Aký je Dark Souls na PC?

S Dark Souls portom pre PC to už dlhšie nevyzeralo dobre, našťastie pri vydaní prišla aspoň čiastočná záchrana zo strany moderov. Pozrime sa teraz bližšie, ako je na tom graficky a aj výkonovo.

pridal saver 26.8.2012 o 17:09 pod hry
Aký je Dark Souls na PC?

HRY > NOVINKY >

S Dark Souls portom pre PC to už dlhšie nevyzeralo dobre, našťastie pri vydaní prišla aspoň čiastočná záchrana zo strany moderov. Pozrime sa teraz bližšie, ako je na tom graficky a aj výkonovo. Digital Foundry to náležite rozanalyzovalo.

Grafika

Ako už od autorov vieme, hra je štandardne renderovaná v konzolovom subHD rozlíšení 1024x720, kde sa výsledný obraz len zväčší na požadovaný rozmer. Vyzerá to rozmazane a stratia sa prakticky všetky detaily textúr. Nakoniec v tomto rozlíšení to vyzerá presne ako konzolové verzie. Je otázne, prečo to From Software nedokázalo upraviť, alebo umožniť hráčom zmeniť to v nastaveniach.

Našťastie moder Durante hneď pri vydaní vypustil fix, ktorý interné rozlíšenie zruší a hra sa renderuje vo vašom zvolenom rozlíšení. Hra tak dostáva ostrosť, ukáže sa kvalita textúr, odlesky materiálov. Pri downscalovaní z vyššieho rozlíšenia na nižšie pribudne aj supersampling antialiasing. Samozrejme to už má výraznejší dopad na výkon.

Výkon

Podobný problém ako grafike je v hre aj výkon, ten už bol slabý konzolách, kde hra dosahuje aj poklesy k 10-15 fps a autori potvrdzovali, že na PC to tiež lepšie nebude. Podľa testov to však lepšie bude už na priemerných zostavách. Ak hráte na priemernom PC (v teste dualcore procesor a HD 6770) bez modifikacií rozlíšenia, framerate by mal byť 30 fps, miestami 25 fps. Viac nie keďže framerate je locknutý na 30 fps. Ak na slabšom PC zmodifikujete rozlíšenia a budete chcieť ísť na 1080p, čakajte miestami pokles aj na 15 fps, ale podľa testov, je to len občas a hlavne mimo bojov, v nich sa framerate drží vysoko.

Na lepších konfiguráciách by spomalenia nemali byť viditeľné, tam zase bude vadiť locknutie framerate na 30 fps, na ktoré dúfajme príde ďalší fix. Vo výkone je pozitívom aj zrýchlenie nahrávania levelov vďaka rýchlejším diskom ako v konzolách.

Celkovo teda graficky s použitím fixu a ani výkonovo hra nevyzerá na problematickú ako sa pôvodne zdalo a ako autori naznačovali.





Aký je Dark Souls na PC?
Páči sa mi!

Zaradené pod: pc upgrade






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18390)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk