GTA IV bola predvedená a dostala dátum!

pridal saver 24.1.2008 o 16:38 pod hry
HRY > NOVINKY >

GTA IV sa blíži a včera internetom otriasla rozsiahla nádielka preview člávkov na hru (IGN, IGN 2, teamxbox, GameSpy). Tentoraz autori už nešpecifikujú všetky detaily podobne ako pri San Andreas, kde sme o hre vedeli prakticky všetko ešte predtým ako vyšla, ale idú na to opatrnejšie a nechávajú priestor aj prekvapeniam. Ale jedno prekvapenie bolo predsa len odhalené a to dátum vydania, ktorý práve potvrdil Rockstar a to na 29. apríla 2008. Samozrejme ako poznáme Rockstar, podobne ako posledný dátum, ani tento nemusí byť finálny. Mimochodom bolo priznané, že k poslednému odloženiu prispela PS3 verzia hry. Teraz by už mali byť všetky problémy prekonané a obe verzie budú identické.

Čo sa týka predvádzačky, podľa reportov je hra výrazne v pokročilejšom štádiu ako verzie z prezentácie spred 6 mesiacov. Hra je už doladená, framerate stabilnejší, mesto plne zaľudnené, jediné, čo ešte chýbalo, bola hudba a nejaké grafické doladenia, ktoré majú byť dokončené v nasledujúcich mesiacoch.

90-minútová prezentácia hry ukázala sériu prvých misií a spomenula novinky ako dynamické počasie, pridanie auto-save na rôzne kľúčové lokácie počas misií a zo zaujímavostí tentoraz bude mať každá ulica meno, fyzikálny engine bol vylepšený a bojový systém bude obsahovať cover systém ala Gears of War samozrejme aj so strieľaním naslepo. Výraznú úlohu bude v hre hrať mobil, ktorým budete môcť zavolať takmer každú postavu a dokonca vytočíte aj 911. Tentoraz do hry budú zapojené aj vzťahy a napríklad po misii môžete ísť s vašim kamarátom do baru a utužiť vzťahy. Môžete si zahrať bowling, gulečník a pokúsiť sa nad ním vyhrať. Keď to zalomíte, budete obaja vychádzať z baru v správnej nálade a na niekoľko desiatok sekúnd takmer neschopní chodiť (ala Saint's Row). Podľa priateľstva vám dané postavy ponúknu svoje rozšírené služby ako napríklad taxík zadarmo, výlety na helikoptére, alebo lepšie zbrane.

Z ostatných detailov napríklad môžete v policajnom aute nájsť lokáciu ľubovolnej osoby, kde sa vám zobrazí ulica a číslo domu, v ktorom býva, policajti tentoraz stratia vašu stopu, ak zmeníte auto, streľba sa bude dať zameriavať a teda budete môcť trafiť ľubovolný cieľ, časť vozidla, alebo časť človeka. Podľa reportov sú práve prestrelky najlepším vylepšením hry a starý frustrujúci a jednoduchý autolock systém je preč. Spolu s tým sa hra stala výrazne brutálnejšou, kde pri stratení kresleného looku a zreálnení prostredí pôsobí všetko vernejšie a jeden nemenovaný americký právnik bude znovu peniť.

Takže nám ostáva čakať, že hru naozaj do konca apríla stihnú dokončiť a že bude rovnako dobrá ako jej predchodcovia.

Update: Objavili sa prvé neoficiálne informácie o vydaní PC verzie a to na október tohto roka.





GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum! GTA IV bola predvedená a dostala dátum!
Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, xbox, ati, grand theft auto






Xbox 360
PC
PS3

Vývoj: Rockstar Games / Rockstar North
Štýl: akčná adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. apríl 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20037)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk