PSN kupóny – ako na to?

Obsah PlayStation Store už nie je vďaka distribúcii nabíjacích kupónov nedostupný.

pridal spacejunker 11.11.2009 o 12:46 pod informácia
PSN kupóny – ako na to?

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Hráči z krajín, v ktorých nie je oficiálne podporovaný PlayStation Store, boli odkázaní doteraz na zakladanie amerických alebo iných kont. Problém však vznikal, ak ste hru kúpili u nás a chceli ste si kúpiť povedzme rozširujúcu epizódu vo forme DLC alebo balík máp. Ak ste nakupovali na americkom PS Store, kde sa dá pohodlne zaplatiť aj obyčajnou platobnou kartou Electron, viete, že obsah stiahnutý z tohto obchodu nie je kompatibilný s vami zakúpenou hrou kvôli rozdielnym regiónom.

V PAL regiónoch je celkovo 29 PlayStation Store obchodov komunikujúcih v 8 jazykoch, nám najbližší-český naďalej odopiera použitie bežných platobných kariet (debetných i kreditných) vydaných slovenskou bankou a tak sa hráč obracal na krajiny, kde mohol pohodlne platiť. Dnes je situácia iná.

SONY Czech začala s predajom nabíjacích kupónov v nominálnych hodnotách 500 a 1000 Kč (ekvivalent 20 a 50 EUR) v susedných Čechách, kúpite ich však aj u nás. A práve vďaka nim už nie je problém rozšíriť si herný zážitok novými mapami, predmetmi, oblečením, kostýmami, celými levelmi či iným obsahom šíreným za poplatok.

Ako to funguje?

Úplne jednoducho. Kupóny sú distribuované v sieťach obchodov v klasických Blu-ray obaloch, vo vnútri ktorých sa nachádza to najdôležitejšie – kartička s 12-miestnym kódom. Pre potreby nabitia virtuálnej peňaženky je nutné vytvoriť príslušné konto, v našom prípade české. (Ak ste kupóny kúpili napríklad v Rakúsku alebo importovali ich z UK, musíte mať zaregistrované konto na tieto krajiny, inak vám je kupón na nič.)

Vyberiete si nick, zadáte emailovú adresu, heslo, poštovú adresu (tá je dôležitá a nemusí byť fiktívna) a aktivujete konto. Priamo po založení môžete vojsť do PlayStation Store a nabiť si peňaženku. Po vstupe do obchodu sa v hornej časti nachádza štvorica ikoniek, vyberiete Redeem Code a vložíte 12-miestny kód z kupónu. Systém vám oznámi úspešné dobitie a môžete smelo nakupovať songy do Guitar Hero, addony, PSP minis či PlayStation One Classics. V mojom prípade som za 500 Kč kupón nakúpil Magic Carpet a Epilogue pre Prince of Persia.

Vkladať kódy, resp. nabíjať vaše konto kreditmi môžete aj z hlavného menu cez Account Management po prihlásení. Priamo od SONY Czech sme dostali informáciu, že podpora pre Českú republiku a Slovensko sa vzťahuje aj na kupóny. V ojedinelých prípadoch sa môže stať, že kód nie je akceptovaný. Kontaktovaním podpory je kód vymenený za funkčný, čo je obrovská výhoda.

Vďaka kupónom už obsah na PlayStation Store nie je nedostupný, maličký problém však vzniká s cenovkami v českých korunách, ktoré môžu byť mätúce.





PSN kupóny – ako na to?  PSN kupóny – ako na to?  PSN kupóny – ako na to?
PSN kupóny – ako na to?  PSN kupóny – ako na to?  PSN kupóny – ako na to?
PSN kupóny – ako na to?  PSN kupóny – ako na to?  PSN kupóny – ako na to?
PSN kupóny – ako na to?
Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, playstation, ati, cod






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (2)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20470)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk