Evil Within vráti späť survival horor

IGN dnes ponúkol bližší pohľad na Evil Within z dvoch levelov, ktoré im autori aj so svojim komentárom predviedli.

pridal saver 22.4.2013 o 22:45 pod hry
Evil Within vráti späť survival horor

HRY > NOVINKY >

IGN dnes ponúkol bližší pohľad na Evil Within z dvoch levelov, ktoré im autori aj so svojim komentárom predviedli. Ako už vieme, ide o nový survival horor od Bethesdy a japonskej firmy Tango Gameworks vedené Shinjim Mikamim, tvorcom Resident Evil série.

Mikami sa púšťa do tohto žánru hlavne pre jeho vymieranie, čistý survival horor vymiera a mení sa na akciu, ako to ukazuje hlavne Resident Evil séria. On chce žáner vrátiť späť k svojim základom a v Evil Within ponúknuť čistý survival horor doplnený atmosferickými prestrihovými animáciami. Tých budú stovky a budú plynule naväzovať na gameplay. Autori nimi chcú zachytiť atmosféru a hrôzu prostredia v titule. V tom im pomôže id Tech 5 engine, ktorý je výrazne modifikovaný a uvidíme, ako ho autori využijú, keďže doteraz sme ho videli len v Rage. Tam bol presne v opačnom svete plnom svetiel, tu budú musieť dbať na kombináciu temnoty a svetiel.

Samotný príbeh bude hlboký a bude menej o náhlych zvratoch a prekvapeniach a viac o zachovávaní hlavného tajomstva, o ktorom sa budeme len postupne dozvedať viac a zároveň každá informácia bude otvárať nové otázky.

 

V hre sa dostaneme do postavy Sebastiana, ktorý je povolaný na vyšetrenie prípadu v gotickom Sanatóriu. Sanatórium hrá rovnako kľúčovú úlohu v navodení atmosféry, kde policajné autá a dážď vytvárajú úvod to temnoty, ktorá nás vnútri čaká. Bude to však len jedným z miest, ktoré navštívime, autori sľubujú kombinácie úzkych intenzívnych chodieb, ale aj otvorených prostredí, kde nebezpečenstvo môže prísť z nečakaných miest. Nakoniec idTech 5 engine by nemal mať problém so stvárnením niečoho veľkého.

Sebastian sa v sanatóriu ledva medzi mŕtvolami policajtov, lekárov a pacientov zorientuje a už je omráčený, preberá sa dolu hlavou medzi mäsom šialeného mäsiara. Preberá sa v inej realite, v realite monštier, ktoré ho prenasledujú, on sa potichu zakráda, hádže prázdne fľaše na odlákanie nepriateľov alebo uteká a podľa svojho vybavenia aj bojuje.

Zo začiatku nemá zbrane, tie prichádzajú neskôr. Konkrétne autori IGN ukázali neskoršiu časť hry v chate, kde už má postava zbraň a aj obmedzené náboje, tak aby bol zachovaný survival štýl. Tu po ňom idú zombíci vychádzajúci zo zeme, niektorí sú obtočení ostnatým drôtom, iní prepichnutí sklom. Diverznosť a rozmanitosť ich podobám nebude chýbať. Rovnako vašej postave nebude chýbať ani širší arzenál a napríklad predstavené boli aj mínové pasce.

Čo ale bude najdôležitejším prvkom rozprávania príbehu a posúvania hry vpred, bude zmena prostredí, kde napríklad náhle zmiznú dvere, objavia sa iné alebo sa zrazu z chaty dostanete späť do sanatória. Autori tým chcú vytvoriť niečo jedinečné.

Celý titul zatiaľ vyzerá ako mix Alan Wake so Silent Hillom, kde sa záhadnosť a zvláštny svet stretáva s príšerami a krvavosťou. Titul uvidíme budúci rok na PC, Xbox360, PS3, PS4 a Xbox720.





Páči sa mi!






PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Bethesda / Tango Gameworks
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 14. október 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk