MAGICKA: WIZARD WARS

MAGICKA: WIZARD WARS

6.0

Súboje bláznivých mágov

Recenzia na PC verziu

Pred štyrmi rokmi nám chlapci z Arrowhead Game Studios predstavili titul, ktorý prekvapil svojou výraznou originalitou v oblasti súbojového systému. Hre sa veľmi dobre darilo vďaka zakomponovaniu kooperačného režimu. Všetky tieto prvky sa zároveň prenášajú aj do titulu Magicka: Wizard Wars. Teraz hra ostala čisto v rukách štúdia Paradox Interactive - presnejšie v štúdiu Paradox North.

Všetky klady pôvodnej hry vývojári zúročili naplno. Teraz sa dokonca už aj grafická stránka diela môže zaradiť medzi skvosty dnešného herného sveta. Už na prvý pohľad je zrejmé, že sa niekto snažil vytvoriť produkt, ktorý má prilákať množstvo potenciálnych zákazníkov. Jednoduchý pohľad na hernú mapu z vtáčej perspektívy nazerá na množstvo krásnych detailov a scenérií. Najkrajšie sú efekty, ktoré vytvára hráčova postavička - kúzelník. A ten toho vie naozaj mnoho.

Wizard Wars sa odkláňa od pôvodnej hry tým, že je zameraná na PvP režimy. Nečakajte preto ani len náznak príbehu. Tento produkt je tvorený iba pre duše, ktoré preferujú multiplayerové arény a je dosť možné, že si hru obľúbia aj hráči klasických MOBA titulov. Wizard Wars je hra, ktorú si môžete na Steame stiahnuť zadarmo a ihneď sa po registrácií na účte Paradox Interactive sa môžete pustiť do akcie. Žiadne zložité zoznamovanie s hrou sa nekoná.

Magicka: Wizard Wars
Magicka: Wizard Wars Niekto si to zlízne...
Niekto si to zlízne...


Magicka: Wizard Wars O chvíľu to vypukne, len treba doplniť druhý tím.
O chvíľu to vypukne, len treba doplniť druhý tím.


Magicka: Wizard Wars Sortiment herných režimov je v podstate dostačujúci.
Sortiment herných režimov je v podstate dostačujúci.





V hre máte na výber celkovo štyri herné módy. Prvým, ktorý by si mal nováčik v hernej sérií vyskúšať, je tréningová miestnosť. Tu sa naučíte vytvárať kombinácie kúziel, ktoré sú alfou i omegou celej hry. Postavu v hre ovládate ľavým tlačidlom myši a ďalšie dve tlačidlá využívate na aktiváciu kombinácií písmen na klávesnici. Celkovo môžete vždy skombinovať až tri rôzne písmená a tie  predstavujú mágiu od výmyslu sveta - môžete manipulovať s bleskami, ohňom, vodou, až po obyčajný zemný element. Je veľmi zábavné objavovať kombinácie na vlastnú päsť, v samotných režimoch proti živým hráčom ale času nazvyš nebude. 

Najmä do režimu duel neodporúčam ísť ihneď, pretože vás môže prekvapiť príliš kvalitný súper a vy si ani nestihnete narovnať okuliare na nose. Hovorí sa, že smrť, ktorá býva rýchla, je najlepšia, ale čo z toho, keď brániť sa a uhýbať sa je také zábavné. Po naučení nejakých tých obranných kombinácií je hra zábavnejšia a vydržíte na hernej mape dlhšie. Stačí spoznať svojho nepriateľa a hlavne využívať rýchle reflexy. Vo Wizard Wars je podobne ako v  Diablo 3 dôležité používať taktiku v spolu s rýchlymi a premyslenými úkonmi. Režim duel ponúka celkovo tri kolá, počas ktorých môžete bojovať proti nepriateľovi - nič svetoborné a jedná sa o mód tak trochu navyše.

Najväčším lákadlom pre hráčov musí byť jednoznačne mód Soul Harvest. Trochu prekvapivo zložitý názov za sebou skrýva hru pre dva štvorčlenné tímy. Tie musia čo najskôr nazbierať dve stovky duší, ktoré padajú z počítačom riadených nepriateľov. Z tých najobyčajnejších škriatkov vypadne vždy iba jedna duša, preto je dobré si vyhliadnuť obra, z ktorého vypadne duší rovno dvadsať. Tím, ktorý skôr nazbiera dostatok duší, môže ako prvý zaútočiť na nepriateľské jadro. To by si mal každý tím dobre ustrážiť, pretože po zničení jadra nepriateľské družstvo vyhráva. Nevýhodou tohto módu je iba dvojica rôznych máp a trochu zbytočne dlhý herný čas.

Mód Wizard Warfare je, ako už názov napovedá, inšpirovaný hrami, kde musíte obsadiť určité oblasti. Tento režim je síce menej nápaditý, ale zo všetkých najzábavnejší - to práve kvôli dynamickosti a rýchlej hre. Navyše sa aktívny hráč dokáže celkom dobre naučiť výhody jednotlivých detailov na mape. Obsadiť a vyhrať má však šancu každý. Hráčom stačí trochu spolupracovať - dopĺňať si životy navzájom, rozumne využívať teleportačné brány, ktoré sa objavujú v teréne. Vďaka kvalitne navrhnutým mapám je to naozaj režim, ktorý dokáže zabaviť dlhé hodiny. Zamrzí však celkový malý počet máp - dúfame v ich skoré rozšírenie - zadarmo! Neviem si predstaviť dookola hrať stále len tri mapy. To by bolo na zbláznenie.

Wizard Wars je zadarmo, čiže to musí mať nejaký ten háčik. A veru aj má. Dobrovoľne platiaci hráči môžu rýchlo zvyšovať úrovne svojich postáv a budú teda silnejší. Pritom nie je vôbec ojedinelé, že sa stretnú v jednom hernom režime dvaja súperi s výrazným nepomerom síl. Kto platí, má za tri. Čiže má lepší kostým, lepšie zbrane a silnejšie kúzla. Najväčším problémom celej hry sú teda sami zárobkovo chtiví tvorcovia. Nečudo, hlavnou hrou je pre nich Magicka s poradovým číslom dva, ktorá je právoplatným nástupcom vydarenej jednotky. Vývojári  však mohli f2p model zabaliť do menej nápadného režimu. Katastrofa z Age of Empires: Online sa síce nekoná, tam ste si museli zaplatiť minimálne štyridsať eur, aby bola hra plne hrateľná, ale žiadny med to aj tak nie je.

Keď si to zhrnieme a vezmeme do úvahy zábavnosť hry s tým, čo ponúka, dopracujeme sa k jasnému výsledku - titul si zaslúži vašu pozornosť. Veľkým plusom je momentálne dostatočný počet aktívnych hráčov, takže nie je problém nájsť server, ktorý vám bude vyhovovať. Takisto môžete vytvoriť vlastnú hru na serveri a čakať, kým sa k vám niekto pripojí. Malý počet máp a prílišnú výhodu pre platiacich hráčov však nemôžem nechať nepovšimnutú a zdvíham varovne prst, nech tvorcovia aspoň pridajú nejaký nový obsah zadarmo - pričom najviac by sa hodili nové mapy. Keby sa jednalo o hru, ktorá je od začiatku za plnú sumu, bola by hanba vyjsť na trh s takým skromným obsahom.

Magicka: Wizard Wars
Magicka: Wizard Wars Kto vyhrá tento duel?
Kto vyhrá tento duel?


Magicka: Wizard Wars Oplatí sa postupovať v tíme.
Oplatí sa postupovať v tíme.


Magicka: Wizard Wars Je dobré poznať všetky zákutia na mape.
Je dobré poznať všetky zákutia na mape.






napísal Possol 22.6.2015
Páči sa mi!
6.0
Vo svete
6.9
Ohodnotiť
MAGICKA: WIZARD WARS
+ oku lahodiaca audiovizuálna stránka
+ vytvárať kúzla je lákavé
+ veľmi zábavný mód Wizard Warfare.
- malý počet herných máp
- veľké výhody pre platiacich hráčov
- neprívetivé užívateľské rozhranie
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Dual Core 2,4 Ghz, 2 GB RAM, 512 MB VGA, OS Win Vista + SP2


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Paradox NORTH
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19946)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk