Iba 4 % hráčov trápia achievementy

Organizácia EEDAR na tohtoročnej GDC prezentovala zaujímavý výskum vývoja nových značiek a šokujúco nízke čísla počtu odomknutých achievementov na jednu hru.

pridal spacejunker 15.3.2010 o 17:49 pod informácia
Iba 4 % hráčov trápia achievementy

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Organizácia Electronic Entertainment Design and Research (EEDAR) na tohtoročnej GDC prezentovala zaujímavý výskum vývoja nových značiek a šokujúco nízke čísla počtu odomknutých achievementov na jednu hru.

V EEDAR analyzovali 32 miliónov bodov v achievementoch na vzorke 100 náhodne vybraných hier. Čísla boli ďalej rozdelené do 16 rôznych kategórií ako prieskum (hľadanie lebiek v Halo 3) či skompletovanie/prejdenie levelu. Výsledky prekvapia hlavne hard core hráčov, iba 4 % vlastníkov hier získa všetky achievementy! Približne 27 % hráčov odomkne polovicu. Niektoré achievementy sú jednoducho príliš ťažko dosiahnuteľné, vysvetľuje EEDAR. Snaha hráčov odomykať všetky je najvyššia tesne po spustení hry a tesne pred jej dohraním.

Achievementy nie sú len motivátorom, dokážu aj naspojlovať príbeh, resp. obsah hry, ale predovšetkým sú užitočné ako spätná väzba pre vývojárov, ktorí dokážu analyzovať, čo bavilo hráčov najviac.

EEDAR, ako informuje GameSpot, sa podelila aj o zaujímavé čísla na poli nových herných značiek. Od roku 2006 bol zaznamenaný 16 – 22 % nárast nových značiek (IP – Intelectual Property). Ak by sme chceli byť konkrétnejší, tak najväčší podiel majú na tom všeobecne akceptované žánre ako akcie, RPG, strieľačky a platforma Wii. Od roku 2005 napríklad počet nových RPG vzrástol o 38 %, pričom iba 8 % tvorili nové bojovky.

Od žánrov je to už len na skok k vydavateľom, EEDAR zostavila päticu pre každú konzolu podľa počtu vydaných nových IP. U PS3 to vyzerá nasledovne: Sony, EA, Codemasters, SEGA a Ubisoft; u Xbox360: EA, Microsoft, SouthPeak, Codemasters a SEGA; a u Wii takto: Destineer, Ubisoft, Zoo Games, Konami a Activision. Samotný Destineer má na konte viac ako 50 publikovaných nových IP len pre Wii!





Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, microsoft, xbox, cod






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (0)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20303)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk