Halo 4 poodhalené

Nové číslo Game Informer časopisu je vonku a mierne poodhaľuje nové Halo 4, ktoré posúva celý koncept série vpred. Nie však výrazne, aby sa fanúšikovia v množstvách zmien nestratili.

pridal saver 8.4.2012 o 19:38 pod hry
Halo 4 poodhalené

HRY > NOVINKY >

Nové číslo Game Informer časopisu je vonku a mierne poodhaľuje nové Halo 4, ktoré posúva celý koncept série vpred. Nie však výrazne, aby sa fanúšikovia v množstvách zmien nestratili. 

Nová hra funguje na redesignovanom Halo Reach engine, ktorý ale teraz konečne dosiahol plné 720p rozlíšenie, lepšie pracuje so shadrami, nasvietením a na vyhladzovanie používa FXAA. Hneď úvodný level nás vraj privíta prekvapivými detailami a ostrosťou.

Master Chief a Cortana teraz naštartujú Reclaimer ságu, otvárajúci novú vojnu. Covenanti sú porazení a galaxiu ohrozuje nové nebezpečenstvo. Nová planéta, čaká na svoje preskúmanie a Cortana čaká na svoju smrť, keďže sa jej kybernetická životnosť blíži ku koncu a množstvo získaných dát ju privádza o rozum. Okrem nej bude v hre druhá hlavná téma Forerunneri, nový kontakt a nové nebezpečenstvo. Rasa sa totiž už raz s ľuďmi kontaktovala, pred stovkami tisíc rokov a viedli spolu vojnu, ktorá skončila poslaním ľudstva späť do doby kamennej. Shieldworld, svet nazvaný Requiem, na ktorom sa budeme nachádzať je ich výtvorom, podobne ako prstence a skrýva svoje tajomstvá.

Z noviniek hra ponúkne napríklad Spartan Points, ktoré budú nová mena v Halo 4, za ktorú budete kupovať brnenie, možnosti brnenia, ale aj Spartan Ops misie. Spartan Ops budú samostatné misie na štýl SpecOps z Modern Warfare, ale s príbehom. Budú pribúdať pravidelne a postupne formovať príbeh, zároveň budú motivovať hráčov vrátiť sa späť do hry. Rozľahlosťou budú podobné ako singleplayerový príbeh.

Tentoraz konečne séria vysvetľuje aj to, prečo bojujú modrí vojaci proti červeným, ide totiž o simuláciu na lodi UNSC Infinity, kde sa vojaci trénujú vo virtuálnej realite. Samotný multiplayer bude upravený hlavne o upgradovanie a nové možnosti Spartan obleku. Miestami to tu ide do Crysis štýlu. Napríklad šprint je teraz štandardnou výbavou, kupovať si budete môcť Forerunner vision, ktorým budete vidieť cez steny, vráti sa hologram, jetpack, aktívne maskovanie. Čo sa do multiplayer nevráti, budú Elite vojaci a pôjde len o boje Spartan vojakov.

Z modov sa nevráti Firefight mód, kde kooperačné časti ostanú kampani a pribudnú Spartan Ops misiám. Oproti tomu príde Regicide mód, ktorý bude free for all modifikáciou s cieľom a tým cieľom bude vždy najlepší hráč, ktorý bude kráľom a bude získavať svoje bohatstvo za zabíjanie hráčov, ak ho niekto zabije, vyberá si odmenu. V multiplayeri už ale nepôjde len o zabíjane, ale medaily. Dostanete napríklad za Distraction, teda len to, že budete robiť cieľ alebo za Revenge, teda pomstu. Z iných detailov vypadne čakanie na respawn, a zbrane budú padať na bojisku náhodne, čím odbudne kempovanie na fixných miestach. Novinkou bude aj vstupovanie do rozbehnutej hry.

Autori ubezpečujú, že Halo 4 bude stále Halo. Napriek novinkám a zmenám, to bude stále hrateľnosť, ktorú hráči poznajú a na ktorú sú zvyknutí. Možno najvýraznejšiu zmenu môžu prejsť fiktívne prostredia, kde virtuálna miestnosť by mohla presunúť hráčov kamkoľvek.

Viac detailov z článku nájdete rozpísaných na 117 blogu. Halo 4 čakáme na jeseň a tentoraz už pôjde do priameho boja s Call of Duty.





Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené
Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené
Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené
Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené  Halo 4 poodhalené
Páči sa mi!

Zaradené pod: halo, halo 4, sci-fi






Xbox 360
PC
Xbox Series X|S

Vývoj: Microsoft / 343 Industries
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 6. november 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (0)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20350)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk