Vyskúšali sme rally vo Forza Horizon

Hrboľaté cesty a výborný zážitok z jazdy mimo asfaltu.

pridal spacejunker 14.1.2013 o 18:53 pod hry
Vyskúšali sme rally vo Forza Horizon

HRY > NOVINKY >

Prakticky až do vydania Forza Horizon minulý október bola jazda mimo vyžehlený asfalt trestaná, najskôr časovou penalizáciou, neskôr pribrzdením. Schválne, skúste odrezať vývrtku na Laguna Seca, spomalenie zo 100 na 0 km/h: takmer okamžite. Presun na otvorené cesty neuveriteľne prospel slobodnejšiemu pocitu jazdy. Preč bolo strojové krúženie po okruhoch, v Horizon sa kládlo dôraz na životný štýl. Moderná hudba v rádiu, stovky koní pod kapotou cez deň a v noci párty. 

Jazdy mimo tratí nás nechali vo Forza Horizon privoňať, o čom bude Rally Pack. Jeho smolou bolo, že vyšiel tesne v období, kedy sa drvivá väčšina zaoberala výberom farebného papiera na balenie darčekov, ako otázkou, na čo oplieskať 1600 MS bodov. 

Rally Pack je najväčším prídavkom čo do obsahu v histórii série. Od balíkov áut je to rovnaký posun, ako odbočka z okruhov k pretekom z bodu A do bodu B. Pribudli na mape nové úseky, otvorili sa predtým nedostupné cesty, prevŕtali hory tunely? Nie celkom. Etapy sa tiahnu po známych úsekoch, dolu k priehrade cez aleju žltých korún stromov, údolia z horského prechodu, krútiac sa okolo priemyselnej zóny, ale nie na asfalte. Ten bol odstránený a úseky navyše vybagrované. Docielilo sa toho, že na jednotlivých etapách sú padáčiky, skoky, popadané kamene, úseky bez spevnených krajníc, ktoré navigátorovi nedovolia zavrieť ústa.

Trate sú zasadené do otvoreného sveta, ale voľnosti sa na nich nedočkáte. Bola im venovaná vlastná položka v hlavnom menu, kde na vás čaká sedem súťaží (každá po štyri etapy) vrátane finálového preteku, po absolvovaní ktorého sa dajú rally dielce použiť aj na bežné autá v garáži. Agera na prašnej ceste? Prečo nie! 

Hviezdami Rally Packu nie je pätica áut, ale výnimočnosť tratí s upraveným, užším profilom, čo (opticky) znásobuje rýchlosť dosahovanú na rovinke a poriadne roztrasie ruky, keď je zakončená skokom a navigátor s kľudom Angličana odvetí, aby ste sa držali vľavo. Skoky a padáčiky majú v Playground Games veľmi radi, trate sú nimi posiate, autá vo vysokých rýchlostiach doslova tancujú a pri neznalosti sú katapultované do mantinelov. Okolo stromov ich však neomotáte. 

S každou ďaľšou súťažou sa zvyšuje členitosť tratí, počet prirodzených prekážok aj povrch, po ktorom jazdíte. Asfalt, piesok, štrk a potom sa prihlási dynamická zmena dennej doby a vy okúsite najadrenalínovejšie jazdy v noci.  

Rally Pack sa tvári, že je súčasťou festivalu Horizon, ale odohráva sa mimo hlavného diania. Už nesleduje zručnosť za volantom bodmi, ale prísne kontroluje medzičasy a celkový čas v cieli. Na tratiach ste sami, až po pripojení online a založení vlastnej hry alebo pri súťažení s Rivalmi sa objaví na štarte spolu s vami ghost súpera. 

S novými etapami do hry pribudla aj pätica áut v základných farbách (bez oficiálnej potlače, čo čochvíľa zmení komunita v editore): Subaru Impreza WRX STi, Ford Escort RS Cosworth, Toyota Celica GT-Four RC ST185, Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR a Lancia 037 Stradale. Za zmienku stojí posledné menované zo zakázanej triedy B so zadným náhonom. 

Rally Pack pre Forza Horizon je krátke, ale o to intenzívnejšie rozšírenie. Kvôli zlepšeniu času alebo na vyššej obtiažnosti budete prechádzať rovnaké pasáže viackrát a učiť sa ich v oboch smeroch naspamäť. Playground Games dokázali, že vedia zošliapnuť pedál aj mimo asfalt. Teraz už len zostáva zodpovedať otázku, či sa im mimo okruhov zapáči natoľko, aby tomu venovali vlastnú hru. Vôbec by sme neboli proti.





Vyskúšali sme rally vo Forza Horizon
Páči sa mi!






Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Turn 10
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26. október 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19866)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk