Windows Phone 7 s Avatarom

Ikonkový interface je old-gen, Microsoftu ukázal next-gen mobilný interface.

pridal saver 16.2.2010 o 12:33 pod hardware
Windows Phone 7 s Avatarom

HARDWARE > NOVINKY >

Ikonkový interface je old-gen, Microsoftu ukázal next-gen mobilný interface využívajúci možnosti a rýchlosť aktuálnej generácie telefónov. A nejde len o inteface, celý systém Windows Phone 7 je posunutý vpred.

Microsoft rozdelil systém na 6 hlavných kategórií (Games, Music+Video, Office, People, Pictures, Marketplace), ktoré pod sebou budú skrývať ďalšie možnosti a ktoré budú priamo prepojené s internetom, realtimeovo budú nahrávať potrebné dáta (statusy a novinky k vašim kontaktom) a synchronizovať sa s vašimi systémami (outlook, sharepoint...). Rovnako jednoducho budete môcť uploadovať svoje médiá alebo odosielať svoje krátke správy na Live alebo Facebook. Siedma samostatná sekcia je Search, ktorá má aj vlastné tlačidlo na mobile a otvorí search bar v danej sekcii. Windows Phone 7 zariadenia budú mať tri tlačidlá a okrem searchu je tam Home a Back.

Čo sa týka hernej časti, tam autori takticky zamontovali Xbox Live konto, vďaka čomu popri hrách pribudne gamerkarta, avatar, achievementy, čím autori nalákajú ako Live hráčov, tak aj casual hráčov, ktorí sa budú hrať so svojim avatarom, obliekať ho, prípadne pohadzovať o steny obrazovky. Zjavne si tým plánujú robiť reklamu aj na Xbox, keďže to slovo tam zjavne nechali zámerne a nepomenovali to Mobile Live. Tak či tak s jedným loginom už teraz budete môcť hrať na Xboxe, PC a aj mobile a zbierať body z ďalších hier a rovnako aj hrať medzi platformami proti sebe. Napríklad stolnú hru môžete z mobilu hrať proti hráčovi na Xboxe.

Na prezentácii sa predstavili stolné hry, kartové hry a naznačené sú hudobné a tanečné hry. Zo zaujímavostí stolné hry sa budú hrať multiplayerovo na systéme notifikácií, kedy vám vždy príde informácia o novom ťahu. Ikonku tam má aj minigolf a z markeplace obrázku vidíme Bubble Town, Hexic, Freestyle Moto II na stiahnutie. Zatiaľ žiadne zmienka o 3D hrách, ale Windows Phone 7 mobily pravdepodobne nebudú mať problém ani so Zune HD 3D hrami, tu ale Microsoft ešte dodá špecifikácie, ktoré budú musieť výrobcovia dodržiavať. Je však otázne, či budú musieť zamontovať Tegra alebo podobný 3D čip.

Plné herné špecifikácie a požiadavky na aplikácie od vývojárov budú predstavené na MIX evente budúci mesiac od 15. do 17. marca v Las Vegas

Live Anywhere sa konečne stáva realitou. Na druhej strane realitou ostáva aj Zune HD exkluzivita pre US, ktorého európsku verziu Microsoft neohlásil a zrejme ani nikdy neohlási. Windows Phone mobily však budú mať všetky Zune funkcie v sebe. 

Z ďalších zaujímavých článkov o Window Phone 7 si pozrite:

- dojmy a videá z používania na Engadget
- rozsiahly popis funkcií od gizmodo
- 22 minútová prezentácia na MSDN ukazujúca všetky funkcie mobilu od máp, cez email, internet a záložky v prehliadači až po zbežné požiadavky na zariadenia.





Windows Phone 7 s Avatarom  Windows Phone 7 s Avatarom  Windows Phone 7 s Avatarom
Windows Phone 7 s Avatarom  Windows Phone 7 s Avatarom  Windows Phone 7 s Avatarom
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20016)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk