GTR EVOLUTION

GTR EVOLUTION

8.5

Mnohých pretekárov keď sa spýtate, či by chceli ísť do raja tak vám odpovedia, že tam už boli a že tam zajazdili dobrý čas.

Recenzia na PC verziu

Máte perfektný simulátor automobilových pretekov, máte super fyziku, super jazdný model, výborné spracovanie a stále vám niečo chýba? Nepochybne! Verte neverte, ale neboli ste jediní komu chýbali ďalšie super silné stroje prepchaté koňskými záprahmi a výnimočné trate, kde by ste ich mohli šialene popreháňať.

V prípade, že ste nehrali nedávno vyjdený simulátor Race07, odporúčam vám prečítať si recenziu na tento výnimočný titul, aby ste vedeli čo môžete od tohto data disku očakávať. Áno, GTR Evolution je rozšírenie, inými slovami data diskom pre Race07, nie jeho nástupcom či pokračovaním. Prináša niekoľko nových doplnkov hlavne vo forme nových tratí, alebo lepšie povedané jednu trať resp. oblasť a niekoľko nových plnokrvných miláčikov.

GTR Evolution

Nordscheife zasadená do pekného prostredia
GTR Evolution

Posledná zákruta a ide finish line
GTR Evolution

To už nestihnem na predbiehanie

Jednu trať resp. oblasť preto, pretože všetko sa vlastne točí okolo Nurburgringu a jeho priľahlej časti Norsdshleife, čo na jednej strane môže byť pre niekoho málo, ale na druhej strane je to pre mnohých fajnšmekrov výnimočne veľa. Ako určite každý správny fanúšik motor športu vie, táto trať je naozaj výnimočná a je právom vychvaľovaná jazdcami po celom svete a zároveň považovaná za raj automobilových pretekárov. Je to dlhá, veľmi dlhá trať umiestnená v krásnej prírode obklopovaná zelenou scenériou s množstvom lesov a stromov. Je lemovaná mnohými pomalými, technickými zákrutami náročné na aerodynamický prítlak i brzdy, ale aj mnohými rýchlymi pasážami využívajúce vašu spojku a motor vyslovene na doraz. Čo vás však po čase zarazí, je divný odtieň, farebná škála použitá na vykreslenie jej prostredia. Vždy budete mať pocit, že jazdíte akoby tesne pred dažďom alebo tesne po ňom. Vyblednuté, pochmúrne farby trate i okolia vám jednoducho po čase môžu jednoducho začať vadiť.

Nepomáhajú tomu ani krásne autá šľahajúce ohne zo svojich výfukov pri podraďovaní. Tie sú síce spracované na slušnej úrovni, ale rozhodne to nebude to, čo vám bude nahánať zimomriavky po chrbte. Skiny, ktoré GTR Evolution obsahuje budú na vás často pôsobiť hlavne čo sa týka civilných športiakov akoby narýchlo spracované, len aby ich bolo čo najviac. Nevýrazné, niekedy možno až škaredé, aj keď nájdu sa sem tam aj také, ktoré vás rozhodne upútajú až sa pristihnete ako pohľadom mapujete každý jeden detail. Modely sú na tom už o niečo lepšie a tak si budete môcť dosýta vychutnať rôzne druhy závodných áut. Nájdete tu nové triedy ako sú GT Club, GT Pro, GT Sport, ďalej si konečne vyskúšate aj mnohým chýbajúce civilné športové autá ako Dodge Viper SRT/10, Audi R8, Gumpert Apollo, Koenigsegg CCX, ale aj také lahôdky ako je trieda WTCC Extreme.

GTR Evolution

Pekný pohľad kamery v relayoch
GTR Evolution

Nurburgring v plnej paráde
GTR Evolution

BMW M3 GTR

Každé jedno auto je veľmi verne, presne spracované tak ako aj všetky predchádzajúce v pôvodnom titule po stránke jazdných vlastností. Po tejto stránke Race07 jednoznačne vynikal a neinak je tomu i v prípade tohto prídavku. Chcete si jedno z týchto super áut kúpiť a neviete, ktoré vám lepšie sadne? Tak teraz máte príležitosť si to vyskúšať bez toho, aby ste museli platiť drahé opravy po strete so zvodidlami. Nespútaný výkon, nevídané brzdy, lahodiaca aerodynamika, všetkým týmto disponuje každé jedno vozidlo v rôznej miere a je iba na vás aby ste preskúmali, ktoré viac a ktoré menej. Zistíte, že každé auto sa správa úplne inak v každej situácii a každé aj úplne inak reaguje na vaše podnety.

Tie sú už tradične vynikajúco spracované, čiže môžete opäť očakávať presne reagujúce ovládanie ponúkajúce ten správny pocit z divokej jazdy. Pocítite každú nerovnosť, každý prichádzajúci šmyk, preklzovanie nápravy či strkance od ďalších neúprosných pretekárov.

Tých si neraz kvôli náročnému fyzikálnemu enginu užijete viac než dosť, ale z dôvodu zrovna nie príliš prepracovanému deštrukčnému modelu nebudú na vás búračky pôsobiť realisticky. Je to asi jediný aspekt z hľadiska realizmu, ktorý by si zaslúžil o niečo viac pozornosti ako mu autori dávajú už od začiatku série. Ďalej sa neposunuli čo sa týka kvality ani v oblasti umelej inteligencie, avšak v tomto smere to vydarená séria od SimBinu ani nijako zvlášť nepotrebovala, pretože už v začiatkoch disponovala počítačom ovládanými jazdcami rozhodne nejazdiaci na spotrebu.

GTR Evolution

Zaujimavé súboje
GTR Evolution

Vynikajúco spracovaná atmosféra ďaždivého počasia
GTR Evolution

Klasický vláčik na začiatku pretekov

V porovnaní s pôvodným titulom ostalo na rovnakej úrovni aj spracovanie zvukov. Tradične mráz naháňajúci rev motorov vás opäť presvedčí o jednoznačnej dominancii tejto série na poli zvukových efektov, ale i podmanivej hudby v základnom menu. Na čo sa však určite tešíte najviac je vynikajúci jazdný model obsiahnutý v každom jednom diely vrátane pôvodného Race07. Okrem pár drobných vylepšení ostal nezmenený, čiže maximálne autentický ako sa len dá a to za každých meteorologických podmienok.

Všetko má svoj vývoj, všetko sa vyvíja a tak sa vyvinul aj Race07 do novej edície GTR Evolution. Obsahuje všetko čo Race07 plus pár vecí naviac. Pre niekoho komu je počet tratí i áut prednejší a pre koho je tento ukazovateľ najdôležitejší, v tejto edície rozhodne nenájde to čo hľadá. Avšak pre toho, kto každé jedno auto testuje aj týždne či mesiace na jednej jedinej trati, kto ladí a donekonečna nastavuje každé auto zvlášť na každé počasie, tak pre toho je tento prídavok s legendárnou traťou Nordshleife a s niekoľkými úžasnými exotickými autami doslova raj na asfalte.

GTR Evolution

Jeden krásavec za druhým


GTR Evolution

Audi R8 GT Concept


GTR Evolution

Známa zákruta na Norschleife



napísal Andrei 9.10.2008
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
GTR Evolution
| GTR EVOLUTION
[4.7.2008]
GTR Evolution
| GTR EVOLUTION
[9.10.2008]
GTR Evolution
| GTR EVOLUTION
[9.10.2008]
8.5
Ohodnotiť
GTR EVOLUTION
+ 29 nových áut
+ 4 nové triedy
+ civilné športiaky
+ "3" nové trate
+ Nordschleiefe
- technické spracovanie tratí
- len jedna nová oblasť
- technické spracovanie civilných áut
- deštrukčný model
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2.4GHz, 1 GB RAM, 3D Accelerator DirectX9 256M
Doporučená konfigurácia: CPU 3GHz, 2 GB RAM, 3D Accelerator DirectX9 512 MB


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Atari / SimBin Development Team
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  august 2008
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19811)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk