Haze nektárové dojmy

pridal spacejunker 13.5.2008 o 11:03 pod hry
HRY > NOVINKY >

PS3 debut štúdia Free Radical, tvorcov výbornej série TimeSplitters, vyvoláva zmiešané pocity a súdiac podľa nedávno uvoľneného dema veľa vody Haze nenamúti. Ak je slabá vizuálna prezentácia a striktne koridový systém prostredí bez interakcie zámerný a má vyvolávať ilúziu po požití drogy Nectar, radi sa necháme prekvapiť, no nič nenasvedčuje tomu, že sa v tejto stránke niečo drasticky zlepší.

Haze rozpráva príbeh o nadnárodnej multimiliardovej korporácii Mantel, ktorá rieši vojnové konflikty na počkanie, samozrejme, za patričný finančný obnos. Špeciálne vycvičené jednotky riadi žltá tekutina, ktorá im zvyšuje silu, obratnosť, zlepšuje viditeľnosť a zrýchľuje reflexy. Nectar takisto vytvára falošnú realitu, pretože mŕtvi vojaci miznú a strácajú sa ako vo videohrách. Skutočnosť je však iná a to, čo považujú vojaci Mantelu za hru na nadľudí, škaredo si to odskáču rebeli.

Hrateľná ukážka vás hodí do misie, ktorej cieľom je zaistiť náklad zostrelého transportu a potrestať vinníkov. Rebeli sú však rýchlejší a cenný Nectar stihnú skôr odniesť, ako dopadnú prvé bomby na džungľu a padnú prvé výstrely. Na začiatku v koži Shanea Carpentera hájite farby Mantelu, no ako každý vie, neskôr obráti kabát a namieri zbraň na svojich bývalých zamestnávateľov.

Ako vojak Mantelu ste na bojisku nadradený, kontrolovanými dávkami Nectaru odhalíte splývajúcich nepriateľov s prostredím. Vojaci začnú svietieľkovať a vy ich môžete na diaľku (pretože droga zlepšuje aj viditeľnosť) kropiť olovom ako s použitím sniperky. Zvýšené reflexy a samodobíjací systém zdravia z vás robí takmer nesmrteľných. No stačí, aby ste dávkovanie Nectaru prepískli a vaše telo sa zblázni - nekontrolovane budete strieľať po všetkom, až pokiaľ sa predávkovanie neustáli.

Haze je v globále obyčajnou FPS-kou so zaujímavým pozadím, no nie je až taká strašná ako sa zdá. Grafika je síce veľmi vlažná, prostredie opozerané a bez života, atmosféra však tieto nedostatky kompenzuje a vsadíme sa, že Free Radical pripraví nejaké to prekvapenie naviac. Keď vám nad hlavou prefrčia lietadlá, zbombardujú časť džungle a spoza stromov sa vyvalia kúdoly prachu a dymu, dostanete sto chutí zaklopiť si helmu, obtiahnuť automat v rukách a doraziť všetko, čo tam zostalo stáť na dvoch nohách. Haze má svoje silné momenty a jedným z nich je aj kooperatívny režim (offline/online), pričom druhý hráč sa môže do hry pripojiť kedykoľvek.

Nad Haze by sme preto predčasne nelámali palicu a vyrieknutím finálneho verdiktu počkali do 23. mája, kedy si Nectar vstrekneme do žíl.





Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy Haze nektárové dojmy
Haze nektárové dojmy
Páči sa mi!






PS3

Vývoj: Ubisoft / Free Radical
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 23. máj 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk