GC: Odhalenie Anno 1404

pridal je2ry 31.8.2008 o 9:18 pod hry
HRY > NOVINKY >

„Určite choď do Ubisoftu, si tam prihlásený na odhalenie nového PC projektu" povedal mi jeden krásny deň v Lipsku Space Junker. Termín megaultra tajnej veci sa síce kryl s nakuknutím do sveta Darksiders (na to som sa veľmi tešil), ale šéfredaktor je šéfredaktor a tak som šiel. Čakal som čokoľvek, bojovku, závody, hack and slash rúbanicu, možno nejaké RPG. Anno 1404 rozhodne nebolo v zozname želaných titulov, ale z prezentácia vo mne zanechala celkom pozitívne dojmy, takže zmeškaných Darksiders nakoniec Junker rozchodil celkom v pohode.

Anno 1404 je ďalším pokračovaním strategickej ságy, ktorá hlavne v Nemecku (je to domáca hra) zožala veľmi dobré hodnotenia od kritikov i od samotných hráčov. Stratégia, ako to už napovedá názov, je zasadená do roku 1404, a jej hlavným motívom je učenie sa od iných kultúr. Práve preto si tvorcovia vybrali toto obdobie - 15. storočie bolo plné cestovania, objavov a obchodu s exotickými krajinami. Iste, stále budete stavať svoje mesto, plniť požiadavky poddaných (oblečenie, jedlo, kostoly...), ale veľmi dôležité budem skúmanie mapy a spoznávanie nových kultúr. Orient vám napríklad môže ponúknuť mnohé technické zázraky, ako napríklad zavlažovaciu studňu, s ktorou bude pestovanie plodín o čosi jednoduchšie.

Úplne prerobený je grafický engine a je treba povedať, že hre to viac ako svedčí. Vizuál je vyšperkovaný do najmenších detailov, veľký dôraz je kladený tiež na fyziku. Stromy, vlajky či plachty na lodiach sa napínajú presne podľa smeru, ktorým fúka vietor, plavidlá za sebou vo vode zanechávajú brázdu; kvapaliny celkovo sú fyzikálne dobre podchytené a korektne reagujú na iné objekty.

Jednou z najviac vytýkaných vecí v predošlom Anno bola absencia nejakej hlbšie prepojenej kampane. Tvorcovia sa poučili a mohutná kampaň s uveriteľným príbehom by mala byť jeden z hlavných ťahúňov hry. Fanúšikovia sa stále môžu tešiť na stavanie monumentálnych divov sveta, prírodné katastrofy a iné veci známe z minulosti. Na pulty obchodov sa titul dostane v roku 2009.

Update: debutový trailer sťahujte tu.





GC: Odhalenie Anno 1404
Páči sa mi!






PC
DS

Vývoj: Ubisoft
Štýl: Managementová / Realtime stratégia
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19908)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk