Thief: Moderná stealth hra?

Nenávidíte všetky nové Garretove vylepšenia? Vypnite ich! Eidos nesúrodej stealth hernej komunite prinesie celú radu on/off možností.

pridal roberto 25.1.2014 o 9:09 pod hry
Thief: Moderná stealth hra?

HRY > NOVINKY >

Ako vieme, Eidos sa v roku 2009 rozhodol rebootovať jeho sériu Thief. Rýchlo však prišli na to, že nebude vôbec jednoduché zistiť, čo hráči vlastne chcú. Stealth hry nie sú pre každého, ale zato každý priaznivec má svoju vlastnú predstavu o tom, ako by mala moderná stealth hra vyzerať. Nakoniec, hráči sa nevedia zhodnúť ani na tom, ktorý diel Thief série bol doteraz najlepší. Ako by potom vôbec mohli pomôcť Eidos Montreal s tvorbou novej série?

Po niekoľkých rokoch pokusov a omylov sa v Kanade rozhodli, že dajú do hry snáď všetky trocha obľúbené možnosti a každý hráč nech si navarí takú hru, na akú má sám chuť. Okrem bežného výberu obtiažnosti Easy, Normal a Master Tief, tak prinášajú hráčom aj celú radu on/off nastavení.

Thief: Moderná stealth hra?

Chcete si hru spraviť trochu náročnejšou? Môžete napríklad vypnúť zameriavací kríž a užívať si svoju vlastnú zručnosť v používaní luku a šípov. Hráči ktorí očakávajú od misií viac vzrušenia a majú dostatok času, si môžu z misií odstrániť checkpointy. Nestačí? OK, je tu Iron Man režim. Jedna smrť a hra skončila.

Hráči skutočne zameraní na stealth postup, si iste zapnú voľbu one-hit kills, pri ktorej Garretova misia končí vo chvíli, keď schytá prvú ranu. Tiež by nemali obísť možnosť zvýšiť ceny na čiernom trhu a prinútiť tak samých seba k zdolávaniu prekážok pomocou vlastnej inteligencie.

A naopak. Thiefa majú radi aj hráči, ktorí si užijú príbeh a atmosféru, ale iba ak im nebude stáť v ceste hľadanie správnych cestičiek a opakované loadingy. Pre tých je tu napríklad možnosť zobraziť minimapu. A čo viac, nechýbajú ani orientačné šípky, ktoré hráča môžu zaviesť Garreta priamo až k jeho cieľu. Hráč sa takto samozrejme oberie napríklad o prieskum mesta a množstvo príležitostí k vykradnutiu niekoľkých veľmi pekných zbohatlíckych obydlí.

Thief: Moderná stealth hra?

Hra obsahuje aj Garretovu schopnosť nazvanú Swoop. Tá funguje v podstate ako teleport, ktorým sa zlodej prenesie cez strážené a dobre osvetlené zóny, bez toho aby si ho ktokoľvek mohol všimnúť.

Kvôli zachovaniu ladných pohybov, chýba možnosť prevziať plnú kontrolu nad zlodejovými skokmi, takže občas počas úteku spraví niečo, čo ste vôbec nemali v pláne. Inak ale Eidos na využívanie trojrozmerného priestoru nezabudol a Garret sa bude často ukrývať na strechách okolitých budov.

Nového Thiefa je možné hrať plne "ghost" štýlom, kedy si hráča až do splnenia misie nikto nevšimne, alebo agresívnym štýlom, pri ktorom si Garret odstraňuje stráže z cesty v štýle Assasin Creed. Oportunisti by si ale mali vybrať strednú cestu a pri každej misií zvážiť, ktorý prístup bude pre jej splnenie najvhodnejší.

A Eidos nezabudol ani na vedľajšie úlohy, ktoré Garret môže dostať od NPC postáv počas potuliek mestom. Tie prinesú nie len odmenu, ale aj dodatočné body do schopností ako streľba, nenápadnosť, intuícia, obratnosť, rýchlosť, boj či vnímavosť.

Thief: Moderná stealth hra?

Thief sa na niekoľko rokov stratil z hernej scény a hráči začali byť k jeho veľkému návratu trocha skeptickí. Eidos hľadal cestu, ako zostať verní tradíciám a pritom zaujať čo najviac potencionálnych zákazníkov. Uvidíme, či sa im skutočne podarí vyhovieť všetkým.





Thief: Moderná stealth hra?  Thief: Moderná stealth hra?  Thief: Moderná stealth hra?
Páči sa mi!






PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Square Enix / Eidos Montreal
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19570)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk