Microsoft vydá Rise of the Tomb Raider vo vlastnej réžii

Square Enix potvrdil, že nového Tomb Raidera bude budúci rok priamo vydávať Microsoft.

pridal play3man 9.12.2014 o 19:33 pod hry
Microsoft vydá Rise of the Tomb Raider vo vlastnej réžii

HRY > NOVINKY >

Počas tohtoročnej E3 sa strhla veľmi búrlivá diskusia, keď na konferencii Microsoftu bolo oznámené, že Rise of the Tomb Raider vyjde budúci rok exkluzívne pre Xbox One a Xbox 360. Minimálne na internete bola táto téma rozoberaná skutočne veľmi dlhú dobu a množstvo hráčov začalo Square Enix bombardovať nepeknými odkazmi. Napokon sa však s tým museli zmieriť (aj keď zopár z nich to veľmi zasiahlo - pretočte si na 22:40).

Pri Tomb Raiderovi bolo hlavnou otázkou, či ide o plnú exkluzivitu, alebo len časovů. Phil Spencer neskôr potvrdil, že táto dohoda má určený nejaký čas - čiže by sme sa hry mohli neskôr dočkať aj na ostatných platformách, ak by Square Enix chcelo. V posledných dňoch sa táto téma znova otvorila, a to po tom, čo Sony oznámilo na PlayStation Experience, že Street Fighter V vyjde iba na PS4 a PC. Možno aj vďaka tomu vyšla na povrch ďalšia informácia a to, že Rise of the Tomb Raider vydá budúci rok priamo Microsoft. Najskôr to oznámil Aaron Greenberg z Microsoftu a Square Enix to následne pre EG potvrdil.

"Áno, Microsoft vydá Rise of the Tomb Raider pre Xbox. Microsoft vždy videl veľký potenciál v značke Tomb Raider a teraz sa dostanú k tejto hre s ešte väčšou podporou vrámci vývoja, marketingu a predaja, než kedykoľvek predtým. Vďaka čomu aspoň my dúfame, že pôjde o krok v pred v ďalšom vytváraní značky Tomb Raider, ako jednej z najväčších v hernom priemysle."

Z týchto slov je jasné, že Microsoft musel do hry investovať skutočne veľké peniaze (bude jedným z prvých titulov s DX12 enginom na Xbox One). Kto vie, či sa náhodou nebude snažiť túto exkluzivitu udržať nie len pri Rise of the Tomb Raider, ale aj pri prípadných pokračovaniach série. Každopádne to, že Microsoft nového Tomb Raidera vydá, nemusí hneď znamenať, že sa ho nikdy na ostatných platformách nedočkáme, keďže si takto vydáva všetky exkluzivity aj tretích strán ako bolo napríklad Ryse, Dead Rising, Alan Wake, Saints Row 1 a ďalšie. Vtedy vychádzajú väčšinou aj na PC majú však malú šancu vyjsť na Playstation. Možno príklad Mass Effectu ukazuje, že časom môžu prísť aj tam. Všetko záleží od podpísanej zmluvy a to ako pri Tomb Raiderovi, tak aj pri Street Fighterovi, a samozrejme aj ďalších exkluzivitách, ktoré nevyvíjajú konzolové firmy samé.

Nový Tomb Raider vyjde koncom budúceho roka, kedy sa predpokladá aj príchod Uncharted 4: A Thief's End, aj keď či sa stretnú vo vzájomnom boji je zatiaľ otázne.





Páči sa mi!

Zaradené pod: tomb raider, exkluzivita






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk