Guild Wars 2 ponúkne skutočný premenlivý svet

Tvorcovia potenciálneho hitu sľubujú revolúciu v MMORPG. Žiadny počin nezostane nepovšimnutý, všetko čo v hre vykonáte, môže mať ďalekosiahle následky.

pridal uni 14.5.2010 o 11:18 pod hry
Guild Wars 2 ponúkne skutočný premenlivý svet

HRY > NOVINKY >

Tvorcovia Guild Wars II opäť prezradili niečo nové o tejto nádejnej MMORPG. Tentoraz bola reč o dynamických eventoch.

Vývojári chcú hráčom ponúknuť osviežujúcu formu úloh, kde nebude treba čítať kopu textu, ktorá objasní okolité dianie a navyše obvykle ani nezodpovedá aktuálnej situácii v krajine. Všetko potrebné hráči vidia a počujú okolo seba. Napríklad nemusia čítať o výčinoch draka, keď vidia obydlia spálené touto kreatúrou a počujú náreky nešťastníkov. Z rozhovoru strážcov sa dozvedia, kde sa chystá výprava proti drakovi a dym a oheň ich navedie na miesto, kde potvora oblieha mesto.

Vývojári si všimli aj fakt, že úlohy v tradičných MMORPG zvyčajne nezodpovedajú reálnemu dianiu. Napríklad keď sa hovorí o orkoch, ktorí sa chystajú vyplieniť nejaké obydlie, tento skutok sa neuskutoční a len postávajú v okolí, kde ich treba skoliť v zodpovedajúcom počte. Keď úloha v Guild Wars II bude hovoriť o orkoch, ktorí idú zničiť dom, tak ho aj skutočne zničia, ak ich včas nezastavíte.

Veľmi lákavo vyzerá predstava vývojárov o žijúcom svete, ktorý sa skutočne mení na základe počínaní hráčov. Zatiaľčo v iných MMORPG sa jedná v tomto smere o vlažné pokusy, v Guild Wars II sa toho skutočne dočkáte! Namiesto repetitívnych úloh sa hráči zapoja do udalostí, ktoré sa menia podľa toho, ako úspešne alebo neúspešne sa postavia k istým situáciám. Napríklad armáda nepriateľov začne s nájazdom na osadu. Hráči môžu spojiť sily a zastaviť ich a potom pokračovať k sídlu záškodníkov a zničiť ho. Ak ale nájazdníkov nik nezastaví, pokračujú v plienení na ďalších územiach, dokonca si vytvoria predsunutú základňu a vyľudnia blízku dedinu vrátane obchodníkov, alebo ju obsadia. V tom prípade musia hráči oslobodiť dedinu a zajatcov.

V Guild Wars II údajne nebude zdĺhavé čakanie na respawn bossov ani "kradnutie zabití". Každý hráč, ktorý sa zapojí do boja proti danému nepriateľovi, získa hodnotné skúsenosti aj odmenu. Nikto neodíde s prázdnymi rukami. Čím viac hráčov sa zapojí do konfliktu, tým silnejší bude odpor protivníkov, aby bola odmena zaslúžená. Lenže ak časť z nich ustúpi, nápor sa primerane zmenší tak, aby zostávajúci boli schopní uspieť. Hráči sa nemusia zgrupovať, aby spoločne plnili úlohy, skrátka, keď vidia, že sa niečo deje, môžu pribehnúť na pomoc. Aj jednotlivec ovplyvní ďalší tok udalostí. Akcia vyvolá reakciu. Žiadny počin nie je bezvýznamný. Namiesto ťažkých povzdychov, že vám zas iný hráč lezie do cesty, by sa mal dostaviť pocit spolupatričnosti pri boji za spoločný cieľ.

Neustále sa meniaci svet bude stále atraktívny, aj keď ho už dobre spoznáte. Po návrate do známej zóny vás môže prekvapiť, čo všetko sa tam medzičasom zmenilo. Kedysi pokojné mestečko je sídlom vyvrheľov, do oblasti prenikli nové kreatúry a podobne. Skryté udalosti dokonca spôsobia dramatické zmeny. Napríklad ak hráči nájdu utajenú jaskyňu a vezmú odtiaľ artefakt, oslobodia tak veľké zlo, ktoré sa dostane na povrch a začne šíriť. Prečítanie rún na stene otvorí portál do novej lokality, alebo sa stane bránou pre nevítaných hostí a podobne.

Ambície Guild Wars 2 sú veľké a ak toto všetko tvorcovia naozaj prevedú do praxe, môžeme sa tešiť na skutočne unikátnu MMORPG!





Guild Wars 2 ponúkne skutočný premenlivý svet  Guild Wars 2 ponúkne skutočný premenlivý svet  Guild Wars 2 ponúkne skutočný premenlivý svet
Guild Wars 2 ponúkne skutočný premenlivý svet
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19949)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk