimate Carnage
Vitajte v Smallville.


napísal saver 16.8.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.5
Ohodnotiť
FLATOUT: ULTIMATE CARNAGE
+ akčno deštruktívny racing
+ prepracované a rozmanité prostredia
+ nové herné módy
+ zábavné minihry
- vylepšení mohlo byť viac
- dynamické AI


RECENZIE HRÁČOV
FlatOut: Ultimate Carnage
9.0
YEARGAMER    30.10.2009
Hra vyvíjaná spoločnosťou Bugbear ktorá má za sebou racingovky ako FlatOut 1, 2 alebo Rally Trophy s...prečítať celé
Xbox 360

Vývoj: Empire Interactive / Bugbear
Štýl: Racing
Dátum vydania:  jún 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk