RISE OF NATIONS : RISE OF LEGENDS

RISE OF NATIONS : RISE OF LEGENDS

Pozrime sa detailnejšie na nové pokračovanie Rise of Nations série. Tentoraz umiestnené do fantasy sveta.

Dojmy

Firma Microsoft sa od istého času intenzívne venuje  podpore a vydávaniu  počítačových hier. A treba povedať, že sú to väčšinou pozoruhodné tituly, žiadne béčkové záležitosti. V súčasnosti vrcholia dokončovacie práce na  Age of Empires III, ale Microsoft  má v talóne ešte jednu  zaujímavú RTS – RISE OF NATIONS: RISE OF LEGENDS.

 

Tentoraz sa jedná o realtime stratégiu umiestnenú do fantasy prostredia. Na hráčov čakajú štyri unikátne frakcie. O dvoch z nich sa zatiaľ intenzívne mlčí, ale ďalšie dve strany sú odhalené a tak si ich môžeme trochu priblížiť.

 

"The Alim“ je typická ohnivou mágiou a nekonečnými púšťami. Je to duchovne založený národ. Budovy sú v elegantnom arabskom štýle v duchu legiend arabských nocí. Vyprodukované jednotky sa zjavujú na hráčom zviditeľnených miestach kdekoľvek na mape. Národné kúzlo umožňuje privolať jednotky aj z riedkeho ovzdušia a teleportovať ich do blízkosti nepriateľov. Naopak, oponenti sa odparujú a hynú v nápore ohnivých výparov a ničivých kúziel.

 

"The Vinci“ sú pravým opakom spirituálnej mocnosti. Je to národ, ktorý sa intenzívne zaoberá výskumom a na prvom mieste sú výdobytky vedy a techniky.  Netrápia sa mágiou a skôr ocenia dobrý teleskop a opravárenské závody ako tajomné kúzla. Ich sídla sa vyznačujú talianskou renesančnou architektúrou a v boji používajú moderné zbrane. 

Rise of Nations : Rise of Legends
Rise of Nations : Rise of Legends
Rise of Nations : Rise of Legends

  

Ako možno už tušíte, príbeh hry je o boji medzi mágiou a technológiou. Hru začínate s postavou Giacoma, mladého vynálezcu zo sekcie Vinci. Jeho brat bol zavraždený pomocou mocnej a tajuplnej technológie. Giacomovou prvou úlohou je vypátrať vraha, ktorý zrejme pochádza z jeho vlastného národa a zdokonaľovať sa vo vedných náukách.

 

Výstavba a mestá nie sú koncipované tak, ako v bežných stratégiách. V Rise of Nations nestaviate budovy kdekoľvek v okolí, ale budujete obvody v okolí centra. Ak potrebujete zlepšiť obranyschopnosť mesta, založíte vojenskú oblasť, kde sa koncentrujú vojenské objekty. Ak chcete rozšíriť priestor a hranice mesta, vybudujete palácovú oblasť atď.

 

V hre sa využívajú dva druhy surovín. Timonium sa získava ťažbou, musí sa nachádzať na vašom území a chrániť pred útokmi nepriateľov. Zlato sa získava prostredníctvom obchodných karaván. Je dôležité dbať o ich bezpečnosť a chrániť ich pred útokmi nájazdníkov. Každá zničená karavána znamená pre hráča finančnú stratu. Navyše zvýhodňuje protivníka a umožňuje mu prístup k efektívnemu kúzlu na pozastavenie vojny.

 

V titule nájdete množstvo pozemných, ale aj vzdušných jednotiek so špecifickou bojovou taktikou. Osobitné postavenie majú super-jednotky, špeciálne navrhnuté pre jednotlivé strany. Každý národ má minimálne jedného giganta, ktorý spôsobuje v boji masívne poškodenie a má devastačný účinok. Napríkklad "The Vinci“ môžu konštruovať ničivý tank "Land Leviathan“ s niekoľkými nezávisle útočiacimi strelnými vežami. "The Alim“ majú skleneného draka, mohutnú príšeru, ktorá čerpá silu so slnka a pomocou špeciálneho kúzla môže zničiť každého nepriateľa.

 

Rise of Nations : Rise of Legends
Rise of Nations : Rise of Legends
Rise of Nations : Rise of Legends

Okrem štandardných úloh si hráči môžu zlepšiť svoju pozíciu a získať špeciálne bonusy a kúzla plnením takzvaných dominantných síl (Dominance powers). Tieto sily sú sústredené do štyroch oblastí a obsahujú sériu doplnkových úloh. Napríklad ten, kto prvý získa tri neutrálne územia, získa teritoriálnu nadvládu. Príslušné výhody užíva dovtedy, kým niekto nesplní ďalšiu požiadavku, v tomto prípade obsadenie šiestich neutrálnych území, neskôr deviatich a dvanástich lokalít. Je pravdepodobné, že spomenuté doplnky a pravidlá budú úspešne použité aj pri sieťovej hre. Bohužiaľ o multiplayeri je momentálne zrejmé len to, že sa ho určite dočkáme. Bližšie informácie sa zatiaľ neuvádzajú.

 

Veľký dôraz je kladený na technické spracovanie a grafiku. Autori pripravujú gigantické veľkomestá s osobitým štýlom, masívne boje s detailne animovanými jednotkami a jedinečnými efektmi. Rise of Legends bude využívať Novadex engine, ktorý umožňuje dokonalé plastické stvárnenie objektov a krajiny a plne zodpovedá náročným požiadavkám tvorcov.

 

RISE OF NATIONS: RISE OF LEGENDS sa zrejme v tvrdej konkurencii RTS nestratí. Hra ponúkne kvalitné grafické spracovanie, zaujímavý príbeh a mnohé inovácie. Kto vie, možno práve tento titul bude najväčším konkurentom pre Age of Empires III a o prvenstvo v oblasti stratégií sa pobijú dva produkty z jednej stajne. O úspešnosti titulu sa môžeme presvedčiť už na jar budúceho roku.

 

Rise of Nations : Rise of Legends
Rise of Nations : Rise of Legends
Rise of Nations : Rise of Legends


napísal uni 10.8.2005
Páči sa mi!
RISE OF NATIONS : RISE OF LEGENDS

Zaradené pod: ati


PC

Vývoj: Big Huge Games
Štýl: stratégia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  máj 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk