Inafune poodhalil viac zo svojej Xbox One hry ReCore

Svetoznámy japonský herný dizajnér, americké štúdio a plná podpora Microsoftu. Ako sa dali tieto časti dohromady, odkiaľ sa čerpá inšpirácia a čo robí protagonistka vo svete ovládanom robotmi?

pridal roberto 22.6.2015 o 11:01 pod hry
Inafune poodhalil viac zo svojej Xbox One hry ReCore

HRY > NOVINKY >

Keiji Inafune je najviac známy ako tvorca známeho Mega Mana a hier Onimusha a Dead Rising. Svetoznámy herný dizajnér sa však odtrhol od Capcomu a mysleli sme si, že do Los Angeles na E3 mieri iba prezentovať titul svojho nového indie štúdia Comcept - Mighty No. 9, prefinancovaný cez KickStarter. Inafune však vystúpil na konferencii Microsoftu, aby predstavil ReCore, zbrusu novú exkluzivitu pre Xbox One. Tentokrát si opäť odhryzol veľké sústo a spolu s jeho Comceptom pracuje na hre aj štúdio Aramture a projekt je pod bedlivým dohľadom Microsoft Studios, ktoré sa samozrejme stará aj o financovanie.

Hru si pamätáme vďaka krásnemu CGI traileru, zároveň sme však z hry nevideli ani o obrázok viac a ďalšie informácie nám neboli podané ani slovne. Nevieme, ako sa vlastne ReCore bude hrať, dozvedeli sme sa iba, že bude epickým dobrodružstvom v post-apokalyptickom svete ovládanom robotmi. Trailer tiež odhalil asi najdôležitejšiu mechaniku - zachraňovanie duší/jadier našich robo-spoločníkov a ich presun do nových mechanických schránok. Inafune a Mark Pacini, šéf vývoja zo štúdia Armature, nám odhalili aspoň príbeh stojaci za vznikom hry.

Inafune poodhalil viac zo svojej Xbox One hry ReCore

Inafune sa s vedením Armature spoznal ešte ako zamestnanec Capcomu, ReCore bol od základov postavený ako spoločný projekt týchto dvoch tímov a už bol v podstate kompletne vymyslený, keď spoločne zašli za Microsoftom. Spolupráca západných a japonských spoločností býva plná prekážok, ale spoločne môžu vytvoriť hru pre západné aj východné publikum.

"Samozrejme sme počuli o  výzvach, ktoré musia prekonávať partnerstvá východných a západných vývojárov. My si však už dôverujeme a staviame na tom, čo sme už spolu robili pred ReCore. Navzájom poznáme svoje silné a slabé stránky a radi spolupracujeme," povedal Inafune.

"Mark aj ja čerpáme inšpiráciu z viacerých prameňov. Nerobíme hru na základe konkrétneho filmu, seriálu, herca či herečky. Obaja sledujeme veľa vecí v televízii, hry, anime i komiksy a spomienky na ne máme stále v hlavách, keď tvoríme novú hru. Určite z toho nebude japonské anime, ale prvky anime tam budú, viem to, pretože ich tam dávam. Na druhej strane bude hra iste ovplyvnená aj skvelými scénami z veľkých hollywoodskych filmov, ktoré mám uchované v pamäti. A Mark prichádza s vlastnými vecami."

Jedným z pilierov hry budú pocity a aby sme ich prežívali spolu s protagonistkou, opäť raz dostaneme do rúk zmätený charakter, nič podstatné si nepamätá a o novom svete nevie oveľa viac než my. Obáva sa, že je jedným z posledných ľudí na planéte ovládanej robotmi a vôbec netuší, čo sa stalo, prečo, ani ako. Jewel by mala veľmi rýchlo naraziť na psieho spoločníka z traileru a zistiť, že mu môže dôverovať. Minulosť sveta teda zrejme budeme odkrývať zároveň s jeho súčasnou podobou.

Inafune poodhalil viac zo svojej Xbox One hry ReCore

Tohtoročná E3 sa tak trochu niesla v znamení žien. Stále to nebolo 50:50, ale okrem žien na pódiu ich bolo nezvykle veľa aj v samotných hrách a to nie je reč o sporo odetých spoločníčkach hlavných hrdinov. Spomeňme ženské tímy vo FIFA 16 od EA Sports, asasínku Evie od Ubisoftu, ženské charaktery v novom Call of Duty od Activisionu a Falloute od Bethesdy, sparťanku v Halo 5, ženský charakter z gameplay ukážky Horizon: Zero Dawn, hrdinku Dishonored 2 i návrat Lary Croft a Faith. Pláva ReCore s novým prúdom? Vraj nie.

"Jewel sa proste hodí do príbehu ktorý chceme vyrozprávať. Netreba za tým hľadať nič viac. Hodí sa do nášho sveta a príbehu o boji za ľudstvo. Pre ženskú hlavnú postavu sme sa rozhodli už vo veľmi rannej fáze projektu."





Páči sa mi!






Xbox One
PC

Vývoj: Microsoft / Comcept
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 16. september 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19863)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk