iRacing - simulačná MMO

Zrejme si titul hneď po prečítaní názvu zmýlite s iPhone hrou, ale toto nie je titul pre mobil, je to simulačná automobilová MMO pre PC.

pridal saver 31.7.2011 o 20:00 pod hry
iRacing - simulačná MMO

HRY > NOVINKY >

Zrejme si to hneď po prečítaní názvu zmýlite iRacing s iPhone hrou, ale toto nie je titul pre mobil, je to simulačná automobilová MMO pre PC. S autormi sa porzprával GameSpy a priblížili v ňom ako štyl hry, tak aj dôraz na simuláciu.

iRacing práve teraz pridala novú simuláciu pneumatík, kde autori nesimulujú len sily pneumatík, nový model sleduje, čo sa dynamicky deje pri kontakte s vozovkou, napríklad stlačenie kostry pneumatiky, dynamiku stlačenej gumy, simulovanie zmeny jej teploty a veľa ďalších vecí, ktoré sú teraz modelované a dávajú dynamicky správne odpovede na nekonečné množstvo podmienok na trati. Vďaka čomu sa autá na trati budú správať prirodzenejšie a lepšie sa budú aj ovládať.

Dostali aj otázku, či si myslia, že sú najrealistickejšou simuláciou, keďže to dnes už o sebe tvrdí každá druhá automobilová hra. Autori potvrdili, že je to trochu zmätočné hlavne pre hráčov, pokým si však titul nepreštudujú, ale zároveň hovoria, že je jasné, že práve ich hra je najrealistickejšou simuláciou. Nedávajú prednosť farbičkám a grafike, ale orientujú sa primárne na reálnu fyziku a ovládanie, je to časovo náročné, ale oplatí sa. Nakoniec hráči aj profesionálni jazdci rozhodnú, čo je najrealistickejšie.

Priblížili systém pridávania tratí do hry, kde sa vždy dohodnú s daným okruhom a následne vyšlú svoj skenovací tím na trať, ktorý za niekoľko dní nafotí tisíce fotiek a laserovým skenerom prejde celú trať a vytvorí reálny model. Jeho spracovanie im trvá ďalšie tri až štyri mesiace s približne ôsmimi ľuďmi. Samotné autá už väčšinou firmy majú v CAD formáte, ale autori radi navštívia aj výrobcov a zmerajú si autá sami. 

Grafikou síce iRacing momentálne neoslní tak ako konzolová konkurencia, ale autori priebežne vylepšujú aj túto stránku, pridávajú svetelný engine, majú už denné osvetlenia, nočné osvetlenia tratí a práve pracujú aj na plynulých prechodoch. Práve sa začínajú hrať s animáciami posádok v pitstope a pridávajú aj ruky šoféra. Hlavne pitstopy sú pre nich zložité, zatiaľ čo v obyčajnej racingovke môžu mať autori jednu animáciu pre všetky typy pretekov, v iRacing musia byť posádky reálne, teda Nascar musí mať svoju a rovnako aj 20 ostatných sérií.

Momentálne majú v hre zatiaľ 25 licencovaných vozidiel, ale dopĺňa ich masívnych 48 tratí so 128 variáciami s tým, že 4 sú práve v príprave. Hru pochválili aj desiatky jazdcov z Nascaru, F1, IndyCar, ale aj autori simulácií vo Williamse. Titul sa vraj stal aj tréningovým nástrojom pre profesionálnym jazdcov.

iRacing nájdete na http://www.iracing.com/, titul je MMO a ekonomicky dosť drsný. Platí sa 12 dolárov za mesiac, alebo 7,50 mesačne pri dvojročnom členstve. V základnom balíku je však len 6 áut a 9 tratí a ostatné si treba dokúpiť. Tu sa platí $11,95 za každé ďalšie auto a každá trať vás vyjde na $11,95 alebo $14,95 s tým, že čím viac kúpite, tým sú lacnejšie. Nakoniec hostovanie súkromných pretekov stojí 50 centov na hodinu pre užívateľa, ktorý pretek založí. 

Zrejme sú ceny postavené skutočne pre profesionálnych jazdcov, bežný hráč môže mať problém platiť si niečo mimo základných poplatkov.





iRacing - simulačná MMO  iRacing - simulačná MMO  iRacing - simulačná MMO
iRacing - simulačná MMO  iRacing - simulačná MMO  iRacing - simulačná MMO
iRacing - simulačná MMO  iRacing - simulačná MMO
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






iRacing - simulačná MMO
PC

Vývoj: iRacing.com Motorsport Simulations
Štýl: Racing
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19545)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk