Dojmy z Gamescomu: Battleborn chce zaujať hrateľnosťou, no s príbehom v popredí

Gearbox Software si na Gamescom pripravilo množstvo materiálu k ich pripravovanej akcii Battleborn. Po približne polhodinovej prezentácií nabitej informáciami otvorili dvere do vedľajšej miestnosti, kde sme si hru mohli rovno aj zahrať.

pridal play3man 22.8.2015 o 9:12 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Battleborn chce zaujať hrateľnosťou, no s príbehom v popredí

HRY > NOVINKY >

Texaské štúdio Gearbox Software má na svojom zozname množstvo slávnych značiek, medzi ktoré patrí séria Brothers in Arms či Borderlands. Práve druhá menovaná bola len donedávna ich poslednou, originálnou, značkou, a tak sa v štúdiu rozhodli, že prišiel ten pravý čas s vytvorením niečoho nového. Je tomu už viac ako rok, čo prišli na svetlo sveta s odhalením hry Battleborn. Farebná akcia, ktorá kombinuje FPS žáner s prvkami MOBA hier, chce zaujať hlavne hrateľnosťou, no tiež s príbehom, ktorý bude okorenený o štipku humoru.

Približne polhodinovú prezentáciu na Gamescome viedol sám CEO Gearbox Software, Randy Pitchford, ktorý po celý čas viditeľne prekypoval nadšením. Autori sú hrdí na svet, ktorý v novej hre vytvárajú a možno aj práve preto považujú Battleborn za najambicióznejšiu hru, na akej kedy pracovali. Ak sa pozriete na prvý obrázok z hry, tak na ňom uvidíte hneď viacero postáv, ktoré sú však od seba celkom odlišné - napríklad robot, čarodej, vojak či hríb. Z pohľadu príbehu ale nejde iba o náhodu. Takto spoločne nežili odjakživa.

Dojmy z Gamescomu: Battleborn chce zaujať hrateľnosťou, no s príbehom v popredí

Kedže je vesmír obrovský, v každom jeho kúte sa dokázal vytvoriť život, no v odlišnej podobe. Každý si tak mohol žiť na vlastnej planéte, až kým sa jedného dňa nezačala katastrofa a takmer všetky slnká, až na jedno, vyhasli. Rozličné rasy boli tým pádom nútené prísť práve k tomuto jedinému slnku naprieč vesmírom, kde sa všetci stretli a spoločne bojujú proti pôvodcovi tejto skazy - Varelsi. Je tu ale aj ďalší problém: "jedni chcú slnko čo možno najviac chrániť, kedže je maximálne vzácne. No tí druhí sú za to, aby bolo hlbšie preskúmané, vďaka čomu by sa mohlo prísť na to, ako funguje a teda by sa prípadne mohlo vytvoriť nové" - dodal Randy Pitchford. Battleborn bude obsahovať okrem multiplayerovej časti aj príbehovú, ktorú bude možné prejsť v kooperácii s kamarátmi.

Počas Gamescomu prišlo k odhaleniu štvorice nových postáv Mallka, Ambra, Reyna a Benedict. Pri vydaní hry bude jej súčasťou cez 25 unikátnych postáv, takže určite bude z čoho vyberať. Počas prezentácie nám boli schopnosti každej z postáv predstavené priamo v hre, respektíve vo vývojárskom prostredí, kde jednotlivé postavy testujú. V krátkosti si môžeme teda zhrnúť, že Ambra vie okrem iného liečiť, Mallka obľubuje svoju zbraň, ktorá funguje na plyn a Reyna zase nedá dopustiť na laserovú výzbroj. Najdlhšie sa však zdržali predstavovaním Benedicta, ktorý vie okrem dvojitých skokov aj lietať. Teda, presnejšie povedané, skôr plachtiť.

Dojmy z Gamescomu: Battleborn chce zaujať hrateľnosťou, no s príbehom v popredí

V hrateľnom deme sme hrali v kooperácii so štyrmi hráčmi. Pred spustením hry sme si mohli ľubovolne vybrať niektorú z postáv a po krátkom načítaní sme sa mohli spoločne vydať dopredu. Na ceste v lineárnej úrovni sme sa stretli ako s bežnými nepriateľmi, tak aj s menším bossom. Hrateľnosť bola svižná a kombinácia viacerých druhov charakterov na jednom mieste vyzerala fajn. Každý z nás si totiž mohol dovoliť niečo viac a niečo zase menej. Napríklad hrdina s mečom je výborný pri boji zblízka, no čarodej sa radšej drží v úzadí a bojuje z diaľky.

Typický grafický štýl je vidieť hneď na prvý pohľad. Žiadne realistické efekty a žiadne lietajúce úlomky. S Battleborn sa snažia ísť cestou rozprávkového štýlu - a to vôbec nepreháňajú. Aj na práve spomínané efekty si najali človeka, ktorý pracoval na animovaných filmoch od Pixaru, 20th Century Fox alebo tiež na seriále (Star Wars: Clone Wars) od Lucasfilm - Michela Gagného. Jeho meno svieti pri známych animákoch Horton, Ratatouille alebo Brave.

Ako sa Battleborn hrá si budete môcť ešte pred vydaním vyskúšať v bete. Hra sa dostane do obchodov 9. februára 2016 vo verziách pre PC, PlayStation 4 a Xbox One.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: 2K Games / Gearbox
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. máj 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk