Starbound po veľkej zimnej aktualizácii opäť láka hráčov

Sandbox otvorený sci-fi svet v jednoduchej 2D grafike láka bohatým obsahom, slobodou, znovuhrateľnosťou i multiplayerom.

pridal roberto 19.2.2015 o 10:10 pod hry
Starbound po veľkej zimnej aktualizácii opäť láka hráčov

HRY > NOVINKY >

Keď nás tvorcovia Terrarie predvčerom nechali nahliadnuť do (zatiaľ) tajomného titulu/rozšírenia Terraria: Otherworld, mnohí členovia komunity začali špekulovať, že by mohlo ísť o niečo v štýle Starbound. Starbound je pritom hra často opomínaná, práve preto že vyzerá na prvý pohľad vyzerá ako sci-fi Terraria s príbehmi a questami. Na Steame sa jej však v posledných týždňoch opäť darí.

V Starbound sa hráč ujme jedného z mimozemšťanov (vrátane robota či veľmi inteligentnej opice a mimozemšťana-kvetinku), ale ktoréhokoľvek z nich si vyberie, musí utiecť z domovského sveta a vydať sa ku hviezdam. Rovnako ako v Terrarii, aj tu bude začínať v neobývanom, alebo aspoň necivilizovanom otvorenom svete a musí objavovať, získavať suroviny, stavať obydlie, bojovať a predovšetkým prežiť. Nielen zbrane, ale dokonca aj celé planéty a nepriateľské potvory sú procedurálne generované a z vyše stovky materiálov sa má dať vyrobiť viac než tisíc rôznych objektov. Ak sa ale niekomu planéta nepáči, vyťaží iba dostatok paliva pre svoju vesmírnu loď a skočí na obežnú dráhu iného sveta.

Hra ešte ponúka iba early access a dôvodom zvýšeného záujmu na Steame je zrejme obrovská "zimná aktualizácia", ktorou autori urobili veľký krok smerom k dokončeniu hry. Pribudla ďalšia hrateľná rasa, z vesmíru zmizli sektory, všetky svety sú už na jednej mape, avšak odstupňované podľa náročnosti. K už známym typom svetov pribudli toxické a magmatické svety i priateľskejšie vodné svety rozdelené na tropické a arktické. S tým súvisí aj pridanie nových biomov a upravený bol aj generátor podzemia. Systém rôzne teplého či chladného podnebia nahradili špecifické nebezpečenstvá, ktorým sa dá odolať až po odomknutí určitej technológie.

Starbound po veľkej zimnej aktualizácii opäť láka hráčov

Vo vesmírnej lodi pribudol AI avatar špecifický pre každú rasu, ktorý poskytuje prístup k hráčovým technológiám, misiám, 3D tlačiarni i rôznym pokynom súvisiacich s loďou. Od rasy závisí aj ponuka vylepšení lode, ktorá sa teraz v rámci jednej hviezdnej sústavy dokáže pohybovať bez spotreby paliva.

Pri štarte early access obsahoval Starbound vlastne iba tutorialove misie, čo sa však už zmenilo a s aktualizáciou pribudli aj odomykateľné špeciálne misie. Hra má navyše funkčný kooperatívny multiplayer, aj keď ešte bude potrebovať doladiť (najnovšia menšia aktualizácia vyšla predvčerom). Kompletný zoznam zmien a pokrokov nájdete na Steam Early Access, kde je Starbound už vyše roka, a za tento čas nazbieralo už takmer 40 tisíc kladných užívateľských recenzií. Po finálnom vydaní budú zvážené aj porty na PS4 a Xbox One.

Starbound po veľkej zimnej aktualizácii opäť láka hráčov





Páči sa mi!






Starbound po veľkej zimnej aktualizácii opäť láka hráčov
PC

Vývoj: Chucklefish
Štýl: Adventúra / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20289)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk