NBA LIVE 06

NBA LIVE 06

7.5

En bíí ej lajv nula šestka, očekuj ten horúci matroš, brácho!

Recenzia na PC verziu

Yo! Presne takto pred rokom si si mohol očeknúť na sektore, jaká gameska je NBA 05. Bola dobrá. Kopec vylepšení, všelijaký nový stuff, proste paráda. Teraz tu máme rok dva nula nula šesť, jeseň, a tak sa tešíme sa na našich čiernych bratov v ďalšom baskete od EA Sports. My sme krajší a lepší, uvidíme, čo nové u nich.

Ako prvé môžeš očumovať intro. Taký priemer. Dali tam len in-game sekvencie, čiže žiadne hajlajty z normálnych zápasov sa nekonajú. Potom sa spustí menu a už sa cítiš jako doma pri svojej starej. Poviem ti pravdu, brácho, šecky herné módy ostali rovnaké. Ani jedna novinka, to mi ver. Môžeš mastiť buď ligu, alebo dynastiu, alebo exibíciu, alebo kompletku allstars game, alebo len nejaké tie frístajly, alebo si to rozdáš 1 na 1. Ak už ozaj nevieš čo so sebou, môžeš sa ísť sám rozcvičiť do telocvične, zabehať si pár kolečiek, nahádzať nejaké tie tehly alebo natrénovať moves. Samo, že si môžeš zahrať s nejakým teepkom aj po lanke alebo nete.

NBA Live 06

Nie, toto nie je záber z gay filmu
NBA Live 06

Keď netrafím, stará ma doma zabije
NBA Live 06

Pán hráč

V dynastii cez pé dá áá ovládaš celý mančaft, kočíruješ jak je treba. Raz povolíš opraty, raz zase pekne pritiahneš. O lenivých parchantov v tíme sa ti postarajú tréneri a asistenti, ktorých môžeš najať za ťažké prašule. Potom už len čekuješ, kto sa jak snaží, komu ide, komu nejde. Komu nejde, toho môžeš rovno poslať do preč. V lige je to isté, len ťa nezaujímajú tie zbytočné veci okolo hrania a máš svätý pokoj od všetkých. Proste si ideš za titulom a nič iné neriešiš. Keď si zapneš 1 na 1, hneď vidíš, kde je sever. “Jasnéé, toto sú koše u nás v 5tržalke v ghete“, môžeš si povedať. Len bacha, amíci na rozdiel od Petržky hrajú basket na basketbalové koše a nie na tie smetné. Chápeš? Inak je všetko ok, ulica je proste život a ide tu o rešpekt. Hrá sa do 11, buď prehráš, alebo vyhráš. Žiadne svetlá, žiadna sláva, len pot, drina a tvrdá hra.

Jak minulý rok, aj teraz môžeš nahodiť najlepšie tepláky, dať na krk zo tri štyri zlaté reťaze, obvolať nejaké čajočky a ísť sa zabaviť na Allstars víkend. Tam zažiješ súťaž v smečovaní, súťaž v trojkách, zápas nováčikov a zlatý klinec programu – zápas hviezd. Pri dunkovaní aj trojkách sa ti bedňa rozdelí na polovice a môžeš tak sledovať, čo robí tvoj špatný protivník na druhej polovici. Trojky sú celom easy, ale v smečovaní musíš byť ozaj hustý. Treba si to najprv nacvičiť na nečisto v telocvični, lebo inak sa pred tými ľuďmi strápniš jak hovado a budeš mať z toho také traumy, že sa ti už v živote nepostaví. Na ovládanie budeš potrebovať všetky ruky a sem tam si radšej zavolaj na pomoc aj mamku. Mrte gombíkov, mrte kombinácii. Keď si to ale namakáš, budeš ťažký frajer a aj taký Vince Carter bude pozerať, jaké veci dávaš.

Ovládanie musel navrhovať nejaký looser. Akože, nechápem, čo dával ten chalan, ale kanagon by už mohol vysadiť, lebo zjavne nezaberá. Už minulý rok to nebolo celkom v cajchu. Nie že by bolo celkom od veci, ale proste zase sa v smečiarskej súťaži nedajú robiť alley oop na klávesnici, chápeš? Aspoň som teda na to nedošiel, ale šak nie som až taký sedlák. Alebo žeby hej? Jak na to dojdeš, napíš do fórka a potom ten kanagon vysadím ja. Ostatok je v norme, taká klasika. Crossover, power move, dunk a iné cudzie slová ostali na svojom mieste, takže sa do toho rýchlo dostaneš. Ale ten prekliaty (a to teraz dávam slušného chlapca, aby sa za mňa nehanbil taký deduško večerníček so sivou bradou s rukami na pupku - šak vy viete, wo co go) alley oop proste na kláve nespravíš, aj keby si poskladal. Tak potom v slamdunk conteste len čučíš jak pena, jak si to komp nahadzuje od časomiery a dáva také veci, že dovidenia. Alebo vytiahneš ďalšie chechtáky z vačku a poriešiš nejaký gamepad. Ináč, brácho, furt nejde ovládať menu klávesnicami, takže keď skončí štvrtina a chceš si zahrať ďalšiu, musíš ako debilko zakaždým chytať myš a klikať na správne čudlíky. To nemohli spraviť na enter?

NBA Live 06

Blíži sa zima. Rozdáme pár čapíc
NBA Live 06

Poletíme, poletíme....
NBA Live 06

Z toho bude alleyoop

Hrá sa to zrovna tak jak minulý rok. Úplne rovnako. Akurát sa mi zdá, že sa z drsných čiernych bratov stali jemné baleťáčky, lebo toľko faulov čo som zažil teraz, som ešte nezažil. Každú prkotinu sudí píska. Ja chápem, že ty chápeš, že aj v reále je to tak, ale toto nie je reál, toto je hra, takže si zas treba ísť všetko ručne nastaviť do menu, aby ťa to bavilo. Keby som mal fakt všetky veci robiť sám a ručne... ale nebudeme to radšej rozoberať. Skoro väčší šok jak Desperado zo svojej mŕtvej mamy som mal, keď som prvýkrát pustil zápas. Taký pomalý basket som nevidel od 46teho roku, keď aj dvojtakt trval 17 minút. Ak to má trocha vyzerať, musíš ísť do nastavení a trocha to tam poriešiť, lebo ináč trvá prebehnutie z jedného konca špílplacu na druhý dlhšie ako nalíčenie Noriky M., aby ju vôbec pustili do bedne. A bacha, asi si v EA Sports myslia, že sme všetci kriví paštikári, lebo obtiažnosť je tiež navolená nejak divne. Moc ľahké to je.

Pssst, teraz ti poviem takú vec, že dovi dopo. Dávaš pozor? Hej? Aj grafika je rovnaká jak minulý rok. Dve posledné verzie en bíí ej sa podobajú jak pesničky Roba Kazíka. Jediná coolová vec je, že už po palubovke nebehajú bratia so špatnými bielymi aurami. Moja aura je v pohode, brácho, ale hento v pohode nebolo, to mi ver. V ostatných veciach sme tam, kde sme boli už pred rokom. Stagnácia bez progresu. Možno trocha lepšie odlesky a vypracované boty, trochen zlepšené animácie (hlavne pri alleyopoch cez zápas), ale inak všetko po starom. Nezmenila sa ani muzička, ale to keby zmenili, tak osobne odcestujem do Štátov, nájdem toho teepka, čo je za to zodpovedný a dovtedy by som mu púšťal videokazetu so Senzusom, až by to zmenil nazad. Tučné beaty tento rok reprezentujú také mená, ako Jurrasic 5 (In the House), Jae Millz (Streetz Melting), N.O.R.E (Deportes EA), Q-Tip ft. Busta Rhymes (For the Nasty) alebo Black Eyed Peas (My Style). Komentátor sa snaží byť ftipný a naučil sa pár nových hlášok. A inak ako? Inak všetko po starom...

Aby som zas len nevŕtal, pár vylepšení sa nájde. Niektorý extra cooloví bratia dostali nové skautské odznaky, ktoré sa tu volajú že „Freestyle superstars“. Odznaky majú nakreslené pod nohami a každý odznak znamená niečo iné. Dakto má odznak bobríka mlčanlivosti, že nemôže trashtalkovať do súpera, dakto zase bobríka čistoty, že si desať zápasov po sebe nesmie prezliecť trenky, až pokým sa mu nezaparia... však vy viete čo. Ale ne, robím si len srandu jak Kontrafakt z Ivana Táslera. Normálne majú také odznaky, že óberdobrý strelec, prudký rozohrávač, hustý smečiar a tak. Je ich asi 6. Títo majstri dokážu v zápase robiť rôzne psie kúsky, podľa toho, jaký majú odznak. Smečiar tučne zasmečuje, blokár nadelí takú čapicu, že konečná, strelec hodí trojku od polky a pritom má jeden palec v nose a druhý v zadku, a sem tam je niektorý hráč taký rýchly, že aj jeho pomalšieho brata musia volať blesk, chápeš?

NBA Live 06

Dajte tie špinavé pracky zo mňa dole!
NBA Live 06

Poznáte tohto teepka?
NBA Live 06

Au, tá bolesť

Aj tak si ale táto hra si môj rešpekt nezaslúžila. Žiadna hustá inovácia, len imitácia. Slabý odvar. Múka. Proste ti len chcú z vačka vytiahnuť posledné lóve, chápeš? Takže, keď ti teepek na začiatku povie “EA Sports – its in the game”, zadeľ mu na to “But not this time!” Nech sa tí chalani z EA radšej zamyslia, či by nebolo od veci robiť športové gamesky každý druhý rok. Lebo toto nie je cesta pre pravého hráča!

PS: Kúpa NBA 06 nie je pre vlastníkov predchádzajúcej verzie v žiadnom prípade nutnosťou. Prináša minimum noviniek a budú to zle investované peniaze. Pre ostatných záujemcov o basketbal na PC je ale táto hra stále jedinou, a teda aj najlepšou voľbou a s čistým svedomím si k výslednému hodnoteniu môžu prirátať 10 percent.


napísal je2ry 12.10.2005
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Ohodnotiť
NBA LIVE 06
+ odstránená biela aura
+ freestyle superstar
+ je to (jediný) basketbal na PC
- minimum noviniek
- alleyop sa stále nedá spraviť na klávesnici
- divné štandardné nastavenia
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1 GHz, 256 MB RAM, GF MX2 alebo výkonnejšia, WIN 2000/XP
Doporučená konfigurácia: CPU 2 GHz, 512 MB RAM, GF FX 5700/ATI 9600 alebo výkonnejšia, WIN XP


RECENZIE HRÁČOV
NBA Live 06
7.0
DEMONRAZIEL    25.5.2006
Alebo „White man can´t jump“...ak im neprestavíte nastavenia :-) . Nový rok, nový basketbal od EA Sp...prečítať celé
Xbox 360

Vývoj: EA sports / sevenM / EA
Štýl: Šport
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk