Dojmy z dema Dead Space 2

Prechádzka v bezváhovom stave s tak vybičovanom atmosférou, že ju chcete prežiť znovu a znovu.

pridal spacejunker 23.12.2010 o 12:01 pod hry
Dojmy z dema Dead Space 2

HRY > NOVINKY >

Z relatívnej letargie a prichádzajúceho pokoja nás vytrhlo demo Dead Space 2. Nečakane, s masochisticky príjemne skľúčujúcou atmosférou, že ani pohľad cez okno von na obrovskú vesmírnu stanicu, kde sa pokračovanie sci-fi hororu od EA odohráva, nespomalil srdečný tep.

Je veľmi ťažké zhodnotiť, ako bude vyzerať celá hra, ale Visceral Games v krátkej ukážke demonštruje, že dokáže zreplikovať desivý pocit samoty a to aj vtedy, ak je rádiokomunikácia rušnejšia a hlavný hrdina – Isaac Clark sa nebojí ukázať tvár a otvoriť ústa. Strach o vlastný život vyvolávajú prvky typické pre horor, ale neschádzajú do vôd klišé ako monštrum chrčiace za chrbtom. Charakteristický vynikajúci zvukový dizajn a jemné zvuky dodávajúce život neživým veciam zostal zachovaný. A to je dobre. Naplašiť sa vlastných krokov je možné aj v Dead Space 2.

Už úvodná scéna s prechodom cez skladisko hlboko zamrazených vzoriek dokáže podlomiť kolená istote, ktorú získate po prejdení rovnakých a za sebou naukladaných miestností. Keď si uvedomíte, že prechádzate identickými koridormi a stavba levelu sa začína nepríjemne opakovať, nestačíte sa čudovať, čo dokáže jeden nekromorf vyskakujúci zo skleneného väzenia dekorujúcich steny.

Tempo Dead Space 2 je vyššie, ale nie šialené. Isaac rýchlejšie prebíja zbrane, svižnejšie sa hýbe a celkovo jeho pohyby nie sú spomalené nízkou gravitáciou, s ktorou budete manipulovať častejšie ako v predchodcovi. Pohyb v bezváhovom stave je intuitívnejší vďaka tryskám nainštalovaným na obleku. Takto sa môžete voľne pohybovať bez toho, aby ste nohami stáli na pevnom povrchu. Aj odlepenie a pristávanie je vyriešené iba jedným tlačítkom bez potreby zameriavať plochu, kam chcete zosadnúť. Orientácia v priestore je tak jednoduchšia a boj naberie neobyčajný náboj.



Od incidentu na USG Ishimura ubehli tri roky a Isaac sa ocitá na obrovskej stanici. (Udalosti prechodcu výborne dokumentuje štvorminútové video, ak si ich chcete pripomenúť.) Masaker s nekromoframi prežil, ale jeho myseľ je mučená nočnými morami a tie ho budú prenasledovať aj na chodbáh vesmírnej stanice, kde nájdete aj chrám pripomínajúc interiér lode nekromongerov. Na kochanie architektúrou bude čas len dovtedy, kým nepríde banda malých detičiek (The Pack) a nepreruší rozjímanie, v čom je podobná hale z filmového Riddicka.

Malý drobizg útočí vo vlnách a je jednou z nepríjemných noviniek, skáče na vás zo všetkých strán a navyše zomiera s nepríjemne vysokým piskľavým hlasom. Z ďalších inovácií, ktorú si naopak obľúbite, je Javelin Gun, ktorý vystreľuje kolíky. Dekorovať interiéry nekromorfami je odteraz povolené. 

V deme sa podarilo dokonale vyvážiť nielen tempo, ale aj pomer akcie, rozvážneho prieskumu a bleskového presunu. Ak si zachová plná verzia takúto dynamiku, dostaneme najlepší herný sci-fi horor.

Demo Dead Space 2 nájdete na XBL a PSN, vrelo ho odporúčame hrať v noci s priestorovým ozvučením.





Dojmy z dema Dead Space 2
Páči sa mi!






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / Visceral Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. január 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18390)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk