Sonic beží po správnej ceste

pridal spacejunker 15.10.2008 o 15:52 pod hry
HRY > NOVINKY >

Zdá sa, že Sonic spolu so Segou našli konečne reč a Sonic Unleashed nebude hra plná potupy a hanby, ako posledných pár naservírovaných dielov. Vstup na next-gen platformy sa nevydaril, ale Unleashed je na dobrej ceste napraviť reputáciu a ukázať, že ježko dokáže svojou rýchlosťou konkurovať vytuneným racingom.

Ponúkaným gréckym levelom sme prefrčali za menej ako štyri minúty, ale tá rýchlosť stála za to. Hra beží na novom engine a používa rôzne triky, aby vyvolala dojem z prudkej akcelerácie. Stačí, aby kamera začala zoomovať podľa diania na obrazovke alebo prepínať pohľad z tretej osoby do klasického, známeho z 2D klasík, a prísediacemu môže prísť veľmi rýchlo nevoľno. A aby toho nebolo málo, tak dynamiku hre dodávajú aj rôzne grafické efekty ako depth of field, motion blur a séria quick time eventov, kedy musíte bleskovo vyťukať zobrazenú kombináciu tlačítok, čím Sonic nestratí nič zo svojej rýchlosti.

Ovládacia schéma je veľmi podobná predchodcom, analogom kontrolujete smer, jedno tlačítko obhospodaruje skok a ďalšie útok. Prakticky okamžite trielite dolu ulicami, rozbíjate nábytok vystavený na terasách, preskakujete z jednej koľajnice na druhú ako v Ratchet & Clank, zbierate zlaté prstienky, skáčete po hlavách nepriateľov a prudko zrýchľujete cez dúhové prstene. Rýchlosť je synonymom Sonica.

Ak sa vám podarí nabehnúť na ostne, alebo spadnúť do priekopy, tak pri ľahkom šprinte si možno všimnúť, že prostredie by si zaslúžilo aj viacej detailov. Na druhej strane na obdivovanie dokonale vymodelovaných dverí či okien nie je čas, Sonic lieta nadzvukovou rýchlosťou až vám môže frizúru popraviť. To v prípade, že stojíte blízko obrazovky.

Sonic Unleashed jednoznačne na nás zanechal pozitívne dojmy. Nad hrou zlomíme palicu až v recenzii, dovtedy sa zdržíme akýchkoľvek špekulácií. Nám sa hra páčila. Veľmi.





Sonic beží po správnej ceste Sonic beží po správnej ceste Sonic beží po správnej ceste
Páči sa mi!






PS3
Xbox 360

Vývoj: SEGA / SEGA
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20354)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk