Majitel štúdia Interceptor odkúpil spoločnosť 3D Realms, tvorcu Duka Nukem značky

Obe spoločnosti stojace za prípravou Duke Nukem: Mass Destruction čelia žalobe Gearboxu. Podarí sa im svojho Dukeho spoločnými silami obhájiť?

pridal roberto 3.3.2014 o 20:08 pod hry
Majitel štúdia Interceptor odkúpil spoločnosť 3D Realms, tvorcu Duka Nukem značky

HRY > NOVINKY >

Nestáva sa často, aby vývojárske štúdio odkúpilo distribútora. Teraz sa tak ale deje a na pozadí celej transakcie možno vidieť nové pokračovanie Duke Nukeho. Toho začalo pre distribútora (a otca značky) 3D Realms vyvíjať štúdio Interceptor. Idylku ale pri začiatku teasovania narušil Gearbox, ktorý tvrdí, že všetky práva na pokračovania Duke Nukem značky má on a s oboma firmami sa bude súdiť.

Situáciu zamotáva fakt, že Gearbox a Interceptor donedávna spolupracovali na remaku originálneho Duke Nukem 3D, ktorý ale nikdy neuzrel svetlo sveta. Otázne teda je, aké licencie alebo povolenia si mohli 3D Realms a Interceptor zachovať a či im to bude stačiť, aby si na súde Duke Nukem: Mass Destruction obhájili.

V každom prípade, spolumajiteľ a hlavný investor štúdia Interceptor - SDN Invest, dnes odkúpil celé 3D Realms, vrátane ich dcérskej firmy Apogee, ktorá má práva na distribúciu starších Duke Nukem titulov.

Novým generálnym riaditeľom 3D Realms sa stáva Mike Nielsen, ktorý je zároveň predsedom predstavenstva štúdia Interceptor a zakladateľom SDN Invest. Ten pripravil pre médiá takúto správu:

"3D Realms je legendou herného priemyslu, priekopník shareware modelu a veľkorysý partner, ktorý pomohol na nohy takým firmám ako id Software, Parallax Software, Remedy Entertainment a mnohým ďalším. 3D Realms tiež vyvinulo, pomohlo vyvinúť, alebo spolufinancovalo tituly ako Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Raptor, Shadow Warrior a Prey. Je len málo spoločností s takto bohatou minulosťou a dúfame, že sa nám spoločnosť podarí pozdvihnúť do nových výšin."

Spoluzakladateľ 3D Realms Scott Miller a jeho dlhoročný partner, George Broussard, sú hrdí na to, čo ich spoločnosť dosiahla, aj na to, koľkým mladým vývojárskym tímom pomohla. Zároveň dúfajú, že nový majiteľ bude v tejto tradícií pokračovať.

Na druhej strane obaja už dlho ukazovali akí sú starí a nezvládajú momentálnu situáciu na trhu, to naznačil aj problém s vyššie menovaným titulom a hlavne s Duke Nukem Forever. Možno odpredaj 3D Realms bolo to najlepšie, čo mohli spraviť. Aj keď, prečo ho dali práve Interceptoru a jeho neznámej materskej firme ostáva otázne. Je veľa distribútorov, ktoré mohli ich značky a meno využiť oveľa efektívnejšie.





Majitel štúdia Interceptor odkúpil spoločnosť 3D Realms, tvorcu Duka Nukem značky
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19840)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk