EA zatvára Pandemic Studios

Zamestnanci sa presúvajú do EA LA, kde budú pracovať na existujúcich sériách a nových projektoch. Saboteur vyjde načas.

pridal spacejunker 18.11.2009 o 12:46 pod informácia
EA zatvára Pandemic Studios

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Finančná správa EA zverejnená minulý týždeň nebola plná čiernych čísiel a veselých správ. Práve naopak. Ohlasovala prepúšťanie 1500 zamestnancov (cca 17 % z celkového počtu zamestnaných), najviac postihnuté boli štúdiá Black Box (Skate 3), Tiburon (Fight Night) a Mythic Entertainment (Warhammer Online).

Krátko po zverejnení čísiel sa začali objavovať nepotvrdené správy o tom, že ďalšie štúdio zrelé na redukčnú kúru je EA LA, ktoré po dokončení štvrtého dielu strategickej série Command & Conquer dostane výpoveď. S oficiálnym stanoviskom EA sa veci dali na pravú mieru a nevyzerá to dobre v oblasti Los Angeles. Konkrétne Pandemic Studios, založené v Santa Monice, sa zlučuje s EA LA, čo vyústilo do prepustenia 200 pracovných miest, ktoré viceprezident Jeff Brown označuje za nesprávne. Medzi dôležitými osobami opúšťajúcimi EA sú Josh Resnick, Andrew Goldman a Greg Borruld.

Bez ohľadu na presný počet prepustených je viac ako isté, že Pandemic Studios končí. „Jadro tímu Pandemic sa bude podieľať na vývoji existujúcich značiek a iných projektoch v EA LA.“ dodáva Brown. Presun pod nové krídla nijako neovplyvní plánované vydanie Saboteur. Akčná adventúra zasadená do prostredia nacistami okupovaného Paríža sa objaví presne na čas, 4. decembra na všetkých platformách.

EA sa stala majiteľom Pandemic pred dvoma rokmi, keď odkúpila materskú spoločnosť BioWare/Pandemic za 860 miliónov dolárov. Pandemic má na triku také tituly ako Destroy All Humans!, Star Wars: Battlefront, Full Spectrum Warrior a Mercenaries, no dobré meno si štúdio nespravilo po vydaní Mercenaries II a LOTR: Conquest, obe hry kritici nešetrili.

BioWare sa prepúšťanie podľa všetkého priamo nedotkne. EA si štúdiom z Edmontonu môže byť istá, len nedávno sa dostala na trh kritikmi ovenčená RPG Dragon Age a za prvý sťahovateľný balíček putovalo do kasičky za týždeň rovný milión dolárov. Nehovoriac o pripravovanom Mass Effect 2 a MMO Star Wars Old Republic.

V prípade EA nejde o novú agresívnu taktiku, keď pohltí štúdio, aby bolo neskôr rozpustené, pričom si jeho značky nechá. Spomeňme na Westwood a sériu Command & Conquer.





Páči sa mi!

Zaradené pod: mass effect






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18431)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk