Bethesda kúpila id Software!

Zvláštne veci sa nám dejú v hernom svete tento rok, najskôr si 3D Realms len tak zruší hru Duke Nukem a teraz si len tak Bethesda kupuje id Software.

pridal saver 24.6.2009 o 18:53 pod hry
Bethesda kúpila id Software!

HRY > NOVINKY >

Zvláštne veci sa nám dejú v hernom svete tento rok, najskôr si 3D Realms len tak zruší hru Duke Nukem a teraz si len tak Bethesda kupuje id Software. Ale viac menej sa niečo podobné aj dalo čakať. id Software sa dokázalo veľmi dlho udržať ako nezávislé vývojové štúdio, čo sa vzhľadom na jeho produkciu dá považovať za zázrak. V dnešnej dobe, keď vývoj hier stojí desiatky miliónov dolárov už nestačí vydať jednu kvalitnú hru za pár rokov. Tech demá nových enginov sú síce pekné, ale tie im peniaze nezaistia.

Todd Hollenshead, CEO id Softu, okomentoval transakciu ako jedinečnú možnosť spojiť sa so sofistikovaným vydavateľom, akým je Bethesda, kde sa spoja záujmy štúdia a vydavateľa na vývoj a marketing ich titulov. Vďaka tomu bude štúdio mať viac finančných a obchodných zdrojov na ďalší rast, čo sa odrazí na výsledkoch.

Carmack okomentoval, že táto transakcia stavia id Software do dobrej pozície do budúcnosti, dáva firme viac možností na rozšírenie kapacít a rast ich značiek pod vlastnou strechou (zrejme sa mu tiež nepáči, čo Raven spáchal s Wolfensteinom). Firma bude podľa jeho slov väčšia a silnejšia, keď si teraz budú môcť dovoliť najať najväčšie talenty.

id Software bude pokračovať vo fungovaní a na palube ostáva aj Johna Carmack. V štúdiu a jeho operáciách a vývoji sa neudejú žiadne zmeny. Všetci šéfovia id Softu podpísali dlhodobý kontrakt a ostanú v štúdiu pracovať ďalej.

No uvidíme, čo sa z toho postupne vyvinie. Spojenie Bethesdy, RPG giganta a distribútora s akčne ladenou na enginy sa orientujúcou firmou môže priniesť ovocie. Ako napríklad Fallout 4 na Rage engine.

Update: Na predaj už reagoval aj John Romero, jeden zo zakladateľov id softu a nazval odkúpenie Bethesdou ako nechutné a dodal - "Fallout kupil Doom, Wow". Aj keď následne nad tým porozmýšlal a označil to ako pozitívnu správu. Nový deň, nové id.

Update 2: Už reagovalo aj EA potvrdením, že Rage distribúcia ostáva u nich.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk