Ďalší pohľad na Natal

Stránka populárnej vedy dostala exkluzívny pohľad do vnútra Natalu.

pridal saver 9.1.2010 o 19:10 pod hardware
Ďalší pohľad na Natal

HARDWARE > NOVINKY >

Stránka populárnej vedy dostala exkluzívny pohľad do vnútra Natalu, prichádzajúceho motion systému Microsoftu, a povedala nám, ako Natal inicializuje ľudské telo. Natal totiž musí v priestore pred sebou identifikovať človeka a to nie je také jednoduché, ako sa môže zdať. Musí na ňom identifikovať 30 častí tela a to aj v rozmanitých pôzach, kedy nemusí byť jasné, ktorá časť je ktorá, respektíve kde je.

Tu Microsoft zapracoval automatické učenie sa softvéru, ktorý analyzuje milióny ľudí a učí sa všetky pózy, ktoré môžu nastať. Na to majú vo firme veľké terabytové clustre, uskladňujúce dáta, ktoré program postupne analyzuje a učí sa z nich, aby bol pripravený, keď sa postavíte pred kameru vy a začnete tam šaškovať.

Krok 1: keď si stanete pred kameru, ona vypočíta vzdialenosť rôznych bodov vášho tela. Zmapuje si ho do bodového mraku, ktorý prezentuje 3D povrch, samotná kostra sa následne vypočíta podľa rozmerov jednotlivých častí tela.

Krok 2: softvér si doplní, ktorá končatina je ktorá a urobí tak na základe svojich skúseností s možnými polohami tela. Natal si dokonca oboduje, ako si je istý danou končatinou a postupne, ako si je stále istejší, sa mu znaky menia. Jeden z obrázkov to aj ukazuje.

Krok 3: potom podľa predpokladov priradených rôznym oblastiam, Natal začne vytvárať kostry, ktoré sa hodia na dané časti tela. Nakoniec sa zhodne na najpravdepodobnejšom zoskupení, ktoré je založené na jeho skúsenostiach a pridaných formálnych kinematických modeloch, ktoré programátori zadali.

Krok 4: keď si je Natal dostatočne istý skeletálnou štruktúrou, vypľuje zjednodušenú kostru 3D avatara, ktorý môže byť následne zapracovaný do hry, oblečený s pridanými ďalšími vecami potrebnými pre hru.

Krok 5: potom to začína znovu a to 30 krát za sekundu, kedy systém prehodnocuje vaše postavenie a možné skeletálne štruktúry, z ktorých vždy vypustí tú najpravdepodobnejšiu.

Podľa oficiálnych údajov je oneskorenie 10 ms, úvodná inicializácia trvá 160 ms. Uvidíme však, aké oneskorenie sa pridá ešte samotnou hrou.





Ďalší pohľad na Natal  Ďalší pohľad na Natal  Ďalší pohľad na Natal
Ďalší pohľad na Natal
Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, ati






Ďalší pohľad na Natal
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Microsoft
Štýl: Párty hra
Dátum vydania:  november 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19766)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk