MINI NINJAS

MINI NINJAS

Mini bojovníci od tvorcov Hitman

Kto by to bol povedal, že po sérii Hitman a akcii Kane & Lynch sa IO Interactive pustia do vývoja roztomilej akčnej adventúry Mini Ninjas.

Ok, milučké zvieratká, sladkasté farebné tóny, lietajúce motýliky a papanie ovocia na doplnenie života, to nespadá do portfólia drsných Dánov, ktorí nás odchovali na hrách pre dospelých. Možno aj to je dôvod, prečo je Mini Ninjas opomínaná zábavka, prečo sa jej nevenuje toľko pozornosť a prečo nám takmer ušla z radaru.

Mini Ninjas rozpráva príbeh o majstrovi, ktorý vychoval šesticu bojovníkov a pripravil ich na príchod zla. Keď ten okamih nastane, Hiro a jeho partia sa vydáva nakopať zadky zlým samurajom, ktorí terorizujú obyvateľov, vypaľujú im obydlia, chytajú zvieratká a ťahajú ich hlboko do Jantárového lesa.

Prepojenie na ríšu zvierat a možnosť transformovať sa za behu je nesmierne užitočná pri stealth taktikách alebo počas boja. Medzi postavičkami sa môžete kedykoľvek prepínať a využívať tak ich špeciálne schopnosti. Obézny Futo má obrovskú silu a dokáže kladivom rozbíjať sudy, flautistka Suzume využíva silu svojho hudobného nástroja na vyvolanie hypnózy a Hiro dokáže okrem katany používať ako jediný aj mágiu. Pomocou jedného kúzla sa vie premeniť na diviaka a rozbiť obranu nepriateľov, alebo dokáže na seba zobrať podobu medveďa a drápmi dotrhať samurajov. Okrem transformácie vrhá firebally, blesky alebo dokáže pomocou meditácie nájsť obetný oltár, ktorý odomyká nové kúzla. Základ Mini Ninjas je postavený na súboji s nepriateľmi a zdolávaní prekážok pomocou všetkých postavičiek.


Zvieratká celého lesa, spojte sa!

Súbojový systém je veľmi jednoduchý a pochopí ho aj malé dieťa, slabý a silný chargovaný útok obhospodarujú dve tlačítka. Horšie je to už s výberom aktuálnej postavy a predmetu/kúzla v kruhových menu. Tu budú mať mladšie ročníky problémy. A nie len tu. Vzhľadom na to, že do kruhového menu vojde iba päť položiek, musíte ich často meniť priamo v inventári, kde sa ukladajú všetky nazbierané predmety a objekty.

Na to, že cieľová skupina Mini Ninjas sú prevažne mladší hráči, má prekvapivo prepracovanú mechaniku. V prostredí hľadáte rôzne kvetinky, zbierate mince, sošky, rozbíjate klietky s uväznenými zvieratkami a dokonca je možné okrem bojov a zakrádania loviť ryby, skrotiť divokú rieku na palube veľkého klobúka alebo vyrábať si z ingrediencií predmety.

Ako už bolo povedané, hliadkam sa môžete vyhnúť čupnutím si do vysokej trávy alebo v podobe zvieraťa, ale militaristom nebráni nič v tom, aby zoslal blesky, prvých útočníkov poslal k zemi shurikenmi, potom bleskovo prepol na Futa a dorazil zvyšok kladivom. Za každú postavu sa inak hrá, pričom efekt je vždy rovnaký. Po boji si musíte vylízať rany zbieraním ovocia a dokonalým prieskumom prostredia. A ak náhodou neviete, kde je sever, môžete aktivovať pomocníka a ten ukáže, kam treba ísť.

Mini Ninjas

Kríza identity

Mini Ninjas pôsobí ako ukážková hra pre deti, nepriatelia sa menia po smrti na zvieratká, vybuchujú v čiernom dyme, sú roztomilo animovaní, v tráve nájdete kvietky a líšku, ovládanie prejde po pár minútach do krvi, no vy sa neviete nabažiť zbierania predmetov, hľadania sošiek, rozbíjania sudov a mlátenia samurajov. Áno, robili sme to už tisíc krát, no chcete to spraviť znovu.

Ilúzia by bola takmer výborná nebyť slabej grafickej stránky, pôsobí veľmi stroho, snaží sa napodobniť animované filmy, ale veľmi sa jej to nedarí hlavne vďaka jednofarebným fádnym plochám. Nakoniec, na finálny verdikt nebudeme dlho čakať, Mini Ninjas vychádza v priebehu budúceho mesiaca.


napísal spacejunker 31.8.2009
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
MINI NINJAS


PC
PS3
Xbox 360
Wii

Vývoj: Eidos / CENEGA / IO Interactive
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 11. september 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18429)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk