HELLDORADO

HELLDORADO

Patria k vašim obľúbeným titulom taktické akcie Desperados? Mali by ste zaostriť na pripravované pokračovanie.

Dojmy

Ak k vašim obľúbeným titulom patria taktické akcie Desperados a Desperados 2, môžete sa pripraviť na ďalšiu porciu misií z divokého západu. Pokračovanie série ponesie názov Helldorado a nesie sa v rovnakom duchu, ako jeho predchodcovia. To znamená, že so sériou postáv budete cestovať po rôznych lokalitách, tu konkrétne navštívite Santa Fe, Rochester a poputujete aj k New Orleans a absolvujete špionážne misie spestrené akčnými momentmi.

Všetkých šiestich hrdinov už ste spoznali v Desperados 2 a opäť každý z nich disponuje špecifickými schopnosťami. John Cooper tasí revolver, hádže nože a naláka nepriateľov hracími hodinkami. Kate O'Hara využíva svoje vnady, oslepuje pudrenkou a ranu z milosti dáva derringerom. Sam Williams sa spolieha na pušku winchester a výbušniny. Pablo Sanches láka nepriateľov tequilou do pasce na medvede a doráža ich kameňom. Indián Hawkeye používa luk a tomahawk a družinu posmelí bojovým pokrikom. Napokon je tu Doc Mc Coy s medikamentmi, otravným plynom a odstreľovacou puškou a práve okolo jeho osoby sa bude točiť nový príbeh, kde nebudú chýbať dejové zvraty a predelové scény.

Helldorado

John Cooper sa vracia...
Helldorado

A s ním napríklad aj Kate, ktorá poblázni nepriateľov sexi nohami.
Helldorado

Pred pohľadmi nepriateľov sa skryjete napríklad za sudmi a debničkami.

Udalosti sa začínajú v roku 1883 smrťou významnej osoby Lestera Lloyda Goodmana. Potom sa stratí Doc McCoy a Cooper sa vzápätí stretáva s vdovou po Goodmanovi, ktorá od neho výmenou za život priotráveného priateľa požaduje splnenie série úloh. Veci sa začnú zamotávať a zdá sa, že vo veci je viac, ako len pomsta mladej ženy.

Členovia družiny musia spolupracovať, inak sa nikdy nedozviete, ako príbeh skončí. Ich kroky môžete naplánovať a potom postupujú súbežne. Novinkou sú kombá, čo je v tomto prípade súbor činností, ktoré vykonajú všetky postavy, disponujúc rovnakou schopnosťou, jednotne. V demoverzii to bolo pekne predvedené na prepadnutí štvorčlennej hliadky. Hrdinovia boli ukrytí na dvoch rôznych miestach a po zadaní komba "prepad" sa naraz zdvihli zo svojich pozícií a v rýchlom slede uzemnili všetkých strážcov skôr, ako sa stihli spamätať. Nasledovalo "poviazanie" a štvorica bola behom krátkeho okamihu v putách. Význam týchto komb spočíva predovšetkým v urýchlení procesov, behom okamihu ich aktivujete a pri ich použití odpadáva zdĺhavé plánovanie.

Grafika hry sa nesie v podobnom duchu ako Desperados 2. Mapy sa dajú otáčať, bojisko približovať, tu však už objekty strácajú detaily a stávajú sa rozmazanými. Zachoval sa aj akčný pohľad tretej osoby, ktorý si môžete zapnúť najmä pri prestrelkách. Hoci je engine vylepšený a celkom príjemný, už nepatrí k tým najmodernejším, čo vidíte na niektorých textúrach. V spracovaní sú aj drobné chyby, napríklad poviazaným nepriateľom z rúk vyčnieva puška, postavy v akčnom režime sú príliš hranaté. Zatiaľ je to však len demo, takže uvidíme.

Helldorado

Kombá vám umožnia vykonať rýchlu tímovú akciu.
Helldorado

Zostalo aj plánovanie, kde každému hrdinovi jednotlivo naplánujete postup.
Helldorado

Atmosféru dotvárajú vydarené videá.

Úspešnosť misií je zdôraznená formou rôznych dolárových mincí v celkovom hodnotení. Poteší možnosť vybrať si z troch obtiažností, takže na svoje si prídu ako začiatočníci, tak aj fajnšmekri. Pri postupe môžete využiť nielen slabosti 60 rôznych nepriateľov, napríklad závislosť na alkohole, ale aj vplyvy počasia, kde zaujmú napríklad búrky s efektnými bleskmi. Ovládanie je v podstate zachované, čiže sa opäť môžete spoľahnúť na myš, prípadne si vypomôžete niekoľkými klávesami, no interface sa mierne pozmenil. Prepínanie postáv, výber úkonov, ako aj zmeny polôh sú sústredené v ľavom dolnom rohu obrazovky a doplnkové úkony, ako je zapnutie videnia a počutia nepriateľov a plánovanie sú v pravom rohu obrazovky. Rýchlo sa však v tom zorientujete.

Helldorado bude vlastne plnohodnotným pokračovaním známej taktickej série. Ťažko povedať, čo viedlo tvorcov k zmene názvu, veď desperáti už mali svoje meno aj popularitu a nový titul doznal len kozmetické zmeny. Hra je opäť skôr pre tých trpezlivejších, ktorí nenáhlivo zvažujú postup a hojne využívajú špionáž a zakrádanie. Akčné momenty naďalej zostávajú len vedľajším, hoci neopomenutým prvkom. Tí, ktorým sadlo Desperados 2, budú určite spokojní po každej stránke a ak ste spomínané hry ešte neskúšali, môžete očakávať celkom príjemnú záležitosť, zameranú na taktiku a kooperáciu hrdinov.

Helldorado

Ak chcete, môžeta vysadnúť aj na koňa a jazdiť napríklad v daždi.
Helldorado

Akčných scén je pomenej, ale nezabudlo sa na ne.
Helldorado

Mapa väzenia, kde si osvojíte základné funkcie hry.

napísal uni 17.8.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Helldorado
| HELLDORADO
[16.8.2007]
HELLDORADO


Helldorado
PC

Vývoj: Nobilis / Spellbound Entertainment AG
Štýl: akcia / taktická
Dátum vydania:  november 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19608)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk