Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters

Funcom prestáva brať veci vážne a púšťa sa do MMO hier pre deti. Prvou lastovičkou bude Pets vs. Monsters.

pridal uni 11.12.2009 o 12:32 pod hry
Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters

HRY > NOVINKY >

Vývojári z Funcomu sa doteraz orientovali na vážnejšie hry, hlavne pre už trochu odrastených hráčov. Tvorcovia The Longest Journey, Anarchy Online, Age of Conan a The Secret World sa ale teraz rozhodli venovať aj mladším hráčom. Tituly pre deti a mládež bude vytvárať spoločnosť podriadená Funcomu s názvom SweetRobot. Prvým kúskom bude MMO Pets vs. Monsters. O tejto hre a MMO pre deti sa s vývojármi porozprával portál Gameindustry.biz a tiež Eurogamer.

V podstate sa jedná o hru na štýl Diablo, kde budú hráči v boji využívať pomoc svojich miláčikov ako v hrách s Pokémonmi. Môžeme očakávať hravý obsah a spracovanie, plnenie úloh, likvidovanie monštier, zbieranie predmetov. Funcom sa pokúša priniesť MMO pre široké spektrum háčov a vraj pri testovaní Pets. vs Monster hra dokázala zaujať štvorročných aj štyridsiatnikov. Vývojári vedia, že titul nechytí hardcore hráčov MMO, pre tých však majú iné tituly.

Tvorcovia do hry nevložia žiadny tutoriál. Hra má mať maximálne zrozumiteľný koncept, ktorý rýchlo pochopí každý, kto si ju pustí. Užívatelia skočia priamo do akcie a bez zdržovania sa pustia do likvidovania monštier. Ďalej počítajú s tým, že deti frustruje dlhodobý pohyb v rovnakom prostredí. Preto sa má každú jeden a pol hodinu meniť prostredie. A hoci vývojári dúfali, že si takto získajú hlavne záujemcov vo veku 8-12 rokov, zistili, že hra zaujala aj výrazne mladších jedincov.



Forma platenia hry zatiaľ nie je definitívna. Funcom hovorí, že keď rodičia neváhajú investovať do komiksov pre deti, nemali by mať problém aj zaplatiť prijateľný poplatok za takúto hru. Napriek tomu má byť produkt free-to-play. Príjmy by mali plynúť zo zvýhodnených prémiových účtov, respektíve mikrotranzakcií, kde sa kupujú nadštandardné doplnky do hry. V prípade Funcom je takýto model novinkou a vraj ak sa osvedčí, možno ho časom zavedú do praxe aj u iných hier.

To, že sa Funcom pustil do titulov orientovaných pre deti, neznamená, že sa nebude venovať "serióznym" MMO. Tento produkt je akýsi experiment, kde tvorcovia odkrývajú nové obzory, skúšajú technológie, hľadajú nové inšpirácie. Nové znalosti z menšieho projektu môžu potom využiť pri väčších tituloch.

Pets vs. Monster má už aj oficiálnu stránku a pripravuje sa na beta test. Zatiaľ si tam môžete všimnúť, že medzi maznáčikmi budú psovité, mačkovité a "medveďovité" šelmy a sú tam aj ukážky prvých troch kreatúr, slizové monštrum, kostený netopier a robot boss. Vidíte ich, popri záberoch z hry, aj na konceptoch v našej galérii.





Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters  Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters  Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters
Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters  Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters  Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters
Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters  Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters  Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters
Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters  Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Funcom sa pohrá s deťmi v MMO Pets vs. Monsters
PC

Vývoj: Funcom
Štýl: MMO
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk