Puzzle Expedition po stopách Quadraxu

Klasika v novom kabáte.

pridal je2ry 5.8.2011 o 11:07 pod hry
Puzzle Expedition po stopách Quadraxu

HRY > NOVINKY >

Tí starší z vás si iste pamätáte klasickú logickú hru s názvom Quadrax, ktorá bola postavená na kooperácii dvoch hrdinov a ich spoločnej snahe dostať sa v každej z mnohých obrazoviek (levelov) do cieľa. Proti nim stáli kamenné zátarasy a ďalšie prekážky, ktoré bolo treba zdolať silou rozumu a nie silou rýchlej reakcie či akčného skillu. Práve vďaka schopnosti zavariť mozgovým závitom sa z Quadraxu stala v svojej dobe legenda a potenciál logického rýchlika sa autori rozhodli využiť aj v modernej dobe hanheldov a chytrých telefónov.

Remake Quadraxu pod názvom Puzzle Expedition už pred časom vyšiel pre DS. Najnovšie verzie sú určené pre iOS zariadenia a to ako pre tie s malou obrazovkou (iPod, iPhone), tak aj pre ich väčšieho súrodenca (iPad).

V prvom rade je treba poznamenať, že obe hry komunikujú s hráčmi aj v našom rodnom jazyku, keďže autori hry pochádzajú zo Slovenska. Nie žeby pri hraní bolo ktovieako veľa textu, no hra ponúka aj príbeh, ktorý sa snaží spájať levely nejakou vodiacou linkou a pre neznalých angličtiny je slovenská lokalizácia určite výhodou. Mimochodom, štúdio Top3Line má za sebou okrem Puzzle Expedition ešte aj „nekrvavú“ FPS Reload.

Rovnako ako v Quadraxe budete musieť s dvojicou dobrodruhov (muž a žena) prekonať desiatky levelov nadizajnovaných tak, aby ste boli nútení používať obe postavy. Obaja zvládajú rovnaké úlohy, ktoré zahŕňajú odtláčanie kameňov, vystupovanie na vyššie položené miesta, zostupovanie, stláčanie prepínačov atď. Postavy však nedokážu skákať ani liezť/zliezť na extra vysoké prekážky. Hra pridáva na zložitosti zavedením napríklad jednosmerných dverí a ďalších logických elementov a tak sa spočiatku jednoduchá úloha – dostať sa do cieľa – postupom pomerne skomplikuje. Ešte že je možne levely preskakovať, aj keď počet preskočení je limitovaný.

Najmä iPad verzia sa môže pochváliť peknou grafikou, veľmi podarené sú hlavne ručne kreslené pozadia v rôznych štýloch (džungľa, Egypt, Aljaška, Atlantída). Zaujímavosťou tiež je, že tabletová verzia sa hrá na výšku. Ovládanie oboch verzií spočíva vo virtuálnej analógovej páčke na určenie smeru a pár tlačidiel na vykonanie akcie (potlač kameň, použi prepínač). iPhonová verzia trošku trpí menším priestorom na displeji, občas sa stáva, že pri pohybe prepnete na druhú postavičku bez toho, aby to bolo vašim úmyslom.

Celkový dojem z novej slovenskej iOS hry je pozitívny, hra má jednoduché princípy, no ich vhodným kombinovaním autori dokázali vytvoriť levely, ktoré vám dajú skutočne zabrať. O to väčšia bude vaša radosť, keď dvoch dobrodruhov cez „neprejditeľný“ level dostanete a dokážete si, že vaša sivá mozgová kôra ešte za niečo stojí. Pridajte si k tomu kvalitné technické spracovanie a priaznivú cenu (0,79 € - iPhone verzia / 1,59 € - iPad verzia) a máte ideálneho kandidáta na spoločníka na upršané letné dni. 





Puzzle Expedition po stopách Quadraxu  Puzzle Expedition po stopách Quadraxu  Puzzle Expedition po stopách Quadraxu
Puzzle Expedition po stopách Quadraxu  Puzzle Expedition po stopách Quadraxu  Puzzle Expedition po stopách Quadraxu
Páči sa mi!






Puzzle Expedition po stopách Quadraxu
PC
Wii
DS

Vývoj: Top3Line
Štýl: Logická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  júl 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk