Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený

pridal spacejunker 15.7.2008 o 15:46 pod hry
HRY > NOVINKY >

S príchodom Resident Evil 4 prišiel čerstvý vietor do žánru survival hororov a netrpezlivo očakávaný nasledovník Resident Evil 5 dupe na plyn v dobre vyjazdených koľajách. Je akčnejší, svižnejší, explozívnejší, brutálnejší a obsah tak desivo horúci, že africkým spoluobčanom z toho tepla preplo a horlivo čakajú na príchod novej krvi.

Ešte pred E3 sa objavili správy o kooperatívnom móde, ktorého existencia bola nakoniec potvrdená. Spoločníčkou drsňáka Chrisa Redfielda je sexi mulatka Sheva Alomar. Na začiatku sa spolu stanú v chudobinskej štvrti svedkami popravy a krátko po nej sú konfrontovaní zmanipulovanými davmi infikovaných, ktoré znamenajú iba jedno - obtiahnuť zbraň a strieľať, pretože bude horšie. Rozvášnená skupinka domorodcov začína okamžite inváziu do domu, kde sa dvojica hrdinov nachádza.

Vniká dovnútra cez okná, ak zistí, že sú dvere zabarikádované, cez dieru v strope, ktorú si samočinne vyrobili atď. Tieto udalosti sú samozrejme predskriptované, no pri zopakovaní rovnakej scény ste postavení pred iný scenár. Podľa preview servera Eurogamer sa chovanie infikovaných mení, spolu s ním aj dobyvačná stratégia a vyčkávanie na kata, ktorý si s obrovskou sekerou otvorí cestu k vám rovno cez stenu!

Resident Evil 5 má podobný rozbeh ako štvorka, keď ste prerušili rituál na námestí a vás v dome prekvapili zo všetkých strán. Zatiaľ čo zdržiavaním sa v uzatvorených priestoroch si podpilujete konár pod vlastným zadkom, využívanie úzkych uličiek vám zase hrá do karát. Infikovaní sa k vám nedostanú v húfoch a jeden po druhom ich môžete uzemniť napríklad aj nožom. Veľkým pomocníkom vonku sú aj sudy s horľavinou, ktoré prekvapivo nevybuchujú, ale zapaľujú všetko v okolí. Hra sama diktuje, kam sa môžete pozrieť, na ktorú strechu sa dá vyliezť a na ktorú nie.

Sheva sa podľa prvých ohlasov chová presne podľa situácie, kričí o pomoc, keď je v obkľúčení, agresívne sa postaví nepriateľom, pichá vám adrenalín, ak visí váš život na vlásku atď. Shevu bude môcť ovládať druhý hráč (offline i online), ťažiskom kooperácie bude pochopiteľne akcia, no príde aj na niekoľko enviromentálnych puzzlov ako otváranie zamknutých dverí a pod. Chris pomôže stupačkou dostať Shevu na druhú budovu, sniperkou ju podporuje pri likvidácii infikovaných a keď je vzduch čistý, otvorí Chrisovi bránu. Ako funguje kooperácia, sledujte v komentovanom videu.

Medzi oboma postavami sa budú dať meniť nájdené predmety, munícia i zbrane. Zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom sa budú vylepšovať a kde sa budú dať zakúpiť.

Resident Evil 5 vychádza v marci 2009 pre PS3 a Xbox360.





Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený
Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený  Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený  Co-op pre Resident Evil 5 potvrdený
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, ati






PS3
PC
Xbox 360

Vývoj: Capcom / Capcom
Štýl: akcia / survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. marec 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk