Ako sa má Battleborn?

Niektoré hry počas uplynulých 12 mesiacov zažiarili, iné sa potkli a spadli kamsi za oponu. Battleborn je v čele druhej skupiny.

pridal roberto 10.12.2016 o 15:35 pod hry
Ako sa má Battleborn?

HRY > NOVINKY >

Rok 2016 sa chýli ku koncu, pomaly sa začínajú objavovať rebríčky najlepších hier roka, odovzdávajú sa ceny, ale ako každý rok, aj tento musel byť okrem úspechov zaplnený aj neúspechmi a v prípade Battleborn zrejme možno hovoriť priamo o sklamaní. Je zarážajúce pripomenúť si, ako často sa o hre hovorilo a písalo pred vydaním, v roku 2015, počas beta-testov, po vydaní nového traileru, po ďalšej účasti na prestížnej konferencii alebo inej akcii. Gearbox Battleborn s hrdosťou nasadil proti Overwatchu a veril v slávne víťazstvo a vtedy by asi nikto nebol ochotný uveriť, že po májovom vydaní recenzie pribudnú na Sectore  iba 2 (slovom dve) novinky o tejto hre. Jedna, že Take-Two bude Battleborn podporovať aj napriek slabým výsledkom, druhá, že komunita zorganizovala deň Battlebornu, pretože pomaly nemá s kým hrať. Čo sa vlastne v hre udialo od májového vydania?

Drvivé víťazstvo Overwatchu v boji o status novej multiplayerovej akcie na každý deň dokazuje rozruch, ktorý dokázal vyvolať príchod Sombry do Overwatch a absolútny nezáujem o Alani, prvú z piatich hrdinov "zadarmo", ktorých príchod do Battleborn bol oznámený už pred vydaním hry. Alani už na konci mája potešila hlavne nadšených healerov, ak sa im podarilo nazbierať 47 500 kreditov, alebo vlastnili Hero Key. 27. hrdinom bol hadí chladnokrvný zabijak Akopos, 28. zúrivý vtáčik Ernest a 29. nadšený support Kid Ultra.

Už v júli Gearbox zareagoval na žiadosť komunity o tzv. re-matching, opakovanie zápasov s rovnakými spoluhráčmi, aby sa skrátila doba čakania na ďalší zápas. Prihodil k tomu prémiovú menu do in-game obchodu s kozmetickými predmetmi. Ešte v ten istý mesiac ale bolo jasné, že matchmaking potrebuje ďalšiu zmenu a hráči čakajúci na rôzne režimy sa museli zmieriť s prerozdelením na casual a competitive skupinky.

V druhej polovici leta Gearbox pridával hrdinov a nové mapy a komunite sa opäť ozval na začiatku októbra, aby oznámil pridanie nového herného modu. V kompetitívnom Face-Off nejde dvom 5-členným tímom o počet zabití, ale o masky, ktoré je treba zobrať čoraz silnejším NPC nepriateľom a doniesť do stredu mapy. O to isté sa pokúša súperov tím a masky sa dajú kradnúť aj mŕtvym nepriateľom. Tiež vyšla prvá Story Operation, príbehová misia pre singleplayer a kooperáciu. Októbrová aktualizácia bola obsiahla, ale venovaná hlavne opravám a úpravám očakávaným už od začiatku leta. Okrem iného odstránila kolízie s členmi tímu i blokovanie ich striel vlastným telom.

Minulý mesiac bola vydaná druhá príbehová misia a bola predstavená Beatrix, posledná z prisľúbenej pätice hrdinov. Nedá sa teda povedať, že by sa Gearbox o hru nestaral, no čísla sú napriek tomu slabé. Battleborn sa už dal kúpiť za 20 eur, alebo aj 4 britské libry, ale digitálne obchody držia cenu na úrovni AAA hry. SteamSpy pritom ukazuje iba 300 tisíc vlastníkov PC verzie a SteamCharts 712 ľudí v multiplayeri ako novembrový rekord. Battleborn sa tak rýchlo dostal do začarovaného kruhu, kde hráči nechcú investovať do hry s dlhým matchmakingom, preto je hráčov ešte menej. Podľa informácii Kotaku malo byť Battleborn od vydania free-to-play, ale vydavateľstvo 2K Games preferovalo klasický buy-to-play model. Behom pár mesiacov by sa to ale vraj mohlo zmeniť.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: 2K Games / Gearbox
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. máj 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk