Steve Jobs ohlásil iPad 2

Prvé informácie o očakávanom nástupcovi úspešného tabletu.

pridal spacejunker 2.3.2011 o 22:21 pod hardware
Steve Jobs ohlásil iPad 2

HARDWARE > NOVINKY >

Dohadom, špekuláciám a zaručene pravým informáciám zo zdroja blízkeho Apple je koniec. Steve Jobs v San Franciscu predstavil iPad 2, nástupcu mimoriadne úspešného tabletu, ktorý len minulý rok predal viac ako 15 miliónov kusov.

Jobs povedal, že vďaka 90 % podielu na trhu s tabletmi je konkurencia zmätená, napriek tomu: „Nezaspali sme na vavrínoch, dnes predstavujeme iPad 2."

Pôvodný model prešiel odtučňovacou kúrou, čo sa odrazilo na váhe 601 g (oproti 680 g). iPad 2 je o 33% tenší ako predchodca, je dokonca tenší ako iPhone 4! Podľa prvých dojmov pôsobí v rukách ako klasický časopis. S hrúbkou iba 8,8 mm má dvojnásobný výkon vďaka dual core procesoru A5, pričom si zachoval rovnakú energetickú náročnosť. Na jedno nabitie vydrží celých 10 hodín.

Na tele iPad 2 pribudli dve kamery – predná VGA, zadná s rozlíšením 720p a zakomponovaný bol aj gyroskop. Kozmetickými detailami je nová mriežka pre reproduktor a pochopiteľne biele prevedenie. Predávať sa bude aj v čiernom za nezmenenú cenu 499 dolárov za najlacnejší 16 GB Wi-Fi model. Novou funkciou je aj HDMI výstup s rozlíšením 1080p (cez redukciu).

Na strane softvéru pribudne v pripravovanom update verzie 4.3 ikonka AirPlay pre sharovanie multimediálneho obsahu cez Wi-Fi, fotolab PhotoBooth, videochat FaceTime a možnosť modifikovania funkcie bočného vypínača (uzamykanie rotácie obrazu alebo vypnutie zvukov). Update zrýchli aj používanie Safari a iPhone 4 umožní zdieľať 3G pripojenie cez personálny hotspot (Wi-Fi tethering).

Apple predstavil aj nový obal v niekoľkých farebných prevedeniach pre iPad 2. Je magnetický, skladací, dá sa použiť ako podložka alebo stojan. Ak ho zaklopíte, zariadenie uspí a ak ho odklopíte, tak ho prebudí.

Oficiálne sa začne iPad 2 predávať v zámorí 11. marca, 26. marca (o deň neskôr ako Crysis II a 3DS) aj v ostatných krajinách, vrátane Európy a Českej republiky. Slovensko je opäť mimo hru.

Steve Jobs sa počas prezentácie pochválil aj číslami, doteraz bolo predaných 100 miliónov kníh cez iBooks, kde nájdete publikácie od 2500 vydavateľov. App Store, iTunes a iBooks spoločne evidujú 200 miliónov kont (viac nemá ani Amazon). Apple doteraz do obchodov dodal 100 miliónov iPhonov.





Steve Jobs ohlásil iPad 2  Steve Jobs ohlásil iPad 2  Steve Jobs ohlásil iPad 2
Steve Jobs ohlásil iPad 2
Páči sa mi!

Zaradené pod: crysis






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19667)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk