Ako je to v skutočnosti s financovaním Shenmue 3?

Podpora Sony nie je tak veľká, ako jej manažér naznačoval. Yu Suzuki potrebuje každý dolár z KickStarteru.

pridal roberto 25.6.2015 o 14:41 pod hry
Ako je to v skutočnosti s financovaním Shenmue 3?

HRY > NOVINKY >

Bohužiaľ, vo svete plnom nejasných alebo nie tak celkom pravdivých PR vyhlásení občas dôjde k rýchlemu, hoci neúmyselnému rozšíreniu nepravdivej informácie. Niečo také v týchto dňoch postihlo Shenmue 3, pokračovanie milovaných hier od Yu Suzukiho.

Všetko odštartovalo na Sony E3 konferencii, keď zástupca spoločnosti pozval na pódium Yu Suzukiho, aby po štrnástich rokoch od vydania Shenmue II oznámil začatie prác na plnohodnotnom pokračovaní. Projekt však má vo veľkom nakopnúť finančná podpora hráčov prostredníctvom KickStarteru. Prostredníctvom oficiálnych prenosov do kinosál po celom svete i bezpočtu streamov sa tejto bombe podarilo vybuchnúť v plnej paráde, milión dolárov bol vyzbieraný za rekordných 102 minút a dvojmiliónový cieľ sa podarilo zdolať za 9 hodín.

Už na druhý deň však malo byť všetko inak. Anglicky písanými médiami prebehla správa, že celá KickStarter kampaň Shenmue III je iba naoko a v podstate ide iba o marketing. Hra je pod krídlami Sony a rozpočet má už dávno stanovený. Po krátkom pátraní zisťujeme, že prameňom správy je rozhovor z PlayStation E3 Experience, kde sa pri krátkom rozhovore nad Shenmue III stretli Yu Suzuki a Sony manažér pre vzťahy s third party štúdiami.

Ako je to v skutočnosti s financovaním Shenmue 3?

A ako velí manažérska príručka, zástupca Sony s nadšením hovoril v plurály, lebo to veľmi poukazuje na tímového ducha. Rozhovor naplnil vyjadreniami typu: "My sme dosiahli cieľ behom 24 hodín...", "My sme si mysleli...", "My sme partneri...". A zašiel ešte ďalej a zdôraznil plnú podporu Sony: "Pomôžeme Ys Net dokončiť hru, po celý čas budeme partnermi." Bol dostatočne presvedčivý, podarilo sa mu presvedčiť aj prihliadajúcich novinárov a správa bola na svete - Shnenmue III je spoločným projektom Ys Net a Sony, Sony sa postará o dokončenie hry, na KickStarteri nezáleží.

Pravda je však vraj niekde celkom inde. Hry ako Shenmue nie sú v móde, starú značku si nepamätá zas až tak veľa aktívnych hráčov a o účasti Sony a ďalších investorov nebolo rozhodnuté. Veci opatrne dáva na správnu mieru sám Yu Suzuki:

"Sony a Shibuya Productions sú skvelými partnermi, pretože veria v Shenmue a chcú to najlepšie pre fanúšikov a hru. Ich investície a podpora Shenmue pomáhajú zrealizovať pokračovanie, ktoré sa bude môcť hrdo zaradiť k svojim predchodcom. Ale aj keď nie je súčasťou obchodnej praxe zverejňovať podrobnosti o uzavretých dohodách, môžem povedať toľko, že ich podpora je na strane produkcie a marketingu a Sony nám pomôže aj ako vydavateľstvo.

Ys Net ale záleží na peniazoch vyzbieraných na KickStarteri a všetky budú využité iba na prípravu Shenmue 3. Buďte si istí, že všetky vyzbierané prostriedky pôjdu rovno do Ys Net a do vývoja Shenmue 3. Sony a Shibuya Productions neuvidia ani cent z vašich dolárov venovaných prostredníctvom KickStarteru."

Sony ani Shibuya ani ďalší investori by navyše do takéhoto projektu zrejme vôbec nešli, keby hráči neukázali, že aj o takúto hru je ešte v dnešnej dobe veľký záujem a investované peniaze sa im vrátia aj so ziskom. Rast KickStarter konta sa v posledných dňoch prudko spomalil, v súčastnosti stojí na 3.6 milióne dolárov a Suzuki využil príležitosť pripomenúť, že dodatočné ciele siahajú až k piatim miliónom a za 10 miliónov bude jeho štúdio schopné pre Shenmue 3 vybudovať oveľa väčší otvorený svet.





Páči sa mi!






PC
PS4

Vývoj: Deep Silver / YS Net
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19. november 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18389)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk